Napisal/-a titanium Če jul 21, 2011 9:49 pm
Pozdravljeni!
Imam eno težavo in me zanima kako bi/ste Vi naredili v tem primeru. Gre za to, da bom kupil novejši (rabljeni) avto, tega, ki pa ga imam sedaj, pa seveda potem prodal. In sedaj bi seveda tudi hotel prenesti bonus pri zavarovanju na ta novejši avto, to pa lahko storim le tako, da starega odjavim iz prometa. Ampak potem kakšen potencialni kupec tega avta, sploh ne more iti na testno vožnjo z njim in niti jaz ga sam ne bom mogel peljati še k ličarju (vrata – parking poškodba), ker nebo registriran.
Sam imam naslednje ideje:
1. na novejšem avtu sklenem novo polico (lahko tudi kratkotrajno),in jo potem, ko prodam stari avto prekinem, ter prenesem bonuse na novejšega
2. stari avto odjavim iz prometa, prenesem bonuse na novega in ga registriram, starega pa takoj ponovno prijavim in registriram z neko novo najcenejšo možno polico, ki bo spet seveda le do prodaje.
3. pripeljem novejšega domov z prodajalčevimi tablami in mu jih vrnem, da ga on odjavi iz prometa, jaz pa ga potem prijavim in registriram z bonusi šele ob prodaji starega avta
Kako je uredil to kateri od vas, saj se je že kdo sigurno znašel v podobni situaciji?