Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

dono
Nov uporabnik

Kdaj se odločiti za kasko

Napisal/-a dono Ne dec 18, 2011 11:04 pm

Mene pa zanima, kdaj se je še pametno odločiti za kasko zavarovanje oz. pri kolikšni vrednosti avta se zdi zavarovanje smiselno?

Ali je možno nap. avto zavarovati samo proti toči in kolikšna je cena tega?
Ali je pri prvem kasko zavarovanju treba plačati polno ceno tudi v primeru, če imam pri obveznem zavarovanju 50% bonifikacijo?
Koliko približno pride tako zavarovanje za avto vreden nekje 7k€?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Kdaj se odločiti za kasko

Napisal/-a _furby_ Ne dec 18, 2011 11:08 pm

dono je napisal/-a:Koliko približno pride tako zavarovanje za avto vreden nekje 7k€?

cena zavarovanja se postavi glede na vrednost novega vozila (za mojo corso recimo je bila vrednost okoli 20.000)
da se vecinoma posamezno zavarovat (oz. imas pakete zavarovanja ki si jih izberes)
turbo inside

dono
Nov uporabnik

Napisal/-a dono Ne dec 18, 2011 11:12 pm

_furby_ je napisal/-a:
dono je napisal/-a:Koliko približno pride tako zavarovanje za avto vreden nekje 7k€?

cena zavarovanja se postavi glede na vrednost novega vozila (za mojo corso recimo je bila vrednost okoli 20.000)
da se vecinoma posamezno zavarovat (oz. imas pakete zavarovanja ki si jih izberes)

In koliko te je prišlo zavarovanje za 20k vreden avto?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne dec 18, 2011 11:22 pm

nimam police pri sebi, ampak ce me spomin ne vara je blo okoli 600 eurou z vsemi popusti (aja, govorim o paketu svega i svasta) ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne dec 18, 2011 11:39 pm

_furby_ je napisal/-a:nimam police pri sebi, ampak ce me spomin ne vara je blo okoli 600 eurou z vsemi popusti (aja, govorim o paketu svega i svasta) ;)

To govoriš samo za kasko ane? Ker jaz plačujem cca 900 EUR za kasko (Triglav vsi dodatki + comfort plus al kako se reče) + osnovno zavarovanje, pa je avtomobil vreden "le" cca 16k.

Sicer pa..kdaj se odločiti za kasko? Kaj pa vem.. Stric je imel kasko na 3-4k EUR vrednem Cliotu, ga je bil ravno vzel ko je sklepal zavarovanje na novo, čeprav ga je mislil "skenslati" takrat.. Po 1 tednu se mu je v tujini zgodila nesreča. Avtomobil je avtovleka iz tujine (cca 600 km ena smer) zastonj pripeljala (na kraju nesreče so bili v roku 1 ure), poleg tega je imel nadomestni avtomobil cca 2 tedna, pa še dobro je bil avtomobil ocenjen (itak totalka, ampak je dobil kar precej). Ko je prodal razbit avtomobil (čeprav sploh ni bilo tako hudo) je bil skupaj z vrednostjo, ki jo je dobil od zavarovalnice, na vrednosti okrog 4.000 EUR. Pa če posmiliš, koliko bi samo avtoleka stala + 2 tedna nadomestno vozilo + to, da bi za svoj razbit avtomobil dobil malo denarja..

Precej je odvisno od tega, koliko je vreden nov avtomobil.. Če plačuješ kasko za recimo kak 8-9 let star BMW 7, je druga stvar :)

dono
Nov uporabnik

Napisal/-a dono Ne dec 18, 2011 11:56 pm

Ok.. zanima me informativni izračun za tale avto:
Citroen C4, 1.6HDi, 16V, 80kW/109KM, Letnik 08
Zanima me samo zavarovanje za točo oz. najosnovnejši kasko z vključeno točo. Sem iskal na zavarovalnicah pa se ne znajdem v tistih njihovih tabelah.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Po dec 19, 2011 12:14 am

ce sem prau izracunal (pri Generali) te pride brez popustov, polni kasko, parkirisce, divjad, kraja, svetlobna telesa, stekla, nadomestno vozilo ... okoli 1200 eurou

po paketih (priblizno cena)
samo parkirisce je okoli 580
stekla, svetlobna telesa, ogledala in divjad 520
polni kasko (1% odbitne franšize) 990

svetlobna telesa, stekla, divjad + parkirisce te pride 730

potem naprej je pa samo se odvisno od popustov in kako kombiniras te pakete med sabo (ce se ne motim lahko dobis tudi do 50% popusta)
turbo inside

dono
Nov uporabnik

Napisal/-a dono Po dec 19, 2011 12:45 am

Kje pa je tu notri toča?

Uporabniški avatar
sp33dy
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a sp33dy Po dec 19, 2011 1:50 am

dono je napisal/-a:Kje pa je tu notri toča?

polni kasko

če hočeš samo točo, pa daš delni kasko in mislim da je kombinacija B za naravne nesreče (toča, neurje, poplave ...)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 19, 2011 8:58 am

Pri kasku ponavadi zavarovalnice dajo možnost, da izbereš popolni kasko, ki krije vse, ali pa delni kasko, ki je razdeljen na različne pakete, recimo paket za stekla, parkirišče, divjad....Cena kaska je pa odvisna od nabavne cene novega vozila, torej dražje kot je, je tudi kasko dražji. Gleda se pa cena po ceniku, ne tista za katero si ti dejansko avto kupil z raznimi popusti.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Po dec 19, 2011 9:08 am

Mogoče bi samo dodal, da je pri kasku osnova vedno polna cena novega vozila po katalogu in ne tista cena, po kateri si ti kupil avto. Drugače povedano, če si ti vzel nov avto in ti je prodajalec ponudil ceno 20.000 EUR z vsemi popusti, v katalogu pa ta avto stane 30.000 EUR - boš plačeval kasko po vrednosti 30.000 EUR. To je tudi en velik hakelc raznih ugodnih akcij, kjer dobiš odlično ceno, če seveda skleneš leasing. A ta leasing potem od tebe zahteva kasko..... Pa smo tam... :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 19, 2011 3:41 pm

ejsim je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:nimam police pri sebi, ampak ce me spomin ne vara je blo okoli 600 eurou z vsemi popusti (aja, govorim o paketu svega i svasta) ;)

To govoriš samo za kasko ane? Ker jaz plačujem cca 900 EUR za kasko (Triglav vsi dodatki + comfort plus al kako se reče) + osnovno zavarovanje, pa je avtomobil vreden "le" cca 16k.

Pomoje govori kar za skupno ceno zavarovanja (osnovno + kasko). Realno se da za recimo 5 let star avto vreden cca. 20k € dobit zavarovanje s polnim kaskom za tam nekje od slabih 600 do 800€. Kar je več, je za moje pojme preplačano (če imaš ti oz. ostali družinski člani pri isti zavarovalnici sklenjenih več zavarovanj).

Najbolj neumno (težko se bolj prizanesljivo izrazim) pa je, da nekateri leta plačujejo za kasko in ga ne izkoristijo niti za poškodbe, kjer nimajo odbitne! :roll: Po nekaj letih ugotovijo, da se jim kasko ne splača in ga prekinejo, avto je pa poln poškodb (recimo iz parkinga). :ue Recimo zdaj bi en iz svojega žepa dal 90€ za zadnjo luč, le mu ne bi jaz rekel, da naj pogleda, če mu to zavarovanje krije...

Kasko se splača, če avto malo več uporabljaš in ga večkrat puščaš na "rizičnih" parkingih (= praktično bilokateri parking), obstaja nevarnost toče in če ne moreš bit brez avta nekaj dni oz. kak teden. Seveda ga je pa treba vsakič, ko se to da, izkoristit, drugače se ne more splačat. Ne vem kako je pri ostalih, ampak pri nas je praktično vse, za kar nisi sam kriv, brez odbitne. Se pravi toča, parking, vandalizem, pa še stekla (+luči). Aja pa nadomestni avto dobiš, če popravilo traja dlje kot ? ur.

Tudi če sam kaj zakuhaš, je dosti lažje dodat enkrat letno nekaj sto evrov za kasko, kot potem naenkrat pokrit tudi do nekaj tisoč evrov škode in bit brez avta. Druga varianta je pa delni kasko (toča, stekla, mogoče še parking).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba Po dec 19, 2011 4:01 pm

@~toMmy~: pri kateri zavarovalnici to?

Sam sem dal lani skoraj 1300 EUR (osnovno + polni kasko z vsemi kombinacijami in asistenco+), za 6 let star avto, 100 kW, nov vreden kakih 25k. Sem pa še v 13. razredu (oz. spet).

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 19, 2011 4:10 pm

Tilia, je pa na istem naslovu več različnih zavarovanj pri njih. Za 6 let star avto s 66kW nov 17k in 8 let let 74kW nov dobrih 20k, se da imet polni kasko za manj kot pol zneska, ki si ga napisal.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 19, 2011 4:58 pm

Jst dam tudi pri tilii za 5 let star avto, ki je bil vreden 16 k€ z obveznim + full kasko 550€ + 72€ cestne takse :mrgreen:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po dec 19, 2011 5:54 pm

Hm, potem se moram pa malce pogovoriti z agentom.

Pri Triglavu imam jaz takole -> avtomobil let. 2011, nov stal 16.000 EUR, 85kW. Osnovno zavarovanje in AO+ zav, polni kasko brez odbitne franšize, comfort plus, stekla, svetila, divjad, parkirišča, nadomestno vozilo, vleka vozila.., pač vse kar lahko vključiš = slabih 900 EUR.

Je pa "doma" toliko teh polic pri Triglavu (ne pretiravam, če rečem da jih je čez 20), da bi človek pričakoval precej popusta in naj bi ga tudi imeli..koliko je to res, je pa druga stvar. Dobro je edino to, da se jih je do sedaj kar nekaj izkoristilo..

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 19, 2011 6:40 pm

ejsim je napisal/-a:Hm, potem se moram pa malce pogovoriti z agentom.

Pri Triglavu imam jaz takole -> avtomobil let. 2011, nov stal 16.000 EUR, 85kW. Osnovno zavarovanje in AO+ zav, polni kasko brez odbitne franšize, comfort plus, stekla, svetila, divjad, parkirišča, nadomestno vozilo, vleka vozila.., pač vse kar lahko vključiš = slabih 900 EUR.

Je pa "doma" toliko teh polic pri Triglavu (ne pretiravam, če rečem da jih je čez 20), da bi človek pričakoval precej popusta in naj bi ga tudi imeli..koliko je to res, je pa druga stvar. Dobro je edino to, da se jih je do sedaj kar nekaj izkoristilo..

Mislim, da imaš tukaj še (najmanj) 100€ "lufta". Pri nas je kasko šel nekako s starostjo avtov postopoma dol, zdaj recimo, da se je malo ustalilo pri slabih 600€. Če imate toliko polic pri istem agentu, potem bi se definitivno moralo dat zmenit za dodaten popust, drugače mu lahko omeniš kar menjavo agenta oz. zavarovalnice. No spet odvisno, mogoče imate nekoliko večje popuste pri drugih policah. Izkoristit je pa treba, ker drugače brezveze, da imaš sploh zavarovano. Recimo samo Golf je bil na parkingu butnjen parkrat, potem ti še kdo odtrga zadnji brisalec, rukneš cucka, faše malo toče ipd., pa se nabere nekaj škode.
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Po dec 19, 2011 7:54 pm

tommy, unih 600 eurou ki sem gor napisal je za mojo corso samo polni kasko (vse mozno not z vsemi moznimi popusti). skupaj z osnovnim zavarovanjem me pride okoli 880 eurou ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 19, 2011 8:36 pm

_furby_ je napisal/-a:tommy, unih 600 eurou ki sem gor napisal je za mojo corso samo polni kasko (vse mozno not z vsemi moznimi popusti). skupaj z osnovnim zavarovanjem me pride okoli 880 eurou ;)

Ta z vsemi popusti je malo optimistična, vprašaj našega bivšega župana, ki je imel 99% popusta! :D Vedno se najde še kak popust, včasih sem kar presenečen! ;)
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Po dec 19, 2011 9:11 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:tommy, unih 600 eurou ki sem gor napisal je za mojo corso samo polni kasko (vse mozno not z vsemi moznimi popusti). skupaj z osnovnim zavarovanjem me pride okoli 880 eurou ;)

Ta z vsemi popusti je malo optimistična, vprašaj našega bivšega župana, ki je imel 99% popusta! :D Vedno se najde še kak popust, včasih sem kar presenečen! ;)

ja no, vem da sem dobil en kup popustov kr mamo pri njih 3 avte, motor, hiso zavarovano (ugl. vse). vse skupaj znese nekje okoli 55-60% popusta.
jebiga boljse kot nic =P
turbo inside
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov