Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

borovnica46
Nov uporabnik

kasko in prometna nesreča

Napisal/-a borovnica46 Če maj 20, 2010 7:46 am

Pozdravljeni,

imam polni avtomobilski kasko in me zanima ali se iz tega naslova krije popravilo škode, ki je nastala, ker sem se izognila nasproti vozečemu vozilu ki je na ovinku zapeljalo na mojo stran in sem posledično trčila v drevo?  (to neznano vozilo je odpeljalo naprej in tako nimam ničesar od tega šoferja, je pa tisto vozilo zanašalo po cesti in sem se tako izognila trku)

Če prav razumem sem v tem primeru izgubila 3 premijske razrede pri obveznem zavarovanju kakor tudi pri kasko zavarovanju?

Ali bom prejela kakšno kazen od policije ali sodišča?

In še eno vprašanje:  ali bi bilo sploh kaj drugače (kritje škode iz kaska, premijski razredi, kazen), če bi imela prometno nesrečo zaradi prehitre vožnje?  Ker če je stvar popolnoma ista...potem ta svet ni pošten!

Hvala in lep pozdrav

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Če maj 20, 2010 8:28 am

kasko ti pokrije škodo, izgubiš samo 3 razrede pri kasko zavarovanju pri obveznem pa ne, saj nisi povzročila škodo tretji osebi.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če maj 20, 2010 8:29 am

Če si samo na svojem vozilu povzročila škodo, imaš izgubo bonusa samo pri kasku. Če bo zavarovalnica krila kakšno materialno škodo drugim (ne vem, recimo lastniku zemljišča) pa izgubiš 3 PR še pri obveznem.

Upam, da si poklicala policijo in je bil opravljen alkotest. Le tako bo šlo vse gladko pri povračilu škode iz kaska.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če maj 20, 2010 9:19 am

Ali pa da si prijavila policiji, da je povzročitelj pobegnil s kraja nesreče. Če bi oni zaključili potem, da je res nek avto zanašalo po cesti in si se mu umaknila in zaradi tega trčila, bi se ti škoda povrnila iz sklada, ki ga ima za to namenjenega Slovensko zavarovalni združenje (za neznane povzročitelje, za povzročitelje brez zavarovanega avta itd.).

Drugače pa tako, kot je f.taunus napisal ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če maj 20, 2010 11:17 am

Dobro preveri to informacijo o skladu - nazadnje ko sem preverjal izplačila iz tega sklada so izplačevali samo škodo zaradi poškodb in/ali smrti, materialno škodo še vedno krije udeleženec sam. Je pa dejstvo, da v kolikor krije škodo zavarovalnica iz naslova AK ali AO in se povzročitelj kasneje najde, pa zavarovalnica regresira škodo, tebi pa povrne izgubo bonitete.

LP
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

borovnica46
Nov uporabnik

Napisal/-a borovnica46 Če maj 20, 2010 11:23 am

f.taunus je napisal/-a:Če si samo na svojem vozilu povzročila škodo, imaš izgubo bonusa samo pri kasku. Če bo zavarovalnica krila kakšno materialno škodo drugim (ne vem, recimo lastniku zemljišča) pa izgubiš 3 PR še pri obveznem.

Upam, da si poklicala policijo in je bil opravljen alkotest. Le tako bo šlo vse gladko pri povračilu škode iz kaska.

Poklicala policijo, naredili so zaznamek, na mesto pa niso prišli ker nisem bila poškodovana. Alkotesta tudi ni.

Zadela sem tudi zaključek zaščitne ograje (ravno tam kjer se zaključi ograja), ali bom zaradi tega izgubila še 3PR pri obveznem?

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če maj 20, 2010 11:35 am

So prišli ppredstavniki cestne službe pobrat tvoje podatke? Napisat bi morala EU poročilo in originalni izvod pustiti njim, da potem zahtevajo popravilo škode iz naslova AO zavarovanja. Če jih ni bilo, lahko potihem upaš, da AO ostane na tvoji strani... Za naslednje leto pa (kot vsem) tudi tebi priporočam izbiro zavarovalnice, ki ti omogča odkup prve škode (zam Maribor in Tilia vem, mislim da tudi Adriatic, za ostale pa nisem več prepričan...)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če maj 20, 2010 12:33 pm

Misak je napisal/-a:Dobro preveri to informacijo o skladu - nazadnje ko sem preverjal izplačila iz tega sklada so izplačevali samo škodo zaradi poškodb in/ali smrti, materialno škodo še vedno krije udeleženec sam. Je pa dejstvo, da v kolikor krije škodo zavarovalnica iz naslova AK ali AO in se povzročitelj kasneje najde, pa zavarovalnica regresira škodo, tebi pa povrne izgubo bonitete.

LP

Aha no hvala za popravek, sem čisto pozabil ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če maj 20, 2010 1:38 pm

Kokr sm js zaslediu te skladi ne obstajajo več, nej bi bli učasih zdj so jih pa kao ukinl zarad te recesije pa tega sranja, ampak ni pa to 100 posto preverjena informacija.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če maj 20, 2010 2:32 pm

Kakšni skladi, dejte no ... :lol: Potem bi si vsa mularija izmišljevala, da so se "umikali" neznanemu vozilu, nekaj črt na cesto pa tudi ni problem namensko narediti. Ko si v taki situaciji, hitro ugotoviš, da škodo kriješ v celoti sam, oziroma preko kaska.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če maj 20, 2010 4:31 pm

Ti pa si strokovnjak, Strokovnjak.. Lepo da širiš svoje neznanje

Škodni sklad obstaja, nobena recesija ga ni zaprla.

Je pa res, da sem se zmotil glede materialne škode, sem prehitro prebral post in prehitro ogovoril.

lp

P.S.: Moja mama je že 10 let odvetnica, ukvarja se pa z izterjavo odškodnino od zavarovalnic. Na škodni sklad damo zahtevek skoraj vsak mesec.
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če maj 20, 2010 5:38 pm

Suljo20 je napisal/-a:Kokr sm js zaslediu te skladi ne obstajajo več, nej bi bli učasih zdj so jih pa kao ukinl zarad te recesije pa tega sranja, ampak ni pa to 100 posto preverjena informacija.

Dokler zavarovalnice sklepajo zavarovanja, ga nobena recesija ne bo prizadela. Zavarovalnice so namreč dolžne od vsake sklenjene police določen % premije plačati v ta sklad.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Re: kasko in prometna nesreča

Napisal/-a bam88 Po apr 04, 2011 5:09 pm

Buhdej!

Eno vprašanje da ne odpiram nove teme.

Mam pač avto na kasko in me zanima če morš v primeru prometne nesreče (moja krivda ali tuja krivda) obvezno klicati policijo (za zapisnik) v obeh primerih krivde?

Kako ravnam v primeru nesreče (moja ali tuja krivda) pri kasku?

Hvala za info
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr apr 06, 2011 10:48 am

Podoben primer sem imel tudi sam, samo da so voznika odkrili in je moral priti nazaj na kraj nesreče. Sam sem zaradi preprečitve prometne nesreče odletel iz ceste. Ker nisem mogel dokazati, da se je nasproti vozeče vozilo zapeljalo na moj pas (policaj mi je rekel, da bi se moral vsaj malo nasloniti vanj :shock: , da bi se videlo, kje bi se srečala) nisem mogel nič doseči. Dobil sem celo kazen 50.000 sit in 3 pike, ker sem ogrožal samega sebe in neprilagojene hitrosti. WTF?? Moj avto se je popravil iz kaska.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr apr 06, 2011 11:39 am

nauk zgodbe ?

če se že izogibaš, se izogni tako da se vsaj malo dotakneta

:huh:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr apr 06, 2011 1:23 pm

bam88 je napisal/-a:Buhdej!

Mam pač avto na kasko in me zanima če morš v primeru prometne nesreče (moja krivda ali tuja krivda) obvezno klicati policijo (za zapisnik) v obeh primerih krivde?

Hvala za info

Če nisi kriv, ni potrebe po policiji, ker se vozilo popravlja iz zavarovalne police povzročitelja prometne nesreče. Imel 2 primera, 2X rešil brez policije. Kolega mi je svetoval, koliko je efekta, ne vem, ni pa narobe upoštevat, da se v euro poročilo čim bolj detaljno skicira dogodek in čimbolj podrobno opiše kaj je bilo. Iz njegovih izkušenj se veliko raje zaplete s krivdo pri nepopolnih oz. površno izpolnjenih euro poročilih.

Aja, vsak naj izpolni svoj del - ne piši za oba. Škodilo pa ne bo tudi, če zadevo pofotkaš - ga skoraj ni junaka danes, ki bi imel GSM brez fotkiča.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če apr 07, 2011 8:30 pm

odprti clio je napisal/-a:
bam88 je napisal/-a:Buhdej!

Hvala za info

Če nisi kriv, ni potrebe po policiji, ker se vozilo popravlja iz zavarovalne police povzročitelja prometne nesreče. Imel 2 primera, 2X rešil brez policije. Kolega mi je svetoval, koliko je efekta, ne vem, ni pa narobe upoštevat, da se v euro poročilo čim bolj detaljno skicira dogodek in čimbolj podrobno opiše kaj je bilo. Iz njegovih izkušenj se veliko raje zaplete s krivdo pri nepopolnih oz. površno izpolnjenih euro poročilih.

Aja, vsak naj izpolni svoj del - ne piši za oba. Škodilo pa ne bo tudi, če zadevo pofotkaš - ga skoraj ni junaka danes, ki bi imel GSM brez fotkiča.

To mi je jasno kako grejo zadeve pri prometni. Zanimal me je samo za kasko ce more bit v obeh primerih policijsko porocilo.

Hvala za odgovor!
Renault Clio 1.8 16V l. 1993
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov