Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

DoctorHitri
Nov uporabnik

Odjava vozila, izguba prometnega dovoljenja

Napisal/-a DoctorHitri To jan 26, 2010 7:05 pm

Lep pozdrav vsem skupaj. Dogodila se mi je ena neprijetnost, zato bi potreboval malce pomoči.

Namreč pred nekaj meseci sem prodal svoj stari avto, s kupcem sva uredila prodajne papirje, nakar mi je garantiral, da bo avto registriral v nekaj dneh. To se ni zgodilo (ker bi se z avtom furali zgolj po hosti) , zato mi je kasneje prinesel prometno in tablice, da sem uredil odjavo vozila. Papirje sem pospravil v mapo in odložil na mizi, otale paprije (račun, podpisana izjava o lokaciji vozila) pa sem skeniral in spravil drugam. Seveda se ne jaz, ne kupec nisva spomnila na dotično prometno dovoljenje, na katerem je pisalo, da je vozilo odjavljeno.

Med selitvijo v novo stanovanje pa se je zgodila neprijetnost - namreč dotično prometno dovoljenje je dobilo "noge", saj smo pri sortiranju zadev v škatle nekaj zadev zapakirali v napačne - za star papir . Se zgodi, kaj moreš.

Danes pa me kliče sedanji lastnik avta, da bi rad dobil prometno dovoljenje, češ da ga ne more prodati naprej. Kaj naj sedaj storim oz. ali sploh upravičeno zahteva ta papir :? Ostale papirje o prodaji avta isem na srečo shranil pri starših in so preživeli selitev. Kaj mi je storiti?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To jan 26, 2010 8:30 pm

Nevrjetni ste.
Ko se avto proda se ga takoj prepiše oz. / ali odjavi !
Naj ga novi lastnik registrira pa bo dobil prometno. Če se je vozil po gozdu je to njegov problem.
Ti mu nisi dolžen dajati prometne.

Ostale papirje pa le hrani zase da neboš imel na koncu kakšne sitnosti če bodo avtomobil našli v kakem jarku.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp To jan 26, 2010 8:38 pm

Zakaj pa potem ti vedno kupiš avto- z-prometno???

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jan 26, 2010 8:52 pm

Res je.
Čeprav z novimi tablicami dobiš tudi novo prometno ?

NE VEM pa ali za izdelavo nove prometne, potrebuješ staro ?
Bo povedal kdo drug..

Kakorkoli mislim da sta oba naredila napako ker nista takoj uredila papirjev.

trio adio
Novinec

Napisal/-a trio adio To jan 26, 2010 8:57 pm

on rabi samo ovirjeno pogodbo o prepisu za registracijo,pol pa itaq dobi novo prometno.LP

DoctorHitri
Nov uporabnik

Napisal/-a DoctorHitri To jan 26, 2010 9:30 pm

Ja se strinjam o obojestranski krivdi, pač šola za vnaprej - šlo je za mojo prvo prodajo avta, ki mi je dolga leta dobro služil.

Naj si gre kar lepo novo prometno naredit, se nimam cajta ne živcev več ukvarjat z njim (že tablice in prometno je bilo treba izsilit), če se mu tako naenkrat mudi s prodajo. Najbolje da mi še s kakimi dvojniki odjavljenega prometnega začne sanjat jutri, pa se mi bo tudi glava odprla. :evil:

Sem pa najdu tole na e-upravi:
Namesto pogrešanega prometnega dovoljenja vozila, ki je odjavljeno, se izda potrdilo iz evidence vozil.

B|ind je napisal/-a:Ostale papirje pa le hrani zase da neboš imel na koncu kakšne sitnosti če bodo avtomobil našli v kakem jarku.

saj jih vedno, poleg tega jih še preskeniram oz. prekopiram, kar sem po selitvi naredil z čisto vsemi dokumenti (od papirjev za zemljišče do avtomobilskih zadev). Ziher je ziher.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jan 26, 2010 9:41 pm

No tako, povej mu da mu zadostuje en izvod kupo prodajno pogodbe katerega bi moral imeti oz. dobiti ob prepisu.

Če se je z avtom vozil po gozdu vrjetno negre ravno za nek nov avto. Predvidevam da je imel avtomobil še veljaven tehnični in zato želi staro prometno, sicer bo moral tehničnega delat ponovno in ga vrjetno nebo opravil.

DoctorHitri
Nov uporabnik

Napisal/-a DoctorHitri To jan 26, 2010 9:51 pm

B|ind je napisal/-a:Če se je z avtom vozil po gozdu vrjetno negre ravno za nek nov avto. Predvidevam da je imel avtomobil še veljaven tehnični in zato želi staro prometno, sicer bo moral tehničnega delat ponovno in ga vrjetno nebo opravil.

ja, avto je bil star 14 let, ko sem ga prodal, imel pa je še slabe tri tedne do preteka registracije. Prodaja pa se je zgodila več kot pol leta nazaj, tipo avta od takrat ni registriral. Tehnični so bili narjeni vsako leto pred registracijo (razen pred prodajo, ker je bilo tako samoumevno da bo tehnični), sedaj pa res dvomim da bi prišel čez.

Mu bom povedal, kot je trio adio napisal, če bo pa še vztrajal potem pa nvem..potrdilo iz evidence odjavljenih vozil?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jan 26, 2010 10:54 pm

Pa ima on to pogodbo ?
Glede na to kako šlampasto sta to opravila, dvomim da ima.

DoctorHitri
Nov uporabnik

Napisal/-a DoctorHitri To jan 26, 2010 11:05 pm

B|ind je napisal/-a:Pa ima on to pogodbo ?
Glede na to kako šlampasto sta to opravila, dvomim da ima.

Ima pogodbo, prav tako pa jo imam tudi sam.
Razen če jo je kje založil, to pa je že druga štorija.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jan 26, 2010 11:16 pm

Glavno da jo imaš usaj ti pa pokažeš malo dobre volje in mu pošlješ kopijo in zadevo zaključiš iz tvoje strani.
Pa šola za vnaprej..
Jaz sem tudi vse možne stvari spraševal na forumu pred prodajo avtomobila pa sem vse izvedel tako da nisem kje zamočil.

Uporabniški avatar
dzanzi
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a dzanzi To jan 26, 2010 11:49 pm

Kako boš ti registriral avto brez prometne?

V glavnem kupec potrebuje prometno dovoljenje in izvod overjene kupoprodajne pogodbe.
Če si ti ali kupec izgubil prometno, kjer si ti še vedno zaveden kot lastnik moraš ti urediti duplikat prometnega dovoljenja, ker si v sistemu še vedno zaveden kot lastnik. Urediš lahko na upravni enoti ali AMZS(boljše izkušnje imam z AMZS). Le to lahko poskusi urediti tudi sam kupec, a je odvisno od referentke pri kateri se bo oglasil, ali mu bo hotela izdati duplikat. Pazi duplikat se plača.

Na podlagi overjene kuporodajne pogodbe in duplikata prometne lahko novi kupec proda avto naprej, oziroma naredi prepis na tretjega lastnika.
DZANZI

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr jan 27, 2010 9:31 am

Ja, ampak če sta ato prepisala ? Potem ni več on lastnik.
Al niti prepisala nista ?! :roll:

DoctorHitri
Nov uporabnik

Napisal/-a DoctorHitri Sr jan 27, 2010 9:58 am

Evo kronološko:

- Pogodba je bila sklenjena, overjena, kupec mi je plačal kupnino ob dostavi avta.
- Nakar mi je tudi garantiral, da bo ves preostali del (registracija itd.) opravil v naslednjih treh dneh
- Ker se to ni zgodilo (sem čakal 14 dni), sem nazaj zahteval tablice in prometno in po par klicih vendarle dobil zahtevano, podkrepljeno z novimi obljubami, da bo uštimal. Takrat sem ga tudi zadnjič slišal.
- opravil sem odjavo vozila (vrnil tablice, podpisal izjavo o lokaciji, da se avto nahaja pri njem doma in plačal odjavo)
- kupec se več kot pol leta ni niti malo pobrigal ali sem avto sploh odjavil ali ne, priznam da sem kiksnil in mu nisem prometne peljal kar mimogrede domov. Očitno ni imel niti namena, da avto prijavi na svoje ime, kar bi kot kupec moral storiti.
- med selitvijo se je zgodila nesreča z izgubo mape z določenimi dokumenti, med njimi tudi prometno dovoljenje odjavljenega vozila
- včeraj se tipo obesi na telefon in mi utruja za prometno dovoljenje odjavljenega vozila

Tako da sedaj lahko le čakam na nov klic, potem pa (če mu ne bodo dali) priskrbilm bodisi dvojnik prometnega (~ 16 €) oz. potrdilo iz evidence odjavljenih vozil (~ 3,55 €), kakor piše tukajle, če izgubiš prometno dovoljenje odjavljenega vozila (kar pa se je zgodilo v mojem primeru, tako da pomoje dvojnik prometnega odpade)
Zadnjič spremenil DoctorHitri, dne Sr jan 27, 2010 11:55 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr jan 27, 2010 10:56 am

Mah glej, jaz se nebi sploh ukvarjal z njim !
Glede na to kako ignorantsko se je vedel in se ni držal dogovora. Če bi avto registriral tako kot sta bila dogovorjena do tega nebi prišlo.
In to mu tudi povej.

Jaz si nebi šou 1€ stroška delat zaradi takega človeka. Naj pride zraven in te prosi za 1 uro časa pa rešita stvar, vse stroške pa naj plača on.

DoctorHitri
Nov uporabnik

Napisal/-a DoctorHitri Sr jan 27, 2010 2:45 pm

B|ind je napisal/-a:Jaz si nebi šou 1€ stroška delat zaradi takega človeka. Naj pride zraven in te prosi za 1 uro časa pa rešita stvar, vse stroške pa naj plača on.

Ja točno to mu bom povedal, če bo spet kdo kaj utrujal popoldan. Naj si vzame pol urce časa, pa greva skupaj na registracije, dvignem izpis iz evidence vozil, on naj plača, potem pa naj naprej počne, karkoli mu paše. Če pa ne bo mel časa, hja, bo pa že še malo počakal, če je že toliko mesecev lahko....

Razen seveda, če je medtem že dobil pravo referentko in mu je izdala potrebne zadeve.

EDIT: Danes na srečo vse tiho.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Ne feb 07, 2010 9:37 pm

Dobil boš izpiz iz evidence odjavljenih vozil, na podlagi tega pa lahko urediš registracijo.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov