Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

males
Nov uporabnik

Odvzem tablic

Napisal/-a males Če jan 19, 2012 4:04 pm

Pozdravljeni,

Zanima me, če ima kdo izkušne z odvzemom tablic. Namreč danes so me ustavili policisti in ker sm imel plačano samo zavarovanje ne pa tudi cestnih taks so mi zasegli tablice in napisali kazen 500€. Zanima me kako naprej? Kako pridem do svojih tablic in.... kakšni izredni stroški sledijo?

hvala

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Re: Odvzem tablic

Napisal/-a Mister Twister Če jan 19, 2012 4:47 pm

Verjetno morš plačat cestnino za nazaj, pol greš pa z dokazilom, da si plaču cestnino, tablce iskt na PP.
Tko je blo pr men k so mi jih uzel zarad homologacije

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če jan 19, 2012 4:54 pm

kopiram:

Odvzete registrske tablice se v roku treh dni od odvzema vrnejo uporabniku ali lastniku vozila, s katerega so bile odvzete, če je odpravljen razlog, zaradi katerega so bile odvzete. Po tem roku se pošljejo registracijski organizaciji, ki jih je izdala. Odvzete preizkusne tablice se uničijo.

Pa kazen bos mogu poravnat predvidevam
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Če jan 19, 2012 5:21 pm

Kolegu se je to zgodilo, ker je pozabil podaljšat registracijo.
Tablice so poslali na UE, kjer so bile izdane (na žalost na drugi konec slovenije). Tam so jih prejeli čez 4 dni, ker grejo tablice po posebni notranji pošti policije. Medtem je on zrihtal zavarovanje, registracijo pa je lahko podaljšal šele, ko so na UE potrdili prejem. Avta namreč ne moreš ponovno registrirati ali pridobiti preizkusnih tablic, dokler obstoječe niso odjavljene (čeprav je imel potrdilo policije, da so mu jih odvzeli).
Je pa res, da če ne bi šel policista opozoriti, naj pošljejo tablice, bi verjetno čakal še kakšen teden, ker so jih imeli pač v predalu v pisarni.

Na kratko torej: plačal boš kazen, potem ko pa bodo tablice na UE, boš lahko ponovno uredil registracijo vozila.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

males
Nov uporabnik

Napisal/-a males Če jan 19, 2012 5:40 pm

Najlepša hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Če jan 19, 2012 7:37 pm

males je napisal/-a:Pozdravljeni,

Zanima me, če ima kdo izkušne z odvzemom tablic. Namreč danes so me ustavili policisti in ker sm imel plačano samo zavarovanje ne pa tudi cestnih taks so mi zasegli tablice in napisali kazen 500€. Zanima me kako naprej? Kako pridem do svojih tablic in.... kakšni izredni stroški sledijo?

hvala

Koliko dni je preteklo od datuma ki je napisan v prometni?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov