Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Bolf3nk
Nov uporabnik

Prodaja starega avtomobila, nakup novega - zavarovanje.

Napisal/-a Bolf3nk Če jan 07, 2010 8:40 am

Torej, moj stari avto bom prodal bratu. Pri tem avtomobilu sem podaljšal zavarovanje novembra. Se sedaj to zavarovanje prenese na brata, ali mora narediti novo?
Ker jaz bom pri novem vzel polni kasko.

Kako je s tem. Prosim za pomoč, ker okoli tega nimam pojma oops

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Če jan 07, 2010 9:10 am

Brat mora narediti novo
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Re: Prodaja starega avtomobila, nakup novega - zavarovanje.

Napisal/-a roberto-82 Če jan 07, 2010 11:43 am

Bolf3nk je napisal/-a:Torej, moj stari avto bom prodal bratu. Pri tem avtomobilu sem podaljšal zavarovanje novembra. Se sedaj to zavarovanje prenese na brata, ali mora narediti novo?
Ker jaz bom pri novem vzel polni kasko.

Kako je s tem. Prosim za pomoč, ker okoli tega nimam pojma oops

razen če nebota delala prepisa in bo avto še vedno na tebe pisan samo potem karkoli naredi on narobe avtomatsko na tebe leti tk da ti js to odsvetujem lp :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jan 07, 2010 2:29 pm

Brat bo sedaj doplačal za 10 mescov zavarovanja. Ti mu pustiš ali pa ne cestnino in to je to. In s kopijo njegove nove police boš ti dobil poračun tvojga zavarovanja.

Nov avto je pa nov. In nima veze s prejšnjimi policami. Razen tvoj premijski razred se upošteva.

To velja v primeru, da najprej narediš prepis z bratom in potem reg. nov avto. Če je obratno je stvar podobna, sam mal več 'komplikacij' nastane.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

slombi
Nov uporabnik

Napisal/-a slombi So jan 09, 2010 10:09 pm

kaj je mišljeno s "tvoj premijski razred se upošteva"?
A tisti, ki bo odkupil avto ne bo v vsakem primeru začel na 0% (14. razredu)?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So jan 09, 2010 10:45 pm

Ja. Oziroma kolikor pač ima on bonusa.. če ima kaj.

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias So jan 09, 2010 11:01 pm

Ko bosta prepisala avto, ga bo moral on na novo registrirati in sicer le do novembra 2010. Če pred tem ni imel sklenjenega zavarovanja za vsaj 11 mesecev, potem tudi bonusa ne more imeti in bo štartal z 0% bonusa. Ti boš s fotokopijo njegove zavarovalne police potem dobil povrnjeno razliko, od februarja do novembra, potem pa boš moral novi avto zavarovat na novo. Kakršenkoli bonus si imel, se ti tukaj prenese.

Glede cestnine je pa tako - lahko mu jo pustiš, lahko pa odjaviš avto in dobiš povrnjeno. Vendar je v tem primeru bolje, da se zmenita in ti plača on, ker bo imel manj stroškov s podaljšanjem registracije, kot pa če bi registriral na novo po odjavi.

Še nekaj, nisem čisto prepričan kako potekajo stvari v zavarovalnicah, ampak glede na njihovo hinavščino sklepam, da tebi registracije za mesec januar ne bodo povrnili, brat pa bo moral vseeno plačati, kljub temu, da se bo registriral 2. teden v mesecu. Potem se bolj splača zavarovati konec meseca. Ampak še enkrat, NISEM PREPRIČAN, ali se računa vrednost zavarovanja po dnevih, ali po mesecih, bolje pa da vprašaš.

slombi
Nov uporabnik

Napisal/-a slombi So jan 09, 2010 11:06 pm

Torej sem naredil veliko napako, ker sem za neko nesrečo (160€) plačal iz lastnega žepa namesto preko zavarovalnice, ker itak mislim prodat avto čez kako leto (40kw, 3. razred) :?
Samo še to, da ne odpiram nove teme:
-A je res da če se zgodi nesreča recimo v Italiji, in je eden od udeležencev tudi Italijan, je obvezno treba poklicat policijo? (tako mi je rekel na Adriaticu, in tudi na njihovi strani to nekje piše)?
-A ko neseš poročilo na zavarovalnico ti dajo kak papir s katerim greš do mehanika al kako to zgleda? Se da naknadno oddat poročilo zavarovalnici, ko je avto že pri mehaniku?
edit: ups, vmes je že en nov odgovor

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So jan 09, 2010 11:09 pm

slombi je napisal/-a:Torej sem naredil veliko napako, ker sem za neko nesrečo (160€) plačal iz lastnega žepa namesto preko zavarovalnice, ker itak mislim prodat avto čez kako leto (40kw, 3. razred) :?

V kolikor v naslednjih treh letih ne misliš imeti več avta, si naredil veliko napako. Sicer pa odvisno koliko ti finančno pomeni izguba 3 premijskih razredov.

slombi
Nov uporabnik

Napisal/-a slombi So jan 09, 2010 11:18 pm

S tistim kalkulatorjem na amzs strani sem izračunal da bi v treh letih izgubil cca 95€ zaradi povečanja za 15%, tako da sem naredil napako kljub temu da imam namen imeti avto.
Sem imel pač v glavi izjavo nekoga, ki je rekel da pri škodi pod 200€ se ne splača preko zavarovalnice, logično če pa ima močnejšo mašino in je v višjem razredu, ne pa kot jaz - 40kw in 3. razred (-55%).

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 12:03 am

slombi je napisal/-a:Torej sem naredil veliko napako, ker sem za neko nesrečo (160€) plačal iz lastnega žepa namesto preko zavarovalnice, ker itak mislim prodat avto čez kako leto (40kw, 3. razred) :?
Samo še to, da ne odpiram nove teme:
-A je res da če se zgodi nesreča recimo v Italiji, in je eden od udeležencev tudi Italijan, je obvezno treba poklicat policijo? (tako mi je rekel na Adriaticu, in tudi na njihovi strani to nekje piše)?
-A ko neseš poročilo na zavarovalnico ti dajo kak papir s katerim greš do mehanika al kako to zgleda? Se da naknadno oddat poročilo zavarovalnici, ko je avto že pri mehaniku?
edit: ups, vmes je že en nov odgovor

Mislim, da ti bonus/malus premija ostane, tudi če prekineš zavarovanje. Možno pa da res po 3 letih avtomatično prideš na 0.

Da bi bilo obvezno klicat policijo ne vrjamem, itak če povzročitelj prizna krivdo se izpolni tisto evropsko poročilo in z njim gre oškodovanec na zavarovalnico. Policija pride kadar okoliščine niso jasne, ali pa je nesreča resna in zahteva njihovo posredovanje ter potalanje kazni hehe.

Kar se tiče pa ravnanja po nesreči je bilo pa pri mojem primeru takole. Nekdo me je butnil v zadnji odbijač, šel sem na zavarovalnico, nek model je poslikal poškodbe, mi dal list pooblaščenih ličarjev in rekel naj izberem. Potem sem peljal tja, zavarovalnica je se je pa sama zmenila z ličarjem ter plačala. Mislim pa da moraš najprej prijavit škodo, da ti ocenijo avto, šele potem lahko pelješ popravit.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jan 10, 2010 12:18 am

Ne, nisi naredil napake, pač ostalo ti je 15% bonusa, ki bi ga drugače izgubil. Sam imam rajši bonus, je pa vse odvisno od posameznika, višine škode....
Greš na zavarovalnico, prijaviš nesrečo, si izbereš delavnico oz. poveš sam k kateremu ličarju boš šel(če ga imaš izbranega) lahko ti pa tudi oni svetujejo, če želiš. Vozilo se popravi, delavnica pošlje račun na zavarovalnico in tebi (ali osebno ob dvigu avta) in vse ostalo uredita delavnica in zavarovalnica med seboj.

lp
Freude am Fahren

slombi
Nov uporabnik

Napisal/-a slombi Ne jan 10, 2010 10:42 am

aha, thx.
Kaj pa krivec napiše da priznava krivdo pod 14. točko (Moje pripombe)? Ker kakega kvadratka ravno v ta namen ne opazim.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov