Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Izplačilo ekonomska totalka

Napisal/-a combe Sr sep 14, 2011 7:07 am

Prejšnji teden sem zbil jazbeca s svojim accentom. Zavarovano imam tudi divjad kot delni kasko. Cenilec je škodo popisal (sprednji odbijač, meglenka, posoda za tekočino za pranje vetrobranskega stekla, zaščitna plastika pod motorjem) in na podlagi ponudbe mehanika je ugotovil, da gre za ekonomsko totalko. Avto je po eurotaxu vreden 420 eur, na avtonetu jih je par za 1000-1500 eur, torej je vzel neko srednjo vrednost. Škode je po ponudbi mehanika za 570 eur z DDV. Cenilcu sem rekel, da avta ne bom popravljal in da naj mi izplačajo škodo.
Sedaj pa: mehanik je moral naredit še eno ponudbo s cenami za uro dela od zavarovalnice (ok naj jim bo). Naračunal je 470 eur z DDV. Cenilec pravi, da naj bi izplačevali zneske brez DDV, pa še ceno meglenke (cca 60 eur) mi mora odbiti, ker da za meglenko lahko izplača samo po predložitvi računa zanjo. Torej mi je ponudil cca. 330 eur. Meni se seveda to ne zdi ravno fer, zakaj mora odbiti meglenko, odbijača, pososde, plastike pa ne... poskus natega mogoče? Se komu sanja zakaj mora vse to odbijati? Meni bi bilo logično, da izplačajo toliko, kolikor je pač mehanik naračunal...

uros11
Poznavalec foruma

Re: Izplačilo ekonomska totalka

Napisal/-a uros11 Sr sep 14, 2011 7:13 am

Ker računa ne boš plačal, tudi DDV-ja ne boš. Torej by by DDV.

Za meglenko mi pa ni jasno.

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Sr sep 14, 2011 1:35 pm

OK, sem govoril s cenilcem in pravi da kar je v zvezi z varnostjo (airbagi, stekla, tudi meglenke) izplačujejo samo na podlagi računa, tako da zgleda da je to to :D

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr sep 14, 2011 9:48 pm

Katera zavarovalnica pa je to?

lp
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če sep 22, 2011 8:35 pm

če je avto vreden 420eurov po eurotaxu nemoreš pričakovat da boš dobil izplačano celotno vrednost vozila. Če vzameš denar ven dobiš izplačano okoli 70-80% od vrednosti avta.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov