Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

igorzz
Nov uporabnik

kasko - kateri od pooblaščenih servisov?

Napisal/-a igorzz Če sep 02, 2010 1:46 pm

Avto (Toyota) imam poškodovan zaradi poskusa vloma (tesnilna guma na vratih natrgana in pleh malo popraskan), na Zavarovalnici Maribor so mi dali zapisnik za kritje popravila (4 postavke, vsaka kao 0,2 ure dela). Zdaj pa me zanima, ali mi bo servis (zaenkrat sem naročen pri uradnem Toyotinem) to škodo popravil v okviru tega zapisnika o škodi, ali bom moral še fejst doplačat zraven? Toyotin serviser mi je po telefonu razložil, da bo popravilo trajalo dva ali tri dni, ker je potrebno počakati, da se barva dobro posuši, ko bodo tesnilno gumo nazaj gor limali, nekako spretno se je pa izognil vprašanju o dodatnem plačilu. Sprašujem se tudi, a grem lahko tako reč popravit k drugemu pooblaščenemu serviserju od ZM ali moram prav k Toyoti, sicer mi propade garancija?

In, ali so pri takem popravilu velike razlike v ceni med posameznimi servisi (Toyota napram drugim).

lp Igor

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Če sep 02, 2010 4:48 pm

Popravila po zapisniku plača zavarovalnica; v primeru, da se najde še kaj dodatnega dela, ki je posledica vloma, servis pokliče cenilca in se zmenijo za dodatna dela.
Če boš pa dal popravit še kak drug greh... pa plačaš sam.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Če sep 02, 2010 6:28 pm

Fino, torej mi ni treba skrbeti zaradi tistih minimalnih urnih postavk na zapisniku, čeprav bo avto na servisu tri dni. Hvala za odgovor.
lp

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če sep 02, 2010 7:22 pm

ma jst sm mev 8 al 13 ur enkrat napisan pa sm biv brez avta cev mesc..... fora je da ti nadomestnga avta ne dajo za več ni kot naračunajo, pozab uno foro nadomestn avto do 30 dni......mogoče v primeru kraje.......

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Pe sep 03, 2010 6:21 am

No sej za nadomestno vozilo nisem niti težil, ker je bil pred mano en tip s situacijo, podobno tvoji pa je bil čist penast :)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe sep 03, 2010 8:39 am

igorzz je napisal/-a:No sej za nadomestno vozilo nisem niti težil, ker je bil pred mano en tip s situacijo, podobno tvoji pa je bil čist penast :)

Zakaj pa ne? :) Jaz ga vedno vzamem, mal za spremembo. Rečeš na zavarovalnici, oni ti povej koliko dni ti pripada, greš na Toyoto, se zmeniš za termin, kdaj pripeljati avto, da boš takrat imel nadomestni avto in tačas se voziš z njihovim ;)

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Pe sep 03, 2010 8:48 am

Kakor sem razumel, ti dajo nadomestno vozilo čas efektivnih ur, ki jih porabijo za popravilo. Torej tip, ki je bil v vrsti pred mano, bo moral avto pustiti na servisu en mesec, ker je zavarovalnica zapisala, da je za popravilo potrebnih 27 ur, mu dajo nadomestno vozilo samo za 4 dni.

V mojem primeru pa predvidevam, da bodo na avtu delali samo kako uro ali dve, torej bi dobil nadomestno vozilo samo za en dan, čeprav bo moj avto na servisu dva ali tri dni zaradi tega, ker se mora barva dobro posušiti, preden zalimajo gumo gor.

Se pa strinjam s tvojim razmišljanjem, da se je fino vmes vozit z drugimi avti, ampak se mi res ne da vsak dan letat gor in dol po mestu in avte vračat in sprejemat :)

lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe sep 03, 2010 8:53 am

računaj na kakšen dan da boš dobil nadomestno vozilo.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Pe sep 03, 2010 10:02 am

Če imaš ta pravo asistenco (pri triglavu je to comfort) ti nadomestno vozilo pripada za celo obdobje servisa.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone So sep 04, 2010 6:16 pm

Kaj pa, če pelješ popravit (barvat, kitat) karoserijo na neuradni servis (recimo na ne uradni toyotin servis), ali ti v tem primeru propade garancija ? Je to možno?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO So sep 04, 2010 8:53 pm

Kakopak.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov