Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

zee
Nov uporabnik

Prepis vozila: zavarovanje, tablice, ...

Napisal/-a zee Sr okt 06, 2010 5:34 pm

Živjo.
Trenutno vozim avto, ki je formalno napisan na očeta, čeprav prav vse stroške nosim sam. Avto ima "custom" tablice in ima opravljen tehnični pregled in registracijo do naslednjega leta.

Ta avto bi zdaj rad prepisal nase. S samim postopkom prepisa sem seznanjen (hvala forumu!), imam pa še dve vprašanji:
- avto je trenutno kasko zavarovan s 50% bonusom. Se ta bonus da prenesti name? (v eni temi sem zasledil, da se menda da). Očetov drugi avto zaradi starosti ni kasko zavarovan.
- kako je s tablicami? Zanje sem odštel 200+ EUR, zato jih ne bi rad "deponiral" (podaril državi).
- glede obveznega zavarovanja mi je jasno, da me čaka "polna porcija", saj pred tem nisem bil lastnik nobenega avtomobila

Hvala vnaprej,
zee

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Re: Prepis vozila: zavarovanje, tablice, ...

Napisal/-a Courage™ Sr okt 06, 2010 5:43 pm

zee je napisal/-a:Živjo.
Trenutno vozim avto, ki je formalno napisan na očeta, čeprav prav vse stroške nosim sam. Avto ima "custom" tablice in ima opravljen tehnični pregled in registracijo do naslednjega leta.

Ta avto bi zdaj rad prepisal nase. S samim postopkom prepisa sem seznanjen (hvala forumu!), imam pa še dve vprašanji:
- avto je trenutno kasko zavarovan s 50% bonusom. Se ta bonus da prenesti name? (v eni temi sem zasledil, da se menda da). Očetov drugi avto zaradi starosti ni kasko zavarovan.
- kako je s tablicami? Zanje sem odštel 200+ EUR, zato jih ne bi rad "deponiral" (podaril državi).
- glede obveznega zavarovanja mi je jasno, da me čaka "polna porcija", saj pred tem nisem bil lastnik nobenega avtomobila

Hvala vnaprej,
zee

Bonus se da prenesti brez problema, s tem da potem oce za drugi avto nima bonusa.

Tablice so tvoje, ce si lastnik ti, jih lahko pustis na avtu, ce je lastnik oce, potem na zalost na tvojem avtu njegovih tablic ne bos mogel uporabljati.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

zee
Nov uporabnik

Napisal/-a zee Sr okt 06, 2010 6:08 pm

Aha...potem mi bodo eno od tablic "ukradli".

Dammit!

Hvala za odgovor.
zee
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov