Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

titanium
Nov uporabnik

prenos bonusov na drugi avto

Napisal/-a titanium Če jul 21, 2011 9:49 pm

Pozdravljeni!
Imam eno težavo in me zanima kako bi/ste Vi naredili v tem primeru. Gre za to, da bom kupil novejši (rabljeni) avto, tega, ki pa ga imam sedaj, pa seveda potem prodal. In sedaj bi seveda tudi hotel prenesti bonus pri zavarovanju na ta novejši avto, to pa lahko storim le tako, da starega odjavim iz prometa. Ampak potem kakšen potencialni kupec tega avta, sploh ne more iti na testno vožnjo z njim in niti jaz ga sam ne bom mogel peljati še k ličarju (vrata – parking poškodba), ker nebo registriran.

Sam imam naslednje ideje:
1. na novejšem avtu sklenem novo polico (lahko tudi kratkotrajno),in jo potem, ko prodam stari avto prekinem, ter prenesem bonuse na novejšega
2. stari avto odjavim iz prometa, prenesem bonuse na novega in ga registriram, starega pa takoj ponovno prijavim in registriram z neko novo najcenejšo možno polico, ki bo spet seveda le do prodaje.
3. pripeljem novejšega domov z prodajalčevimi tablami in mu jih vrnem, da ga on odjavi iz prometa, jaz pa ga potem prijavim in registriram z bonusi šele ob prodaji starega avta

Kako je uredil to kateri od vas, saj se je že kdo sigurno znašel v podobni situaciji?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: prenos bonusov na drugi avto

Napisal/-a GorazdO Če jul 21, 2011 11:33 pm

kupiš novega, zavaruješ.
ko prodaš starega ti poračunajo in prenesejo bonus na aktualno polico.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Re: prenos bonusov na drugi avto

Napisal/-a eclipse_R So jul 23, 2011 11:07 am

Ne rabiš nič odjavljat, na starem se naredi prenos bonusa med letom (doplačaš razliko do PR14) ter zavaruješ s tem bonusom novega, stvar rešena, nobenega odjavljanja ;)

Če pa tvoj agent tega ne zna narest pa pridi k meni (če si z okolice Ljubljane) in ti jaz to nardim ;)

lp
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov