Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr sep 09, 2009 5:21 pm

Ja je možmo, kot so pisali predhodniki, zavej pa se tega, da če boš ti registrral avto, seveda drugi, boš brez bonifikacije in boš plačal polno zavarovanje in boš potreboval kar nekaj let, da boš imel zopet 35 ali 50 %, koliko let pa si sam izračunaj.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr sep 09, 2009 7:09 pm

Meni je mama podarila svojih 50% bonitete in zaj sem pridelal še dodatnih 5% tko,da je vsega skupaj 55% pri triglavu baje,da je sedaj možno celo do 60% kar podpiram in sicer tisti,ki so vzorni vozniki in ne delajo nesreč naj svoj "trud" tudi uživajo prek cenejšega zavarovanja.Nevem kje sem zasledil ampak v amariki imajo zavarovanje glede na rizičnost zavarovanca torej kako rizičen je voznik.To je deloma celo super a imamo kretene,ki ostanejo kreteni tudi po 40 letu starosti in mamo nekaj mladih voznikov,ki vozijo zelo vzorno in previdno.
Tko,da kar se mojih izkušenj tiče je prenos mogoč med družinskimi člani.

@samo mesarec
Mogoče ima žena močnejši avto oz. več vreden ali celo nov in tu se prekleto pozna vsak % popusta lahko pa ima mož oz. avtor teme kakšen avto,ki služi zgolj kot drugi avto in ne potrebuje kasko zavarovanja in je po možnosti še v prvem razredu po KW
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr sep 09, 2009 7:31 pm

Generali ima popust na vozniške izkušnje. Tako da oseba, ki ima vsaj 35 let vozniški izpit dobi 20% dodatnega popusta , če v zadnjih 2 letih ni povzročila prometne nesreče pa še 5% popusta na brezškodno dogajanje.

Če ima 50% bonifikacije, prišteješ 20% na vozniške izkušnje in 5% na brezškodno dogajanje ima na koncu 0,5*0,8*0,95=0,38 ... 62% popousta. :shock:

andrejkor
Nov uporabnik

Prenos bonitete

Napisal/-a andrejkor To okt 19, 2010 7:47 pm

Zdravo!
Mene zanima, kako je z prenosom bonifikacije iz starša na otroke...sem mlad šofer in me zanima če je možen prenos pred dopolnitvijo 21 leta?? Sedaj je moj auto pisan na očeta in ima 50% bonifikacije.

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer To okt 19, 2010 7:53 pm

Kaj pa prenos iz kolesa z motorjem (skutera) =>50%popusta na avtomobil?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To okt 19, 2010 7:56 pm

jaz sme pred leti z mamo naredil darilno pogodvo za avto, zraven priložil še prošnjo za prenos bonusa iz mame name, pri tem omenil tudi da mama nima niti izpita in tako prišel ob prvi registraciji nase pisanega avta do polne bonifikacije, blo je pa to pri triglavu

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 To okt 19, 2010 8:13 pm

andrejkor
objavaObjavljeno: 19 okt 2010 20:47 Pošlji temo: Prenos bonitete
Zdravo!
Mene zanima, kako je z prenosom bonifikacije iz starša na otroke...sem mlad šofer in me zanima če je možen prenos pred dopolnitvijo 21 leta?? Sedaj je moj auto pisan na očeta in ima 50% bonifikacije.

Pozanimaj se pri svojemu agentu oz. povprašaj naokoli če je to mogoče. Pred nekaj leti se je to še dalo sedaj pa dvomim da se to da. Drugače imaš pa možnost da tvoj oče plača ceno še za mladega voznika, in avto ostane registriran na očeta. Imaš pa možnost da opraviš tečaj varne vožnje na vranskem in pri eni zavarovalnici dobiš zastonj mladega voznika.

miha_racer
objavaObjavljeno: 19 okt 2010 20:53 Pošlji temo:
Kaj pa prenos iz kolesa z motorjem (skutera) =>50%popusta na avtomobil?

Najbrž si dobil bonus ravno iz avtomobila ;) pri meni ni bilo varjante sem pa uprašu agenta. Vseeno vprašat ni greh;)

LP Matjaž

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Re:

Napisal/-a Sharona055 Ne dec 12, 2010 5:42 pm

miha_racer je napisal/-a:Kaj pa prenos iz kolesa z motorjem (skutera) =>50%popusta na avtomobil?

Tako imam jaz urejeno na Triglavu - na avtomobilu in motorju imam enak bonus (ter skuterju - enak princip).

edit: šele zdaj vidim, da te zanima obratno.. :?

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Re: Prenos bonusa - zakonski partnerji...

Napisal/-a aklan86 Ne feb 20, 2011 9:44 am

Zanima me, je bonus vezan na zavarovalnico ali na zavarovanca? Če imam recimo 35% bonusa in bi ga dal naprej, nato pa na neki drugi zavarovalnici zavaroval avto in se opiral na bonus, ki sem ga imel pri stari zavarovalnici? Je to možno ali ne? Obstaja kakšna skupna baza kjer to preverjajo? Potrebujem staro polico ali kaj podobnega?
Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne feb 20, 2011 9:55 am

mislim da je to bolj dobra volja zavarovalnice ce ti prizna bonus, drugace ti pa dajo popust na vozniske izkusnje ce ne drugace
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Ne feb 20, 2011 9:56 am

Bonus je tvoj in ga lahko prenašaš iz zavarovalnice na zavarovalnico po mili volji. Potrebuješ samo zadnjo polico ali pa potrdilo o bonifikaciji (v kolikor so ti original polico vzeli pri prekinitvi, ali je iz kakšnega drugega razloga nimaš).

P.S. Iz tvojega posta se da tudi tolmačiti, da bi ti rad iz ene police naredil dve z istim bonusom? Če bi to rad, pa ne bo šlo ... obstaja skupna baza na SZZ.
Zadnjič spremenil f.taunus, dne Ne feb 20, 2011 10:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne feb 20, 2011 10:14 am

jest mislim da on sprasuje tudi ce lahko se prenese ta bonus.. Kolikor vem to ni vec mogoce?
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne feb 20, 2011 10:41 am

f.taunus je napisal/-a:P.S. Iz tvojega posta se da tudi tolmačiti, da bi ti rad iz ene police naredil dve z istim bonusom? Če bi to rad, pa ne bo šlo ... obstaja skupna baza na SZZ.

Tako nekako sem imel v mislih ja. Očitno bo treba nekako drugače priti do kakšnega popusta.

Kako pa je z življenskim zavarovanjem, kje je možen najmanjši obrok, da ti priznajo 50% komercialnega popusta (vem da to ni enako bonusu). Ali velja teh 50% samo na osnovno ali tudi kasko zavarovanje?

Pri Adriaticu vem da se da, kako pa je drugje, predvsem imam v mislih triglav, ker imamo vse pri triglavu zavarovano.
Slika

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Re:

Napisal/-a Blink-182- Če feb 24, 2011 11:36 pm

Jerch_ je napisal/-a:matobeli da se, samo naleteti moraš na pravega..
nekdo je spraševal kako ti podarijo 50% bonusa? kakšne 2 leti je od tega ko se je to dalo na eni od zavarovalnic s sklenitvijo nekega življenjskega zavarovanja itd.. za min 5 let, če se ne motim

ja to je bilo pri triglavu, potem so pa lani ta popust na lepem uninili in se lahko lepo j*bemo z njihovim glupim življenskim zavarovanjem ki ga še 2leti ne morem prekiniti :g:

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Re: Re:

Napisal/-a f.taunus Pe feb 25, 2011 10:20 am

Blink-182- je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:matobeli da se, samo naleteti moraš na pravega..
nekdo je spraševal kako ti podarijo 50% bonusa? kakšne 2 leti je od tega ko se je to dalo na eni od zavarovalnic s sklenitvijo nekega življenjskega zavarovanja itd.. za min 5 let, če se ne motim

ja to je bilo pri triglavu, potem so pa lani ta popust na lepem uninili in se lahko lepo j*bemo z njihovim glupim življenskim zavarovanjem ki ga še 2leti ne morem prekiniti :g:

Podarjali so pa popust, ne pa bonus. Veliko folka se je že samo s tem nategnilo, ker so mislili, da so PR04 dobili (50% bonusa), v resnici pa popust katerega lahko kadarkoli vzamejo ...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov