Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

rini
Novinec

vprasanje za "strokovnjake"

Napisal/-a rini Po jan 04, 2010 1:33 pm

1.1.2010 je prišlo do nesreče in napisali smo evropsko poročilo ;)

Povzročitelj nesreče se je zaletel v moje vozilo, ki je vredno okoli 400 evrov. Moj avto je bil že pred nesrečo poskodovan po plehu (sicer na drugem mestu kot pa je bila storjena ta sveža poškodba). Tudi sicer je bil avto karoserijsko v slabem stanju. Zanima me, kaj lahko pričakujem na zavarovalnici, glede na to, da imam s to nesrečo le rahlo udrte določene dele vozila (škode recimo za 300 evrov)?

Avto je sicer še vedno vozen in popolnoma izpraven.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po jan 04, 2010 1:42 pm

Popravilo škode na tvojem vozilu bo krila zavarovalnica iz police povzročitelja, če boš avto peljal na oceno na zavarovalnico. Če škoda ni velika in kot si napisal, da avto ni veliko vreden bi pa mogoče sam povzročitelj bil pripravljen iz svojega žepa kriti škodo, tako mu ostane boniteta. Tu se še lahko dogovarjata ne pa čakati predolgo.

lp
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po jan 04, 2010 6:00 pm

odvisno kako močno je tvoj avto poškodovan (za bolj določeno višino škode bi moral videti vozilo ali vsaj slike) ampak nekako poslošeno ti lahko poskušam odgovorit.
če bo vozilo oceno na totalko (kar najverjetneje bo) boš dobil izplačano v gotovino nekje 300 eur (če je vreden 400, dajo malo manj, oz. po eurotaxu) kaj boš pa potem naredil s tem denarjem je tvoja stvar (drugo vozilo, ali popravilo tega)
če pa vozilo ni totalka, izberete servis, kjer boš avto popravil, z določenimi servisi se da dogovorit, da se popravi še kak drug del vozila, malo na zavarovalnico in nekaj z tvojim doplačilom če bi te mogoče zanimalo. ;)

druga varjanta je pa kot je že moj predhodnik napisal, lahko se tudi z povzročiteljem dogovoriš, da on plača višino škode, če ne želi izgubiti bonifikacije, če vama je seveda v interesu.

Lp
Freude am Fahren

rini
Novinec

Napisal/-a rini To jan 05, 2010 1:41 am

Kje pa lahko prijavim škodo? Ali na zavarovalnici povzročitelja, ali lahko tudi na svoji zavarovalnici, ki mi je veliko bližja?

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To jan 05, 2010 6:30 am

rini je napisal/-a:Kje pa lahko prijavim škodo? Ali na zavarovalnici povzročitelja, ali lahko tudi na svoji zavarovalnici, ki mi je veliko bližja?

moraš na njegovi zavarovalnici,ker te bo njegova zavarovalnica izplačala-krila škodo
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov