Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: Kasko- premalo ocenjen avto

Napisal/-a xalfist Ne nov 14, 2010 12:17 am

Ja saj itak, da bom osebno šel do njih al pa poklico. Sam ker sem v petek dobil pošto, v petek pa delajo cenilci samo do 14, pa sem malo za mnenje tukaj popvrašo.
Ker ne gre mi v račun da samo za punta 1 letnik 99, dobli 1200€, pa brez opreme, kia pa mlajša pa polna oprema. Tolk manj pa tut ni ocenjena kot en punto.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne nov 14, 2010 8:44 am

Najboljše seveda je, da čim prej do njih, da se ne odkriva tople vode ... gre pa za odbitek rešenih rešenih delov, zato ponujena cifra manjša od pričakovane.
Če bi rad keširal cel znesek, jim pa tako povej, torej da ne boš popravljal in naj avto kar imajo, ker za ta denar, ki ti ponujajo popravilo ni možno.

Iz mojih izkušenj pa vem, da zavarovalnice res niso najbolj razumljive pri svojih pisanjih, ki jih pošiljajo. Bi morale malo bolj pojasniti zakaj gre, ker ko se prvič s tem srečaš še pač ne moreš vedeti.

Je pa imela pred kratkim sestra majčkeno ruknjeno staro cordobo (sprednji odbijač, luč, hladilnik) in ji je zavarovalnica dokaj radodarno priznala rešene dele v odstotku le 25%, kar je bilo v bistvu radodarno od njih (če se odločiš avto popravljati).
Torej ekonomska totalka, ocenjena vrednost avta 700 €, škoda 525 € (odbitek rešenih delov torej). Dejanski strošek popravila jih ni zanimal.
Ker je avto prej popravila preden smo razčistili z zavarovalnici, je seveda odpadla opcija da bi zahtevali 700 € in jim pustili avto.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če nov 18, 2010 6:30 pm

Danes sem šel na zavarovalnico, smo pregledali zadevo. Najprej mi reče da, je to tak znesek ker upoštevajo rešene dele, in da so ostali deli vredni toliko da dosežejo polno vredost avta, če ga jaz prodam po delih. Nato jim rečem, kako to mislijo če jaz prodam avto po delih, naj si pogledajo slike kaj je sploh poškodovano, ker da je poškodovana havba, streha in oba blatnika, še ne pomeni da bom jaz avto po delih prodal če se normalno vozim z njim. Pa pogleda slike in reče to je tut res.

Potem sem vprašal, kolkiko pa so ocenli avto pa reče z 1000€, pa sem rekel po kakšnem klučo določijo ceno, pa je rekla na avto net pogledajo, pa sem ji rekel ,kje majo tak avto za 1000€ če sem gledo cene so od 1200-1800€, pa mi začne, da nisem gledo letnik in opremo, pa sem ji povedo, da vem kaj moram gledat, in da je naša tazadni letnik 2001 pol se niso več prodavale v slo in, da ma vso opremo in metalik barvo. Ko sem jo seznanil z vsemi dejstvi, in da sem malo preočil zadevo, je rekla naj napišem pritožno, a na začetku pa je zatrjevala, da tako to je in da so tako ocenli.

MIslim al so tak nesposobni ali pa ne pogledajo kakšna je zadeva, da ti vštejejo te rešene dele. Jaz se z avtom normalno vozim, sam havba, streha čist malo pa blatnika sta za popravit, pa mi rečejo češ da lahko avto po delih prodam pa mi je skro pa smeh všlo. Jaz pa naj pol dele 10let prodavam prej ko to porodaš, ker je malo pločevina povita.
Bi rekel da je avto nevozen, al pa kaj hujšega, da ti dajo vštejejo rešene dele, ne pa taka poškodba.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če nov 18, 2010 7:29 pm

@xalfist
Nočeš kupiti pojma ekonomska totalka, ki ti ga hočejo prodati :)
Napiši pritožbo, nimaš kaj izgubiti. Bo pa malček trajalo, sicer pa praviš, da je avto vozen.
Če bo avto višje ocenjen, mogoče več ne bo podlage za ekonomsko totalko in ti bodo morali dati za popravilo realno. Nisem siguren ali je ta takrat, kadar je škoda (strošek popravila) večja od 50% ali 60% od ocenjene vrednosti avta.

Sam sem na primer s pritožbo deloma uspel, je pa sicer šlo za to, kdo je bil kriv.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če nov 18, 2010 8:38 pm

Ja z njimi se ne morem strinjat, ker so ocenli avto premalo, če bi ga realno, bi mi ga popravli oz plačali celotno popravilo. Tak pa so ga premalo, in so mi ponudli teh 500€ , še dele ni dovolj kaj šele za baravanje in popravilo strehe.

Glede popravila se mi ne mudi, tak da bom napiso pritožbo, in da se zadeva uredi.
Ko bo zadeva končana bom poročo kak se je zadeva razpletla.
Alfa romeo 147

ajkamajka
Nov uporabnik

Napisal/-a ajkamajka Če sep 08, 2011 10:07 pm

Zavarovalnica Generali-vsaj kar se mojih izkušenj tiče-ŽIV NATEG.Čim dlje stran ker so totalno neresni!
Damijan Hočevar
Postojna

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe sep 09, 2011 11:01 am

ajkamajka je napisal/-a:Zavarovalnica Generali-vsaj kar se mojih izkušenj tiče-ŽIV NATEG.Čim dlje stran ker so totalno neresni!
Damijan Hočevar
Postojna

Do mene pa so še vedno bili korektni...sem imel delni kasko na stekla, sem po moji krivdi šel iz ceste ter na streho, ter dobil brez kakih komplikacij v roku 14 dni nakazano lepo vsoto ker so bile skoraj vse šipe polomljnene......še ena luč je bila v bistvu cela, pri robu je bla mal plastika napokana, pa je še to cenilc opazil in pripisal...tako da nehaj furat tako propagando ;)

zdaj sem pa tudi imel zadnjo luč počeno na zdajšnjem avtu, pa se je celo dalo urediti da sem dobil za njihovo ceno ene luči, jas prek ebay obedve novi sem jim dal račun pa tudi ni bilo problema....je pa res da lepa beseda lepo mesto najde.

medtem ko mi je en k****n z ZM vzel prednost, in sem skoraj da ne rabil prosjačit na ZM da sem dobil izplačano ekonomsko totalko da sem si lahko popravil avto pa še dva meseca so rabli da sem dobil izplačano ;) jas pa naj vmes hodim peš ne, pa nič kriv bil

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe sep 09, 2011 11:58 am

Jest tut nimam lepih spominov na generali, moja sta mela hiso zavarovano pri njih, za razne skode potres/pozar.. blabla in potem ko so kopal elektricne kable v ulic se nam je naredil nekaj razpok in takrat je bil cev bawbaw dobit tist denar, tko da smo takoj po tem dogodku zavarovali hiso drugje..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

zidco
Nov uporabnik

Napisal/-a zidco Če sep 15, 2011 8:22 pm

xalfist je napisal/-a:Ker se mi je pred časom, zgodila nezgoda, in ker je avto kasko sem šel na zavarovlanico in uredil vse potrebne zadeve. Rekli so mi da rabijo predračun, kleparske delavnice da ocenijo če je totalka ali bojo krili popravilo. Čez čas so mi sporočli da je avto ocejen totalka, sem reko ok, pa naj bo totalka. No jaz sem imel en predračun v vrednosti 1600€. Sem mislil ok če dobim vsaj 1200€ bo zadost. Danes pa dobim domov papirje in znesek 500€? Sedaj pa nevem koliko oni odbijejo od dejanske vrednosti avta.

Avto je kia sephia 1.5 16v 2001, 130.000km, vsa oprema kere so sephie imele. Po oglasih če gledam 500€ cene so tiste kere so res zjebane , brez opreme pa še to letnik 98-99. Tak letnk 2001 z opremo pa je cena 1200-1800€.

Lani smo meli punteja prvi model 1999, totalko, sam da ni šlo iz kaska ker je bil drug kriv, pa smo dobli 1200€.
Zato mi je ta znesek sedaj veliko premalo? Za 500€ mi tega noben ne bo šel popravlat?
Je že imel kdo podobno situacijo da je dobil tolk malo?

men so mojga ocenili na 1700, ceprav se prodaja po 2800-3000..z obrazlozitvijo da se lahko avto prodam...zato je taksna cena..:)

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če sep 15, 2011 8:51 pm

zidco je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Ker se mi je pred časom, zgodila nezgoda, in ker je avto kasko sem šel na zavarovlanico in uredil vse potrebne zadeve. Rekli so mi da rabijo predračun, kleparske delavnice da ocenijo če je totalka ali bojo krili popravilo. Čez čas so mi sporočli da je avto ocejen totalka, sem reko ok, pa naj bo totalka. No jaz sem imel en predračun v vrednosti 1600€. Sem mislil ok če dobim vsaj 1200€ bo zadost. Danes pa dobim domov papirje in znesek 500€? Sedaj pa nevem koliko oni odbijejo od dejanske vrednosti avta.

Avto je kia sephia 1.5 16v 2001, 130.000km, vsa oprema kere so sephie imele. Po oglasih če gledam 500€ cene so tiste kere so res zjebane , brez opreme pa še to letnik 98-99. Tak letnk 2001 z opremo pa je cena 1200-1800€.

Lani smo meli punteja prvi model 1999, totalko, sam da ni šlo iz kaska ker je bil drug kriv, pa smo dobli 1200€.
Zato mi je ta znesek sedaj veliko premalo? Za 500€ mi tega noben ne bo šel popravlat?
Je že imel kdo podobno situacijo da je dobil tolk malo?

men so mojga ocenili na 1700, ceprav se prodaja po 2800-3000..z obrazlozitvijo da se lahko avto prodam...zato je taksna cena..:)

Sicer je že eno leto od moje težave z generali ampak ti vseeno odgovorim, zakaj so mi premalo. Zato ker smo imeli punta letnik 99 pri mariborski in smo dobili totalko 1200€ pa je punto manj vreden bil kot kia oz so se prodajali po 1000e takrat. Sicer pa nima smisla itak bomo vedno mi na zgubi ne zavarovalnice.
Alfa romeo 147
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov