Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis Če sep 09, 2010 5:35 pm

@mišak, če tako misliš, je meni čist ok :mrgreen:

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe sep 10, 2010 10:02 am

Misak je napisal/-a:
on:
Če je lastnik/ca honde dokaj kulturen človek, pojdita najprej (skupaj!) do enega ličarja, ki bo zadevo razdrl in pogledal kaj je potrebno zamaenjati/popraviti in tudi dal okviren predračun za delo. Nato pa se preračunaj kaj se izplača, načeloma pa je do nekje 500€ bolje plačati na roke kot koristiti zavarovanje (toliko približno pride izguba bonusa). Če samo posumiš, da hoče hondaš malo mučkati, prekini vse dogovore in z EU poročilom leti na zavarovalnico priznavat krivdo, preden se ti odloči jamrat za bolečine - sledi policijski zapisnik in posledična kazen, strošek ki se mu lahko ogneš. Če pa potrebuješ ličarja s konkretnim odnosom in pogodobo z zavarovalnicami pa le vprašaj :)

LP

Izgubo € zaradi izgube bonusa se da lepo izračunat in zelo težko prideš do cifre, ki si jo ti omenil. Če narediš nesrečo in te prestavijo 3 razrede višje to pomeni 15% več ob naslednjem zavarovanju, naslednje leto 10% in še naslednje 5%, potem pa prideš na tist kjer si bil že prej (predvidevam pr. razred 4, ampak to niti ni tako pomembno) ... in ko to lepo skup sešteješ vidiš, da te to v roku treh let stane 30% osnovnega letnega obroka več, kot bi te sicer, če nebi povzročil nobene nesreče.

Primer: Za zavarovanje svojega avta plačujem naprimer 1000€ na leto ... naredim karambol in naslednje leto plačam +15% = 1150€, potem naslednje spet +10% = 1100€ in naslednje +5% = 1050€ .... torej če vse skupaj seštejemo je to 3300€, če nebi naredil karambola bi blo pa 3000€ ... razlika je torej 300€ ali po domače 30% letne premije, raztegnjene čez 3 leta. Tak da zelo težko prideš na 500€ ... sploh če si bil že prej v kakšnem pr. razredu 4 ali kaj podobnega, kjer ne plačuješ za AO in AO+ skupaj, v primeru da imaš zverino nad 130kW več kot 650€ (cena zavarovanja vzeta iz amzs-jevega izračuna).

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe sep 10, 2010 10:15 am

gusti85, pozabil pa si upoštevati, da v teh 3 letih (v primeru da ne povzročiš prometne)
vendarle pridobivaš bonus, torej plačuješ manj, zato tvoja razlika 300 eur naraste
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe sep 10, 2010 10:23 am

Njegova teorija drži.

Če si v 4. razredu(-50%) je vsem logično. Isto je pa če si na 100%. Pač v vsakem primeru plačuješ 3 leta to nesrečo. To da bi bil nižje je pa čist vseeen. Ker v vsakem primeru bi mogu prlest do -50%- Sam v primeru nesreče si pač 3 leta kasnej.

Jst osebno, če bom kdaj rabu bom ziher dal kupon. Pa nimaš več komplikacij. Naj se zavarovalnica ubada stem. In tud osebno bom vedno zahtevu kupon ali pa policijo. Sem mel primer k me je en butnu pa reku, da bo plaču. Pol sem ga pa 1 teden lovil okol. Škoda mojih živcev. Al prostovolno da kupon al pa policijo pa dobi še kazen za nesrečo.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe sep 10, 2010 10:28 am

grega983 je napisal/-a:gusti85, pozabil pa si upoštevati, da v teh 3 letih (v primeru da ne povzročiš prometne)
vendarle pridobivaš bonus, torej plačuješ manj, zato tvoja razlika 300 eur naraste

V bistvu sem predvideval, da si že v pr. razredu 4 ... ampak ok ... izračunov je lahko več, glede na te premijske razrede ... ampak 1000€ za osnovno zavarovanje je ekstremni primer 0% popusta in avto nad 130kw ... hotel sem samo povedat, da zelo zelo težko prideš na 500€ izgube v denarju, če padeš 3 razrede. Sploh pa večina populacije plačuje za osnovno zavarovanje tam okol 300€ - 500€, kar je potem še toliko težje prit do takšnega zneska.

Hočem samo povedat, da zelo redko pride do primera, ko se ti splača dat oškodovancu keš na roko ... sej zato pa plačujemo zavarovanje.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So sep 11, 2010 11:16 am

On je v PR07 in če sedaj izgubi 3 razrede, bo šel v PR10. Torej bo, dokler ne pride do PR04 (ali pri AS in ZM pr03 oz. grawe PR02) 15% na slabšem, VSAKO LETO, ker če ne bi povzročil nesreče ne bi izgubljal bonusa, ampak bi ga pridobival.

Tisto leto, ko pride na razliko do maksimalnega bonusa na 10%, bo pač samo še 10% razlike, naslednje leto 5%, potem pa nič več.

1. Tako da v njegovem primer, če predvidevamo, da je pri triglavu, kjer je PR04 max bonus, da bo lažje računati, bo 4 leta plačeval 15% več, kot bi drugače, potem 1 leto 10% več, in 1 leto 5% več. Skupaj torej 70%

2. Če je pri As ali ZM, bo plačeval razliko 15% 5 let, potem pa še 10% in 5%, torej skupno 85%

3. Če pa je pri Grawe, pa bo 15% razliko plačeval 6 let, potem pa še 10% in 5%, torej skupni seštevek 100%

Če pa hočemo to pretvoriti v €, moramo najprej pogledat kolko stane to zavarovanje brez bonusev (recimo 600 €), potem pa moramo te procente računati od te osnove (ker, če si ti letos dal 300 € za zavarovanje in si imel 25% bonus in pridobiš 5%, ne boš 15 € na boljšem, ampak boš na boljšem za 5% od osnove).

Torej za zgoraj računane primere to pomeni v €:

1. 420 €
2. 510 €
3. 600 €

Lahko pa te stane tudi v internih bonitetah zavarovalnice, v oblikah dodatnih popustov za voznike brez nesreč, ali pač nižjih komercialnih popustov (ali pa ostaneš brez njih, ker imaš slab škodni rezultat) pa lahko tem zneskom prištejete še do 100 €.

Zdej pa nej kdo reče, da je nesmiselno zavarovati odkup prve škode, ki ponavadi pride od 15 do 100 € (odvisno od moči, premijskih razredov)

Tako nekako, če sem pa kaj pozabil ali se zmotil pa mi povejte, ker sem se dejansko sedaj prvič spravil to v evrih računat :)

lp
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov