Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Uvoz iz italije po novem

Napisal/-a alexmazda So jan 19, 2008 10:52 pm

zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z uvozom avtomobila iz italije k nam? in pa, kakšni so po novem postopki, ko ni več mej med obema državama?

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec So jan 19, 2008 11:08 pm

Postopki so že dalj časa enaki-nič spremenjeni.Tu je bilo že ničkolikokrat napisanega o tem,tako,da...Padec meje pa z tem nima popolnoma nič. Bizgec

apemaya
Nov uporabnik

Napisal/-a apemaya Sr maj 28, 2008 11:13 am

vem, da je stara tema, vendar imam eno vprasanje.

Moja stara mama zivi v Italiji in ima avto, ki pa ga zaradi starosti ne more vec vozit. Ker ima malo km in je dokaj nerabljen, sem ga jaz pripeljala v SLO.

Konec junija potece 6-mesecno zavarovanje, ki pa pride blizu 300 eur (za 6 mesecev). Absolutno prevec in bi ga rada registrirala pri nas.

Vprasanje: ali lahko opravimo prepis v Slo, brez njene prisotnosti (ona pac napise pri notarju papir, dami ga podarja)? Je bolje, da mi ga "podari" ali proda"?

Prepis v Italiji me bo stal okoli 300 eur, kar pa bi tudi placala, ker bi itak prinesla notri ta denar z nizjo ceno registracije v SLO. To sprasujem tudi, ker je stara mama trenutno v Rimu in bi me pot tja tudi nekaj stala in bi rada tudi s potjo prisparala denar, ce pac ni nujno.

Hvala!!

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Če maj 29, 2008 9:13 pm

Ceneje za tebe je da ti ga proda za par evrčkov kot podari. Pač zasluga blesave slovenske zakonodaje.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če maj 29, 2008 9:29 pm

stilo jtd
Nov uporabnik

Re: Uvoz iz italije po novem

Napisal/-a stilo jtd To feb 22, 2011 8:11 pm

Sam kot fizična oseba sem leta 2005 uvozil alfo iz italije. Kombi-prikolica in smo jo pripeljali,ker italija nima preizkušenj. Na davčni plačal dmw in eko taxo 170eur - potem še za homologacijo 92eur - tehnični in registracija. Bilo je zelo enostavno.
Sedanja lestvica davka za uvoz je KRIMINALNA IN NEVEM KAJ BI ŠE REKEL. Smo v eu ampak smo tudi edini ki imamo tako visoke dajatve pri uvozu avtomobila. Italian gre npr. v nemčijo in brez nekih stroškov si pripelje avto in ga registrira. Samo Slovenija uvede neke bolane lestvice...z namenom ustaviti uvoz in povečati prodajo domačim avtohišam - ki kot vemo na koncu leta ko je potrebno plačati davek - firmo zaprejo in z januarjem spremenijo ime avtohiše. In tako se lepo izognejo plačilu davka več 100 avtomobilom ki so jih uvažali prejšnje leto. Na to vprašanje nobeden ne odgovori kaj dela naš DURS-!!!!

Pred kratkim sem gledal v italiji avto od fizične osebe-velika prednost ker ti ga lahko pripelje v slo in se izogneš vlečni službi in kup stroškov in sicer audi karavan 1.9 tdi 130konj 6 stop. menjalnik letnik 2004.(140.000 km z servisno knjigo)- cena 8000eur.
Tale audi je euro 3 in ima co izpusta 154g - to pride po lestvici 11% in to seveda še ni vse + 5% ker je euro 3 in nima filtra trdnih delcev - se pravi da na ceno 8000eur (na pogodbi bi lahko napisali 7000eur) moraš plačat 16% DMVJA. + EKO TAXA na kg vozila 134eur homologacija okroglih 100eur in kam pridemo....!!!!! 1000EUR PA NEDAM NAŠI DRŽAVI NAJ SE SLIKAJO!!!!!!! Če je pa na kupoprodajni pogodbi prenizka cena jo oni po našem eurotaku spremenijo. NAŠ DURS JE NA KONJU Z DAVKI ...MI PA JIM VESELO PLAČUJEMO...TEMU SE REČE KRIMINAL KER TAKE STOPNJE DAVKOV NE SODIJO NIKAMOR....ŠE PO STAREM SISTEMU KO NISMO BILI V EU SI LAHKO CENEJE UVOZIL AVTOMOBIL.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov