Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: popravilo z rabljenimi deli v lastni režiji.

Napisal/-a LaMike Ne dec 26, 2010 9:38 pm

eclipse_R je napisal/-a:Tudi če nisi kriv se tko ocenjuje avto. Če je popravila več kokr je vredn nerazbit del avta, se avta na popravlja, ampak ti izplačajo polovico vrednosti avta, potem pa naprej delaj kakor sam hočeš (lahko ga popravljaš, prodaš po delih, prodaš celega, kar te je volja).

To kar je on napisal, si je pač zmislil cifre ;)

Če prineseš predračun za dele, ti izplačajo, odvisno od zavarovalnice sicer koliko, ampak da bi ti samo 15% to ni ;)

Lenivec, pri kateri zavarovalnici si?

lp

Ne, kaj je totalka? Mi razložiš prosim?

In cifre so realne. Ker upam, da razumeš kaj pomeni "iz lastnih izkušenj" in "imel..." . In cenilec je škodo ocenil na pooblaščenem servisu, kamor je avto bil odpeljan z vleko, ker je bil nevozen. Tako, da so 2 dni po nesreči na zavarovalnici imeli predračun. Upam, da razumeš, kaj sem napisal, ker očitno ne ločiš kaj pomeni med 20 in 25%. To ni 15%. Tako by the way.

Good luck pri izplačilu 70%.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne dec 26, 2010 10:06 pm

lenivec je napisal/-a:jaz mam pri adriaticu :)
lastnik avtomobila o katerem je pa govora pa je pri triglavu.

joj triglav. se mi kar naježijo dlake.

imel primer poleti, da se je nekdo vzratno zaletel v moj avto, imel on zavarovano pri triglavu. Popravilo odbijača ter obe luči sta se zarosili takoj. na triglavu so mi priznali samo popravilo odbijača ter naravnava, luči pa so za njih čisto okey če so rosne. mislim, večjih debilov pa še ne. potem so na servisu po predhodnem dogovoru zlamali nosilce na luči, pa so morali krit škodo, če ne z lepega pa z grdega, ker nič nisem kriv in na koncu pa bi se moral s poškodovanim avtom okrog vozit, ker je za njih to okey. mrš
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr jan 05, 2011 4:23 pm

ena možnost pa je, da daš avto enmu priznanemu privatniku, ki izda "račun" zavarovalnici in boš dobil vrednost originalnih delov in izpčane ure...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr jan 05, 2011 5:15 pm

eclipse_R je napisal/-a:Res ne vem o čem ti potem govoriš. Da so ti šli za 5.700 € popravljat na 8.000 €? Si že kdaj slišal za totalko?

lp

moj avto je bil po eurotaxu vreden ca. 9-10k eur, popravilo pa je stalo zavarovalnico malo čez 11k eur. Pomoje so se malo zakalkulirali pa vseeno, uradna razlaga je bila boljše da dajo oni avto kvalitetno popravit kot pa da ga kak popoldanc in gre tak avto na cesto pomožnosti z njihovo polico.. :D

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jan 06, 2011 1:01 pm

Taki primeri so zelo redki in takrat pač popravljaš. Tudi še zmer ne vem, kako so tebi ali LaMikeu popravljali tok vreden avto za tok dnara. Sta mogoče mela en kup dodatne opreme, ki je avtu zviševala vrednost? Sem se pogovarjal s cenilci, zastopniki, odvetniki ki izterjujo odškodnine in so ti primeri tako redki pa odvisni od okoliščin, da ni kar tko enostavno kot se tu piše.

lp
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če jan 06, 2011 7:26 pm

nevem no.. osnovno popravilo je bilo 10500eur + 2kom feln +gume ca 1000eur, sej v samem startu so se zakalkulirali pomoje..

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jan 06, 2011 9:56 pm

Kolk je bla pa tržna vrednost avta?

lp
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe jan 07, 2011 7:53 am

na avto.net so bili nekje 11keur... eurotax dobrih 9k eur (mesec pred tem so mi staro za novo ponujali 9600e). sej kul avto je bil kvalitetno popravljen, še ko sem ga dal kasneje cenit so rekli, da se stežka ugotovi da je blo sploh kaj delano (en mali flek je bil kitan in je imel vrednost nekje 300 na merilcu).. :)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov