Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

katera zavarovalnica

Napisal/-a exide Pe dec 18, 2009 5:39 am

Kupujem nov(stari) avto in, ker s trenutno zavarovalnico nisem najbolj zadovoljen (Triglav) bi šel k drugi in me zanima kam se mi splača iti. Pri isti zavarovalnici bi vzel tudi življensko zavarovanje in čez pol leta bi še zavaroval drugo vozilo, kot starodobnik. Katera zavarovalnica nudi največ ugodnosti.
Gledal sem malo Adriatic, ki nudi nekaj popusta na zavarovanje osebnega vozila, če pri njih zavarujem tudi starodobnika, ampak to bo šele poleti.
Časa za izbiro pa nimam toliko, da bi naročil agente vseh zavarovalnic :lol:

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe dec 18, 2009 9:37 am

Glej, neke bistvene razlike med zavarovalnicami ni, problem je le v zaposlenih na zavarovalnici s katerimi lahko imaš bodisi pozitivne bodisi negativne izkušnje (predvsem zaradi podanih informacij, ki so lahko zavajujoče).
Svetujem ti predvsem, da poiščeš kakšnega zaupanja vrednega zastopnika (ki ti lahko ponudi vsa zavarovanja, ki jih ti potrebuješ, ne glede na ime zavarovalnice), mogoče koga na priporočilo kakšnih prijateljev in znancev? Tak zastopnik ti bo ob sklenitvi večih zavarovanj zagotovo ponudil tudi cenovno konkurenčno zavarovanje.

Mare2
Nov uporabnik

Re: katera zavarovalnica

Napisal/-a Mare2 Ne dec 20, 2009 10:43 am

Če skleneš življenjsko ali naložbeno, dobiš pri avtomobilskem dodaten popust.

www.invest-on.net

041 586566
popust

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne dec 20, 2009 11:08 am

Jaz s svojim avtom in tudi ostali družinski člani s svojimi imamo z Triglavom zelo dobre izkušnje in nam na kraj pameti ne pade da bi šli kam drugam. Res je, da je mogoče ena izmed držajih zavarovalnic ampak veš da te ne bodo okol nosli ali zavlačevali, in na koncu ko dejansko koristiš njihove usluge ti tistih nekaj €, ki si jih plačal več lahko pomenijo lastno težo v zlatu.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne dec 20, 2009 11:40 am

Vse je odvisno na kakšega cenilca naletiš in kakšne volje je, načeloma so na vseh zavarovalnicah prijazni dokler jim plačuješ, ko pa bi rad uveljavljal kakšno škodo, se pa lahko začnejo komplikacije. Najboljše zavarovalnice enostavno ni, prednost "ta velikih" je ta, da imajo z več delavnicami in servisi sklenjene pogodbe, kar ti prihrani določene poti, pa še denarja ti ni treba zalagati. Prideš, popravijo in odpelješ. Meni to veliko pomeni.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne dec 20, 2009 1:33 pm

Lej, vsi so isti in delajo za voj profit ! Tako da nevem.. jaz sem pri Tiliji pa imam ravnotako težave zdaj okoli nesreče predvsem dolga čakalna doba da se kaj premakne.
Imamo pa vsaj agenta preko katerega oče že več let zavaruje vse nepremičnine pa vse avtomobile tako da se da dostikrat lep popust dobit.
Tako da, če poznaš kakega agenta, se je dobro pri njemu pozanimat, veliko pomeni če si v dobrih odnosih z njim :)

moremin
Nov uporabnik

Če si varen voznik

Napisal/-a moremin Po dec 21, 2009 2:57 pm

in ker predvidevam, da se trudiš biti, izberi Generali...
lp
i love DS3

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ To dec 22, 2009 10:39 pm

Mare2 je napisal/-a:Če skleneš življenjsko ali naložbeno, dobiš pri avtomobilskem dodaten popust.

www.invest-on.net

041 586566

1. Življenskega zavarovanja ne sklepat zarad popusta, ker ti bo strošek, boš odjebal zadevo, na koncu pa bog ne daj da se kaj zgodi,.....

2. Ne zaupat kar eni firmi,.....

3. V tem trenutku so v sloveniji najboljša avtomobilska zavarovanja pri zavarovalnici Maribor

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr dec 23, 2009 1:56 am

Se v vseh točkah strinjam z zgoraj napisanim. Res prednjači ZM, življenjsko zavarovanje zaradi avtomobila ne delat, razen če ga delaš zato, ker veš da ga res potrebuješ, v tem primeru je najboljša ponudba trenutno Fondpolica zavarovalnice KD Življenje, predvsem stroškovno je daleč pred konkurenco. Kar se pa tiče zaupanja "kar eni firmi" - ponavadi so to bivši agenti določenih zavarovalnic ki so šli na svoje - s.p., kar pa ni nič slabega. Lahko zaupaš tudi kar eni firmi, v kolikor ti znajo KONKRETNO razložiti poanto določenega zavarovanja, če ti prodajajo zadevo kot najcenejšo se obrni drugam. Verjemi, nikoli ne boš dovolj bogat da boš ceneno kupoval!
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr dec 23, 2009 12:37 pm

\OnlyME/ je napisal/-a:
Mare2 je napisal/-a:Če skleneš življenjsko ali naložbeno, dobiš pri avtomobilskem dodaten popust.

www.invest-on.net

041 586566

1. Življenskega zavarovanja ne sklepat zarad popusta, ker ti bo strošek, boš odjebal zadevo, na koncu pa bog ne daj da se kaj zgodi,.....

2. Ne zaupat kar eni firmi,.....

3. V tem trenutku so v sloveniji najboljša avtomobilska zavarovanja pri zavarovalnici Maribor

Tu dodajam se naso osnovo pravilnika: Lastne storitve niso dovoljene v objavah
zato se naj nemudoma odneha s tem. V nasprotnem primeru bodo kartoni. Hvala

Mare2: Ce se ze ukvarjas s tem, si kupi baner pri httpool-u.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr dec 23, 2009 10:04 pm

Misak je napisal/-a:Se v vseh točkah strinjam z zgoraj napisanim. Res prednjači ZM, življenjsko zavarovanje zaradi avtomobila ne delat, razen če ga delaš zato, ker veš da ga res potrebuješ, v tem primeru je najboljša ponudba trenutno Fondpolica zavarovalnice KD Življenje, predvsem stroškovno je daleč pred konkurenco. Kar se pa tiče zaupanja "kar eni firmi" - ponavadi so to bivši agenti določenih zavarovalnic ki so šli na svoje - s.p., kar pa ni nič slabega. Lahko zaupaš tudi kar eni firmi, v kolikor ti znajo KONKRETNO razložiti poanto določenega zavarovanja, če ti prodajajo zadevo kot najcenejšo se obrni drugam. Verjemi, nikoli ne boš dovolj bogat da boš ceneno kupoval!

Poglej si naložbeno zavarovanje NLB Vite (katerokoli, nimam pojma kako se imenuje) pa poglej stroške po npr. enem letu zavarovanja, dveh, treh itd.. (samo namig: pri NLB Viti nimajo lastne zastopniške mreže, nimajo zastopnikov na terenu, police se sklepajo za šalterji, kjer tako ali tako delaš že vse ostalo) Pa boš lahko kar takoj nehal take bedarije govorit, ki so ti jih utupili na "seminarjih" KD Življenja, takoj za predavanjem, kjer vas učijo, kako se daje v kapitalizacijo police ostalih zavarovalnic, da se lahko naredi stranki škodo ter sklene novo Fondpolico.. po možnosti se to naredi na vsake par let, da ti vsake par let zaslužiš, stranka pa po 20ih letih vlaganja nima pokazati drugega kot 5 polic v katere je vlagala po par let in jih potem dala v mirovanje.. ti pa blestiš z rezultati in ostali ploskajo.. Se človek sprašuje zakaj jim AZN s takimi predavanji in politiko dela (etični kodeks zavarovalnega zastopnika je da strankam tega ne dela..) ne vzame licence in par miljonske kazni, potem pa pomisliš, da tudi na AZnju so samo ljudje zaposleni, KD življenje pa obrne velikoo denarja.. No, saj ni trikrat za reči, da je to zavarovalnica z daaaaleeeeeč največjim procentom razdrtja pogodb, ker stranke sploh ne vejo, kaj so sklenile (največkrat je odziv nekoga, ki je stranka KDja - "je prišel kolega, ki se je ravno začel s tem ukvarjat, nekaj razlagal, s sabo je imel tipa v kravati in s polizanimi lasmi, s katerim sta mi nekej predstavlala, jaz sem pa potem kar podpisal.. zdej, ko me nekej zanima se mi ne oglaša več.. seveda se tudi s tem ne ukvarja več.."

Ni čudno da so "finančni svetovalci" in zavarovalni zastopnki na slabem glasu..V tujini je zavarovalni zastopnik med top 10 n ajboj spoštovanimi poklici, pri nas pa bolj med low 10, ker te itak vsak nategne.. S tem da te tudi prvo vsak vpraša če si KDjevc.. zdej pa poveži ti dve pikici

lp

lp
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov