Napisal/-a combe Sr sep 14, 2011 7:07 am
Prejšnji teden sem zbil jazbeca s svojim accentom. Zavarovano imam tudi divjad kot delni kasko. Cenilec je škodo popisal (sprednji odbijač, meglenka, posoda za tekočino za pranje vetrobranskega stekla, zaščitna plastika pod motorjem) in na podlagi ponudbe mehanika je ugotovil, da gre za ekonomsko totalko. Avto je po eurotaxu vreden 420 eur, na avtonetu jih je par za 1000-1500 eur, torej je vzel neko srednjo vrednost. Škode je po ponudbi mehanika za 570 eur z DDV. Cenilcu sem rekel, da avta ne bom popravljal in da naj mi izplačajo škodo.
Sedaj pa: mehanik je moral naredit še eno ponudbo s cenami za uro dela od zavarovalnice (ok naj jim bo). Naračunal je 470 eur z DDV. Cenilec pravi, da naj bi izplačevali zneske brez DDV, pa še ceno meglenke (cca 60 eur) mi mora odbiti, ker da za meglenko lahko izplača samo po predložitvi računa zanjo. Torej mi je ponudil cca. 330 eur. Meni se seveda to ne zdi ravno fer, zakaj mora odbiti meglenko, odbijača, pososde, plastike pa ne... poskus natega mogoče? Se komu sanja zakaj mora vse to odbijati? Meni bi bilo logično, da izplačajo toliko, kolikor je pač mehanik naračunal...