Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če mar 18, 2010 6:53 pm

eljuero je napisal/-a:
Pipita je napisal/-a:Sicer sem zagovornik AO+, ampak zdi pa se mi nenavadno, da nekateri, ki se odločijo za zavarovanje AO+ ne palčajo avtomobilskega kaska. Saj je logično, da če boš uveljavljal AO+, da boš imel razbit avto.

pač šparovno razmišljanje. Sej enako je pri ostalem.

Stvar je pač taka, da si vsega ni možno privoščiti. Vsak pač sam zase najbolj ve, kaj ga lahko finančno ogrozi in si preračuna, kaj se mu splača zavarovati, kaj bo pa vzel v lasten rizik.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne apr 04, 2010 9:08 pm

Jaz nekaj ne morem razumeti. Zakaj bi imel npr. AO+ če ne mislim (v samem štartu) povzročiti nesreče. Ne razumem dejstva, da bi že v naprej razmišljal kako bom dobil več odškodnine, če bom za nesrečo odgovoren sam. Saj potem se ti na koncu lahko "še splača", da si kriv za nesrečo, ki si jo povzročil (tudi če nimaš kaska-starost avtomobila). To je v bistvu lahko na koncu celo nagrada za povzročitelja nesreče (pač malo potrpi pri poškodbi). Nekdo drug pa nastrada, npr. ko mu povzročiš totalko, in te lahko samo civilno toži, da se mu povrne škoda (kakšen star ohranjen avto).
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Ne apr 04, 2010 9:13 pm

kamal je napisal/-a:Jaz nekaj ne morem razumeti. Zakaj bi imel npr. AO+ če ne mislim (v samem štartu) povzročiti nesreče.

Se tebi zdi, da kdo že v samem štartu misli povzorčiti prometno nesrečo? Če imaš sposobnost odkrivanja takšnih osebkov, bi lahko lepo zaslužil pri kakšni od zavarovalnic.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne apr 04, 2010 9:29 pm

Moje mišlenje je, da AO+ se je splačalo imeti včasih, ko si lahko za vsako najmanjšo prasko na avtomobilu šel h zdravniku jambrat, da te boli vrat, in si dobil odškodnino.
Sedaj če hočeš uveljavljati AO+, rabiš pa izvid, da imaš zares poškodovan vrat.
Samo za tako poškodbo lahko iztržiš denar tudi brez AO+. Tako da to je za moje pojme metanje € skozi okno :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po apr 05, 2010 1:43 pm

Vsako zavarovanje je načeloma metanje denarja skozi okno. Ti se zavaruješ in upaš, da se ti nesreča ne bo zgodila. Če se ti pa bo, boš pa dobil nadomestilo za njo..

Jaz sem zavarovan, da dobim ogromno denarja če postanem invalid. Pa upam, da bom cel življenje ta denar "stran metal" in da mi ne bo treba nikoli izkoristit tega kritja, ki ga imam. Sem raje zdrav, kot pa da dobim tisti denar. Če se mi pa slučajno kaj zgodi, mi pa ne bo treba 7 let zamaškov zbirat, da si bom lahko privoščil pravo zdravljenje oz. proteze itd.

Zato se zavaruješ, ne pa zato, da upaš da boš lahko izkoristil kritje.

Sicer si pa tudi včasih potreboval izvide, noben ti ne bo vrjel, da si si nekaj naredil, če dohtar ni tega potrdil. Pa še to, AOplus ni samo zavarovanje za vrat.

lp
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po apr 05, 2010 6:08 pm

eclipse_R je napisal/-a:Sicer si pa tudi včasih potreboval izvide, noben ti ne bo vrjel, da si si nekaj naredil, če dohtar ni tega potrdil. Pa še to, AOplus ni samo zavarovanje za vrat.

lp

Poanta mojega posta je, da za dokazane poškodbe, lahko tudi brez AO+ izterjaš denar.
Ali pa zbiraš zamaške plastenk.
In če ga zelo rad skozi "okno" mečeš, lahko še življensko zavarovanje plačuješ ..... ITD.
Ma ni problema, da boš na račun voznika obogatel.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Po apr 05, 2010 6:20 pm

lancia hf je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:Sicer si pa tudi včasih potreboval izvide, noben ti ne bo vrjel, da si si nekaj naredil, če dohtar ni tega potrdil. Pa še to, AOplus ni samo zavarovanje za vrat.

lp

Poanta mojega posta je, da za dokazane poškodbe, lahko tudi brez AO+ izterjaš denar.

Uff to pa me sedaj res zanima, na kakšni podlagi boš ti izterjal denar?

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ Po apr 05, 2010 6:25 pm

Če maš življensko zavaroavnje, pol AO+ ne rabiš.
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Po apr 05, 2010 6:53 pm

LaKi_ je napisal/-a:Če maš življensko zavaroavnje, pol AO+ ne rabiš.

Oja, seveda. Če misliš življenjsko zavarovanje v primeru prometne nesreče koristiti, potem v egoističnem pogledu ne potrebuješ prav ničesar. Sicer pa bodo že upravičenci poskrbeli za pravično odškodnino. :bonk

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Re: AO+ zavarovanje, da ali ne?

Napisal/-a zuzek To sep 06, 2011 11:27 pm

pozdravljeni

pri xy zavarovalnici sem zavaroval avto. Pri zavarovanju AO+ mi je agent rekel, da se zavaruje samo za dol. dan, se pravi v dnevu nesreče tako da oni delajo

pri vseh in prideš mnogo bolj "poceni". Je kdo že slišal zato, je to legalno?

lp
Alergičen na rjo

uros11
Poznavalec foruma

Re:

Napisal/-a uros11 Sr sep 07, 2011 6:48 am

LaKi_ je napisal/-a:Če maš življensko zavaroavnje, pol AO+ ne rabiš.

NE DRŽI.

A0+ krije telesne bolečine, zmanjšanje življenjskih aktivnosti, strahu pa ne krije.

Življenjsko zavarovanje krije invalidnost in smrt.

Če si zlomiš roko = AO+.

Če umreš - življenjsko zavarovanje (zna biti, da tudi A0+) (svojci jasno, so upravičenci)

za bolj točno je treba gledati splošne pogoje.

Če kaj je življenjsko zavarovanje metanje dnarja proč - tisti 40 EUR na leto si bom že privoščil, za življenjsko dajem toliko na mesec (moram).

uros11
Poznavalec foruma

Re: AO+ zavarovanje, da ali ne?

Napisal/-a uros11 Sr sep 07, 2011 6:49 am

zuzek je napisal/-a:pozdravljeni

pri xy zavarovalnici sem zavaroval avto. Pri zavarovanju AO+ mi je agent rekel, da se zavaruje samo za dol. dan, se pravi v dnevu nesreče tako da oni delajo

pri vseh in prideš mnogo bolj "poceni". Je kdo že slišal zato, je to legalno?

lp

Zavarujejo za nazaj. Ni legalno. Nekaj časa jim bo šibalo, potem jih bodo dobili.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov