Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

zaho23
Nov uporabnik

PLOMBA NA VOZILU !!

Napisal/-a zaho23 Po apr 26, 2010 7:43 pm

v petek sem kupil auto, danes sem šel zavarovanje narest in vse to. ko sem šel na teh preglede dvignit novo prometno so mi rekli da je neka vrsta "plombe" na vozilu oz zapora. in da avto ne morem registrirat. nato sem šel še na drugi teh pregled kjer sem avto registriral ampak na hrbtni strani prometne med opombam piše : PREPOVED PRODAJE.
zanima me kako je lahko prejšnji lastnik sploh overil pogodbo če je vozilo plombirano??
zanima me kje lahko preverim zaradi česa je ta plomba??
vozilo je bilo reg. na fizični osebi, ki ga ima od novega oz 7let. gre se pa za vw sharan 2003 letnik.
HVALA NA ODGOVORIH, upam da mi bojo koristili, ker sem res izčrpan zaradi tega, lastnik mi je rekel da trenutno ne ve za kaj se gre da bo pa preveril v sredo.je pa starejši možakar, ne zgleda en od nategunov.hvala še enkrat.

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Po apr 26, 2010 8:05 pm

pojdi na upravno enoto vprašat zakaj ima vozilo plombo

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Po apr 26, 2010 9:26 pm

Zakaj sprasujes taksne stvari na avtomobilizem.com :shock: Se najdejo forumi, ki so malce bolj zreli..

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 26, 2010 11:06 pm

ggorenc je napisal/-a:Zakaj sprasujes taksne stvari na avtomobilizem.com :shock: Se najdejo forumi, ki so malce bolj zreli..

In kaj pol ti, zrelez, pocnes na tem forumu ?

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Če maj 06, 2010 8:35 am

Ni mi jasno kako si lahko to spregledal, ko si kupoval avtomobil. Kaj nisi nič pogledal prometne? :shock:

Sedaj ti drugega ne preostane kot da greš na UE in preveriš zakaj je plomba. Lahko pa tudi pokličeš na urad za varstvo potrošnika in ti naj povedo, če lahko na kak način vrneš avto in dobiš nazaj celotno kupnino (da si bil kao zaveden). Ampak ne vem če bo šlo.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če maj 06, 2010 8:52 am

Prepoved prodaje je lahko zato, ker je bil avto nov in je dobil vrnjen DMV. Ta prepoved velja 3 leta (se mi zdi), potem se jo lahko zbriše.

Druga možnost: vozilo je bilo zarubljeno in ga bodo prodali.

Morda še kaj, UE bi bilo zelo dobro obiskati, pa bo konec ugibanj.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če maj 06, 2010 8:58 am

Kar nekaj razlogov je lahko zato, včasih (verjetno so še zdaj) so bile kake carinske omejitve. Npr: zdomec se vrača iz dela v tujini v Slovenijo in lahko pripelje avto z oprostitvijo plačila carine. Vendar tak avto se ne sme prodat določeno število let. Verjetno so bile tudi pri invalidih kake omejitve. Zanimivo je, da je avto bil prodan tebi in je na avtu (šele) zdaj prepoved prodaje. Mislim, da bi prodajalec moral vedet, za kaj gre ali pa ti vsaj povedat celotno zgodovino avta. Kje ga je kupil, od koga, kdaj, kdaj je bil avto prvič registriran v SLO in podobno. Nekaj teh podatkov pa lahko sam najdeš.
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če maj 06, 2010 9:05 am

Tukaj sem prepričan, da gre za nekakšno napako enote, ki ti je izdala prometno dovoljenje. Plomba je lahko bila narejena le na prejšnjega lastnika. V kolikor je še aktualna, ti ne bi mogli narediti prometnega dovoljenja na tvoje ime.

brko00
Nov uporabnik

Napisal/-a brko00 Če maj 06, 2010 10:55 am

Pred kratkim sem prodal vozilo, za katerega sem ob nakupu dobil povrnjen DMV. Na prometnem dovoljenju ni bilo nobenega zaznamka o prepovedi prodaje. Je bilo pa na odločbi Davčega urada opomba, da je v primeru prodaje pred potekom treh let od nakupa potrebo DMV plačati. Ta ista opomba je vpisana tudi v evidencah registriranih vozil. Kupec vozila ni mogel registrirati (AMZS Črnomelj) dokler je bila v evidencah ta opomba, čeprav so od nakupa potekla že štiri leta. Opombo so brez problema in plačila zbrisali v Avto Krka - NM.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Re: PLOMBA NA VOZILU !!

Napisal/-a 5cho Če maj 06, 2010 11:01 am

zaho23 je napisal/-a:v petek sem kupil auto, danes sem šel zavarovanje narest in vse to. ko sem šel na teh preglede dvignit novo prometno so mi rekli da je neka vrsta "plombe" na vozilu oz zapora. in da avto ne morem registrirat. nato sem šel še na drugi teh pregled kjer sem avto registriral ampak na hrbtni strani prometne med opombam piše : PREPOVED PRODAJE.
zanima me kako je lahko prejšnji lastnik sploh overil pogodbo če je vozilo plombirano??
zanima me kje lahko preverim zaradi česa je ta plomba??
vozilo je bilo reg. na fizični osebi, ki ga ima od novega oz 7let. gre se pa za vw sharan 2003 letnik.
HVALA NA ODGOVORIH, upam da mi bojo koristili, ker sem res izčrpan zaradi tega, lastnik mi je rekel da trenutno ne ve za kaj se gre da bo pa preveril v sredo.je pa starejši možakar, ne zgleda en od nategunov.hvala še enkrat.

poglej na http://www.ajpes.si kjer imajo register zastavnih pravic na premičninah, še bolj natančno http://www.ajpes.si/rzpp/default.asp

Uporabniški avatar
Targa
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Targa To jun 15, 2010 6:18 pm

Lahko pa se preveri tudi TUKAJ

Lahko, da je vozilo zarubljeno zaradi kakšne izvršbe ipd
NI VEČ RJE!!!!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov