Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Kasko - kraja

Napisal/-a odprti clio Sr jun 02, 2010 2:45 pm

Pozdravljeni,

izjemno hvaležen vam bom za vse konkretne podatke. Na srečo sprašujem zgolj preventivno, pa vendar: na svojem vozilu imam skoraj polni kasko, tudi krajo. Na avtu imam 17" alu platišča, za katera sem doplačal zavarovanje (nekaj avtomobilov je na naši ulici že ostalo na ceglih - no ja, vsaj na ceglih).

Zanima me, kaka je procedura v primeru kraje platišč? Ker če izgubim 3 bonitetne razrede in moram plačati še odbitno franšizo, sem praktično na istem, kot če kupim set rabljenih platišč (taka kot so moja, torej tipska) in set novih pnevmatik (205/50 R17). Z 1% odbitno franšizo in 15% dražjim zavarovanjem (realno gledano še več, saj potrebujem 3 leta, da pridem nazaj na pr. raz. katerega sem že imel), se mi ne bi splačalo uveljavljati kaska. Zanima me pa le zato, ker se mi v tem priemru ne zdi smiselno doplačevati zavarovanja za 17" platišča.

Mimogrede, sedaj sem se spomnil - sploh pridejo z novimi platišči tudi pnevmatike? In kakšne, po izbiri zavarovalnice ali take, kot sem jih imel?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr jun 02, 2010 3:06 pm

Zakaj tega enostavno ne vprašaš agenta pri katerem boš\si delal zavarovanje??

A imaš mogoče že gume znucane pa felne počohane :lol:
Lp by Mare

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jun 02, 2010 3:15 pm

marko01 je napisal/-a:Zakaj tega enostavno ne vprašaš agenta pri katerem boš\si delal zavarovanje??

A imaš mogoče že gume znucane pa felne počohane :lol:

Zakaj? A avto in zavarovanje sem pa dobil na lepe oči? Preberi si vprašanje (če so take izgube raje iz lastnega žepa pokrijem), neumnosti me ne zanimajo. Agentko bom menjal, pač mi ni všeč njen odnos, glede na to, da imam pri njej zavarovana 3 vozila.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr jun 02, 2010 11:39 pm

Poglej v pogodbe, če imaš v primeru kraje odbitno franšizo in padec premijskega razreda. Jaz tega pri tiliji nimam. Na pamet je težko govorit.
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jun 03, 2010 6:13 am

Sem izvedel bistvene podatke, hvala.

PS: raje vem vnaprej, kot da v neugodnih urah kličem agentko kako in kaj.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jun 03, 2010 6:18 am

Kraja se obračuna kot dodatna delna kombinacija in nima vpliva na bonifikacijo in franšizo polnega kaska. V veliki večini je brez odbitne franšize, sem pa že videl par polic ZM, kjer je bila odbitna franšiza 300€ pri kraji.

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Če jun 10, 2010 8:59 am

f.taunus je napisal/-a: V veliki večini je brez odbitne franšize, sem pa že videl par polic ZM, kjer je bila odbitna franšiza 300€ pri kraji.

Pri ZM je kar se tatvine tiče možno brez odbitne franšize ali z. Razlika v ceni zavarovalne premije pa je minimalna.
popust
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov