Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Gorgh
Novinec

Nesreča - izplačilo totalke

Napisal/-a Gorgh Ne maj 15, 2011 3:26 pm

Pozdravljeni,

danes sem na ac ljubljana - grosuplje imel prometno nesrečo, voznik, ki je nesrečo povzročil (in tudi priznal, tako policiji kot zapisal v poročilu o nesreči) me je prehiteval po prehitevalnem pasu in izgubil oblast nad vozilom, saj ga je ravno v trenutku ko je bil v štric z mano zaneslo in me je butnil nakar je oba zavrtelo in sva počila v zaščitno betonsko "ograjo"/blok.

Moj avto je totalka, zdaj me pa zanima kakšen je postopek, avto imam doma, je v nevoznem stanju, jutri grem na zavarovalnico se zmenim z cenilcem da pride na ogled k meni domov, kjer je avto parkiran potem pa vse ostalo steče.

Imam predvsem vprašanje glede vrednosti avtomobila, je možno kje pogledat koliko je po eurotaxu (najbrž totalka pomeni izplačilo 100% vrednosti avtomobila po eurotaxu - ali pač ne?????) vredno določeno vozilo?

Imam dokaj redek avto, MG ZR 160, letnik 2002 v sloveniji vem še za dva registrirana....meni osebno avto pomeni normalno veliko več kolikor bom dobil izplačano, a vendar me zanima kakšna okvirna izplačana vsota....

Kako počasi se obračajo teli mlini, da pride v primeru da ni nobenih nejasnosti in komplikacij....da pride do končnega izplačila škode...so to tedni, meseci, upam da ne celo leto???

Hvala in lp,
jure

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Nesreča - izplačilo totalke

Napisal/-a abbe Ne maj 15, 2011 3:57 pm

dobu bos cca 60% vrednosti vozila po eurotaxu,pa vozilo bos obdrzal.
to da bos dobu 100% po eurotaksu kr pozabi.to da mas redko vozilo nebo nikorar zanimalo,prav tako ne sentimentalna navezansot na avto..
p.s. tko pac je pri nas,seveda pa se lahko pritozis na cenitev oz na odlocitev zavarovalnice....sam verjetno nebos veliko dosegel.
je pa se neki ce se recimo vozilo nma avtonetu prodaja za cca 5000 eur je po evrotaksu cena za cca 10% nizja,ne sprasuj me zakaj je tko..
kar se pa tice izplacila pa cca 2 tedna ko se vsi papirji uredijo...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a Mister Twister Ne maj 15, 2011 4:08 pm

po vsej verjetnosti boš čaku na policijski zapisnik kakšne 3 tedne, pol pa še kšn teden na zavarovalnico

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Ne maj 15, 2011 4:33 pm

Ajoj, s tistimi 60% vrednosti po eurotaxu si lahko sam rit obrišem....sem upal, da vsaj izplačajo tko kot se zagre, če ti že vzamejo usak let tok velik :((((((((

hvala!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 15, 2011 4:49 pm

Tok pazi da ti bojo po eurotaxu cenil tega MG-ja (to je predelan rover 200 a ne) pa če je omejena serija se kr sklicuj na to pa prvo ponudbo zavrni.Naj naredijo izračun popravila oz kosov za menjavo pa bojo vidl kok sam to pride....

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Ne maj 15, 2011 4:52 pm

http://dat.de/fzgwerte/index.php - tu si lahko izračunaš vrednost po eurotaxu za nemški trg. Verjetno se vrednost pri nas ne razlikuje preveč.
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Ne maj 15, 2011 6:13 pm

@Čare: Mnja, je predelan na osnovi Roverja 25, ampak je to popolnoma samostojna firma/znamka MG....

@damek1a: Hvala za link, kaj pomeni EZ:* (TT.MM.JJJJ), kaj moram vtipkat? Kater datum?

No ja, kakorkol,...upam, da dobim čimveč, in če ne drugega bom doplačal in kupil tistega ki se prodaja na avto.net, ker avto mi je preprosto preveč všeč in tud zelo sem zadovoljen z njim, da kakšnega boljšega za tak denar ne bom dobil.....
thanx

EDIT: sem pogruntal, datum prve registracije...bolš da nebi pogruntal, ker me je na rit vrglo.... 2.480€ je vreden avto :(

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne maj 15, 2011 6:17 pm

dan,mesec,leto.pac prva egistrcija vozila verjetno,pa se ne sme razlikovat od leta izdelave.letnica seveda..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne maj 15, 2011 6:35 pm

Na zgubi (denarni) boš v vsakem primeru pa čeprav nisi nič kriv samo, kar si bil v nepravem času na nepravem mestu

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Ne maj 15, 2011 8:17 pm

to mi je jasno, da bom na izgubi, ampak nisem glih pričakoval da bom dobu sam dva jurja...pa še to vprašanje če bom, zdej k sm vidu to :(

fakin lopovi

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Če jun 02, 2011 12:50 pm

Evo, danes dobil odgovor od zavarovalnce glede poravnave....

2100€ mi ponujajo zanj....avto mi ostane in naj bi bilo za 900€ rešenih delov na avtu....pismo so cigani, men je use dol padlo.

Podpisal sem že samo še na pošto moram nest, rabim čimprej kupt drug avto, tko, da pritožbe si ne morem prvoščit ker bi trajalo še najmanj en mesec, dnarja nimam nič, verjetno pa še nič nebi dosegel...ali pač? Ima kdo kakšne izkušnje na tem področju? ali je pač to to...

Lp,
Jure

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če jun 02, 2011 1:20 pm

Tako pač je. Lahko zavrneš in iztržiš kake 100 eur več, pa spet zavrneš pa še kakšnih 100 več ampak boš izgubil verjetno dobra 2 meseca. Lahko tudi tožiš in sigurno iztožiš večji znesek ampak v štartu založiš kakšne 1000 eur, ki jih seveda dobiš nazaj ampak šele čez cca 2 leti ko je tožba rešena.

Če se to splača pa sam veš, da ne. Če si velika riba in poln denarja se tožiš, čakaš in dobiš, ampak normalenemu človeku pa to ne pride v poštev.

Sam vem na svoji koži, da prej ko pogoltneš izgubo bolje je, pozabil itak ne boš nikoli.

Lp.

Rocky hd
Nov uporabnik

Napisal/-a Rocky hd So avg 20, 2011 4:27 pm

Tudi mene zanima sledeče. Pred dvema mesecema sem imel prometno nesrečo, ki jo je povzročil tujec pri nas v Slo. Kriv je bil on, narejen je bil tudi policijski zapisnik...Sedaj pa sem od zavarovalnice prejel ponudbo, da mi plačajo za škodo, katero so ocenili na totalko 1215€ :evil: . Avto je znamke Chevrolet kalos 1.4 16v 3 vrata letnik 2005, 58000km prevoženih, prvi lastnik, odlično ohranjen(pred nesrečo :) ). Avto bi lahko pred nesrečo prodal za cca 4000€-4200€. Sedaj pa lahko dobim zanj cca 1000€ :x . Se pravi 1000€ + 1215€ = 2215€ v najboljšem primeru...Do 4000€ zmanjka slabih 1800€, prepričan sem, da mi zavarovalnica ponuja občutno premalo in bi moral dobiti vsaj dobrih 1000€ več. Kaj predlagate?? Hvala

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So avg 20, 2011 7:47 pm

odvetnik---pritožba----tožba
Sex turns gay people into Mexicans.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov