Sam imam na avtomobilu nalepko MP3, kolega PHP in tako podobno. Seveda v obliki "SLO" nalepk. Je zelo dobra fora mogoče kdo ve če ti policaj kaj ma za rečt v Sloveniji? Se je pa že zgodilo, da sem šel samo s to nalepko v tujino
Zakaj nimam SLO nalepke? Ker ne vem kje dobiti majhnih, po možnosti prozornih. Na petrolovih črpalkah pa itak samo tiste prodajajo za "truckerje" Ideje?
V sloveniji mas lahko tut CRO nalepko pa ti noben polcaj ne bo nc reku, ce gres pa v tujino mors pa po zakonu met oznako svoje drzave bodisi kot nalepko bodisi tko k majo clani EU na tablci ze napisan s kere drzave so.
Nalepko pa lahko dobis na petrolih, zavarovalnicah, na mejah (kle so drage), ...
Jest mam magnetno v avtu že ene 2 leti pa jo še nkol nisem gor dal ker ni potrebe, je pa fino k ti ni treba nalepke met če se pa kje na carini zabunijo pa tisto gor daš pa za prvim ovinkom dol .
Fora v tem je, da une tamale nalepke sploh niso prave. Mors met tavelko gor, drgac ti lahko tezijo. Tko da, jaz sem tudi za magnetne.
Je mal drazja, ampak ni ti jo pa treba skoz gor met.
Ja, niso vse nalepke primerne, prodajajo vse živo, ampak prava je pa samo una razmeroma velika, obvezno mora bit elipsaste oblike in na beli podlagi z črnimi črkami. Za vse ostale imate lahko probleme, čeprav to v praksi niti ni dostikrat uporabljeno! Za državljane RS pa v notranjem prometu (torej znotraj RS) ni potrebno imeti oznake države
Nalepke z oznako SLO sploh niso mednarodno priznane oznake, saj so sijih izmislili naši politiki. Mednarodna oznaka Slovenije po mednarodnih standardih je samo SI in SVN. In prav oznaka SVN bi morala biti namesto oznake SLO. Pa prosim ne se čudit če te na sredi Graza ustavi policaj in te kazni zaradi napačne oznake države, pa čeprav imaš na avtomobilu oznako SLO. Poznam že nekaj deset primerov, nasrečo še jaz nisem bil med njimi.
Kazni verjetno niso plačali zaradi črk SLO, ampak zaradi neprimerne oblike, velikosti ali barve nalepke, ker SLO je mednarodno priznana oznaka za vozila iz Slovenije, poglej na link pod car country code
http://jeppesn.dk/countrycodes.html
Ja potem so se politiki zmenli in so pristali na SLO-saj bi ljudje drugače popizdli (že s temi nalepkami za tehnični je blo veliko nestrinjanja).
Še nekaj: zasledil sem v enem časopisu (mislim da primorske novice) da tudi magnetne niso dovoljene ampak samo velike samolepljive na beli podlagi S ČRNIMI črkami in robom.
Probleme ti nardijo policaji v tujini-carinik te največ ne spusti v njihovo državo (to se je dogajalo samo po osamosvojitvi).
Jaz je na chooperju nimam innisem še imel problemov (italja, Hrvaška) in je ne mislim dat gor-fuuuuul grda in če pridemo v EU bo treba dat dol in ostane lepilo.....
eh... ce ti pa zatezi jo pa pri njih kupis pa nalepis pa je
moj brat je men pred leti rdece crke izrezane posebej pa naleplene... in so mu valda zatezil ( k je su u 5 cez mejo ze pa mu preh niso nic tezil) in jo je lepo tm kupu pa je blo