Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

maliBobi
Novinec

AXA PLUS

Napisal/-a maliBobi Ne jul 18, 2010 8:03 pm

Pozdravljeni,
zanima me kaj za vraga je tole? Preletel sem www in našel neko 24h asistenco na poti oz. cesti.
Jutri imam registracijo in pogledam pogodbo in piše cca 20€ ta axa.
Torej dejansko me zanima ali to služi čemu, v primeru nezgode ali okvare ali je to bolj tak, samo, da se ti vzame tistih 20€?
Torej je to smiselno ali raje ukinem in mirna bosna?

Hvala

Lep pozdrav
Zadnjič spremenil maliBobi, dne Po jul 19, 2010 12:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne jul 18, 2010 9:35 pm

če že maš AMZS, axe ne rabiš, drugače pa je super asistenca.

še link do opisa kritij:
klik
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Ne jul 18, 2010 11:46 pm

Torej ta razpredelnica drži? Če se mi kaj pokvari mi axa to krije, do višine navedenega zneska, cool.
Po pravici povedano sem malo jezen, ker so mi oklestili komercialni popust :evil:

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Po jul 19, 2010 7:43 am

Ja, vendar bodi previden - zneski so samo za popravila na terenu - nadomestne dele še vedno plačaš sam, tako kot če ti zmanjka goriva. Dane bo hude krvi v kakšnem primeru. In še eno opozorilo - ta asistenca krije okvare vozil do starosti 12 let (karamboli so neomejeno). AMZS pa krije ne glede na starost vozila.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Targa
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Targa Po jul 19, 2010 8:28 am

Cena premije in obseg kritja za asistenco se razlikuje od zavarovalnice do zavarovalnice. Nekatere krijejo okvaro vozila do 10 let. Cena asistence pa je od 5 € naprej (včasih je bila 1 €).
NI VEČ RJE!!!!

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Po jul 19, 2010 12:19 pm

Avto je star 6 let, tako, da to ni problem :)
Aha oni krijejo škodo na terenu, recimo, če si poškoduješ platišče(prvo kar mi pade na pamet) oz. v tem smislu, če prav razumem potem plača zavarovalnica delo in odvoz vozila dele pa kriješ sam.
Če tako pomislim je pa res prav smešnih tistih 20€, no upam, da tega ne bom rabil
Zavarovano pa imam pri ZM .

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Po jul 19, 2010 3:12 pm

bobi prav misliš :) - tak bolj zanimiv primer, namesto da si zviješ platišče, ti poči guma - kličeš asistenco, poveš dimenzijo pnevmatike, oni ti jo pripeljejo in če ima možnost tudi zmontirajo, recimo da to vse skupaj (brez pnevmatike) pride 150€, krije AXA, gumo pa plačaš sam. Če pa je potreben odvoz do servisa, pa krijejo stroške prevoza do prvega vulkanizerja, ki ti pnevmatiko popravi/zamenja. Res je majhen strošek ;).
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Po jul 19, 2010 4:04 pm

Katera je pa najboljša asistenca za starejša vozila (nad 12 let) pa da vključuje tudi tujino?

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak To jul 20, 2010 9:10 am

amzs članstvo plus :) Nimaš kej komplicirat
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To jul 20, 2010 9:10 am

AMZS članstvo plus ima daleč največja kritja od vseh - sicer stane 58 € ;) Te pa obseg kritja pripelje skoraj kamorkoli po evropi

Če želiš to skleniti, lahko meni rečeš, imam kolega v AMTK klubu (to je največje društvo znotraj AMZS, če se včlaniš pri njih, dobiš AMZS članstvo), ki pa ima poleg AMZS članskih ugodnosti, še ostale ugodnosti (naprimer popust pri osnovnem zavarovanju vozila v višini 25% - kar marsikomu nanese tako visoko ugodnost, da prinese notri članstvo v AMZS-ju ;))

lp
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To jul 20, 2010 9:14 am

eclipse_R je napisal/-a:AMZS članstvo plus ima daleč največja kritja od vseh - sicer stane 58 € ;) Te pa obseg kritja pripelje skoraj kamorkoli po evropi

Če želiš to skleniti, lahko meni rečeš, imam kolega v AMTK klubu (to je največje društvo znotraj AMZS, če se včlaniš pri njih, dobiš AMZS članstvo), ki pa ima poleg AMZS članskih ugodnosti, še ostale ugodnosti (naprimer popust pri osnovnem zavarovanju vozila v višini 25% - kar marsikomu nanese tako visoko ugodnost, da prinese notri članstvo v AMZS-ju ;))

lp

sem član amzs, nevem pa če imam amzs +, me pa tale popust mika :D

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To jul 20, 2010 9:27 am

ne vem če si prav razumel, ni treba imet amzs +, treba se včlanit prek AMTK društva v AMZS. Pri tem pa ti lahko, če hočeš, pomagam

lp
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To jul 20, 2010 9:29 am

eclipse_R je napisal/-a:ne vem če si prav razumel, ni treba imet amzs +, treba se včlanit prek AMTK društva v AMZS. Pri tem pa ti lahko, če hočeš, pomagam

lp

sem prečekiral zadevo in vem preko koga se dobi popust ( preko katere "skupine").

bom sporočil svojo odločitev.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov