Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Tečaj varne vožnja in dodatna premija!

Napisal/-a obcasnigledalec Sr avg 19, 2009 4:15 pm

Sem opravil tečaj varne vožnje pa me zanima če lahko dobim nazaj tistih 30% premije za avto ki sem ga zavaroval maja ali samo ob naslednji registraciji? Res se mi zdi kilavo, ker je triglav naravnost oderuški s temi 30% ekstra za mlade voznike, pa bi rad dobil vsaj delež tega nazaj.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr avg 19, 2009 4:29 pm

Ne vem kako to lahko dobiš nazaj, vem pa da pojdi naslednje leto na Generali :)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr avg 19, 2009 11:04 pm

hmmm, Generali?

Samo izsek iz splošnih pogojev kaska, kjer piše, da lahko zavarovalnica kadarkoli se spomne popravlja tvoj avto z neoriginalnimi deli je meni povedal toliko, da ne grem tja tudi če je 200 € ceneje..

Pa je to ena izmed cvetk, ki so meni stopile na žulj.

lp
Slika

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr avg 19, 2009 11:13 pm

meni je po pol leta odkar sem zavaroval.. pretekel status voznika začetnika

.. šel na zavarovalnico, kjer so napisali aneks.. in da kao ne želim več tega.. pa so mi vrnili tiste %

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če avg 20, 2009 5:04 pm

No sem se danes oglasil na zavarovalnici pa so mi vrnili tisti znesek, oziroma zadosten znesek, tako da je možno sredi leti še spreminjati, na srečo.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če avg 20, 2009 5:15 pm

tečaj varne voznje? ..mi lahko lepo prosm razlozi tko mal nahitr kaj je to? ..ker nimam pojma o čem se sploh gre pri tem tecaju in kaj dosezes s tem tecajem :oops:
hvala v naprej ! :bow :)

lp

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če avg 20, 2009 5:30 pm

Pri nekaterih zavarovalnicah dobiš nazaj delež ki si ga doplačal pri zavarovanju za mladega voznika, zbrišejo se ti 4 kazenske točke, opravljaš pa ga lahko enkrat na 2 leti se mi zdi.. pa mal vidiš kk se avto obnaša v različnih pogojih ter se kao naučiš obvladat :) Če bi bila cena malce nižja bi takoj šel, 180€ al koliko je pa nedam... :x

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Če avg 20, 2009 5:37 pm

aha...v tem je potem stvar tega :| ..za ta dnar bi loh zbrisal mal več kokr pa sam 4 točke :wink: ..hvala NejcZ za razlozitev :clapclap :tomidelej:

lp

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če avg 20, 2009 5:50 pm

Sam sem bil na tečaju varne vožnje v vranskem, od AMZSja. Je pa dokaj poučna zadeva ker lahko sprobaš zadeve, ki jih drugače ne moreš. Vse vaje potekajo na drsešči podlagi, pač neka bela podlaga ki jo zalivajo z vodo. Prvo je bil obvezen slalom vozil, kar ni omembe vredno za moje pojme. Mal volan obračaš, in probaš čimhitrej spelat. Potem name je razložil zakaj moraš imet zic v avtu v takem in takem položaju in smo jih mogl vsi tako naštimat. Zame ni bilo bolj neudobno, je pa treba met veliko bolj naravnost zic ker te zelo boljš objame pa ne meče te več tako zelo okol. Potem smo šli delat test zavorne poti, kjer vidš kakšna je razlika v zavorni poti med 40 in 50 na uro, če je cesta mokra, oziroma spolzka podlaga. Tukaj je to poudarjen z spolzko podlago, ker so hitrosti nižje. Vidiš prednost ABSa, ki ga jaz nimam. Potem maš zaviranje na mešani podlagi, kjer zaviraš pol na tisti spolzki podlagi, pol na asfaltu. Če maš ABS, ni pene, volan malo obrneš, brez ABSa se je pa treba malo potrudit. Potem smo šli pa na izogibanje oviram na spolzki podlagi, kjer je celoten namen vaje, da voziš po spolzki podlagi, inštruktor pa ti zaliva podlago in postavlja vodne zidove. Point cele vaje je da volan nežno obračaš. Potem je bila naslednja vaja s hidravlično ploščo, ki ti zbije rit(oversteer po domače) in se moraš mirno popravt, na spolzki podlagi. V teoriji dokaj lahko, ni problem rit dobit nazaj naravnost, ampak ne smeš preveč zavrtet volana, ker potem vijugaš v drugo smer, pa se levo desno obračaš. Dobiš filing po parih ponovitvah. Potem smo mel vajo v podkrmaljenju(understeer) kjer se voziš v krogu kjer je polovica spolzka bela podlaga, pol pa asfalt, vse je pa lepo namočen. In tm morš pa samo pravilno odvzet plin in obračat volan. Ne smeš pa brmezat. Vsak krog se moraš hitreje peljat, na asfaltu brez problema, prideš na spolzko podlago pa greš samo še naravnost.
Zadnja vaja je pa po hribu navzdol po spolzki podlagi, izogibanje oviram in ustavljanje. Je pa spet, z ABSom dokaj lahko, brez pa je treba delat.

Vse skupaj dokaj zabavna zadeva, lahko sprobaš tud tiste variante da če maš avto na sprednji pogon in te v ovinku vn nese, da če po gasu stisneš da te bo not potegnil. Ne bo te. Ti pa da vidna razlika v zavorni poti med 40 in 50 km/h za mislit.
Kaj dosežeš s tem tečajem? Načeloma, da bi v krizni situaciji lahko bolje odreagiral, ampak mislm da če ne greš čez tečaj vsaj trikrat, potem ti znanje hitro zbledi, v enem dnevu pa ne vem če je dovolj da se ti v podzavest vtrne.

Mene je pršel cel tečaj 137€, kar je v primerjavi z 30% ekstra premije skoraj nič. Sem pa šel na tečaj med tednom, ker je ceneje, pa še kot član AMZS je 15% popusta.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Če avg 20, 2009 6:17 pm

..sliši se zanimivo :yum ..zdj me že mika da bi tud js sou to probat :vrum ..pa ne zrd točk al pa zavarovalnice ampk pač zase :D

lp

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr jan 13, 2010 7:38 pm

Mene je pršel cel tečaj 137€, kar je v primerjavi z 30% ekstra premije skoraj nič. Sem pa šel na tečaj med tednom, ker je ceneje, pa še kot član AMZS je 15% popusta.

mi nekdo razloži kaj je ma premija z tečajem?

kaj pa če nimaš 0 pik, pa si začetnik, kaj se ti zbije potem?
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr jan 13, 2010 7:47 pm

zuzek je napisal/-a:

mi nekdo razloži kaj je ma premija z tečajem?

kaj pa če nimaš 0 pik, pa si začetnik, kaj se ti zbije potem?

Ne placas tistega dodatka za mladega soferja ob zavarovanju avta (triglav)...
Slika

robek85
Nov uporabnik

Napisal/-a robek85 Sr jan 13, 2010 9:25 pm

Kako je pa kaj z dodatnim 5% popustom pri zavarovanju avtomobila, če imaš potrdilo o šoli varne vožnje? To še velja?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr jan 13, 2010 9:34 pm

A ni zdej neka akcija pri triglavu da imaš ta tečaj varne vožnje za 33€? In potem seveda dobiš še tistih 30% pri zav. premiji (kolikor ostane)...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jan 13, 2010 9:52 pm

a če nisi več mladi voznm morš pa kr polno plačat?

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Sr jan 13, 2010 10:56 pm

Takole je s to zadevo. Ko opraviš tečaj, greš s potrdilom, da si opravil ta tečaj na zavarovalnico triglav, kjer ti potem povrnejo stroške dodatka za mladega voznika od dneva ko si prinesel potrdilo, da poteka zavoravanja. Torej v mojem primeru - avto sem zavaroval 1.decembra, potrdilo sem predložil januarja, torej dobim povrnjeno za mesece jan-nov2010, december09 pa sem plačal polno premijo.

Koliko se izplača? Meni se je. Na generaliju bi me čisto osnovno zavarovanje prišlo 480eur (70kW, 0% bonusa), pri triglavu pa 545eur. Povrnjeno sem dobil 120eur, končna cena je tako 425eur, za isto vrsto zavarovanja. S tem da zdaj katerikoli avto vozim, ne rabi imeti doplačane premije za MV, ob pogoju, da je ta avto zavarovan pri Triglavu in da seveda to vpišeš na njegovo zavarovalno polico.

Kar se tiče pa kazenskih točk, da se ti izbrišejo 4, pa ni res, vsaj pri tem tečaju ne!!

Poleg tega, pa postaneš za 1 leto brezplačno član AMZS, dobivaš Motorevijo in imaš razne ugodnosti, kot je 1x brezplačen odvoz avta pri okvar, 1x v primeru nezgode, 1x si upravičen do klubskega nadomestnega avta in popust imaš pri naslednjem tehničnem.

Tako da tale tečaj se zelo izplača, poleg nekaj izkušenj in spoznavanju sposobnosti svojega avta, dobiš popust pri zavarovanju in pa 1 letno članstvo AMZS. Za 33eur je tole absolutno vredno.

Še kaj?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če jan 14, 2010 7:05 am

obcasnigledalec ali lahko voziš z svojim avtomobilom ali z tistimi,ki jih imajo tam.
Po končanem tečaju dobiš potrdilo ali kako.Me pa zanima tudi tole brisanje točk oops
Ali potrdilo neseš na PP in se ti točke brišejo ali kako je z tem.sicer jih nimam 4 sam 3 so pa :)
Je pa tole vsekakor dobrodošla stvar za vse voznike ne le za začetnike,ker tut izkušeni vozniki lahko velik odnesejo od tega tečaja.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Pe jan 15, 2010 2:16 am

seat je napisal/-a:obcasnigledalec ali lahko voziš z svojim avtomobilom ali z tistimi,ki jih imajo tam.
Po končanem tečaju dobiš potrdilo ali kako.Me pa zanima tudi tole brisanje točk oops
Ali potrdilo neseš na PP in se ti točke brišejo ali kako je z tem.sicer jih nimam 4 sam 3 so pa :)
Je pa tole vsekakor dobrodošla stvar za vse voznike ne le za začetnike,ker tut izkušeni vozniki lahko velik odnesejo od tega tečaja.

Voziš s svojim avtomobilom seveda, po končanem tečaju dobiš "diplomo".

Kar se tiče pa kazenskih točk so pa tisto drugi tečaji, udeležiš se jih pa pod določenimi pogoji:

Seminar za voznike
171. člen

(1) Voznika, ki doseže ali preseže 8 kazenskih točk, organ, ki vodi evidenco o kazenskih točkah, o tem pisno obvesti.

(2) Voznik, ki doseže ali preseže 13 kazenskih točk, pa ne preseže 17 kazenskih točk, se sme udeležiti seminarja, katerega program obsega vsebine o varnosti cestnega prometa in o socialnih odnosih med udeleženci v cestnem prometu in vadbo varne vožnje. Po uspešno zaključenem seminarju se vozniku, enkrat v dveh letih, izbrišejo iz evidence 4 kazenske točke.

(3) Minister, pristojen za šolstvo, v soglasju z ministrom, pristojnim za notranje zadeve, predpiše program seminarja, določi pogoje za izvajanje programa in pooblasti organizacije za izvajanje programa.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov