Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Re: 4. pr. razred - mladi voznik

Napisal/-a HPF Če jan 19, 2012 8:15 pm

Zavarovalnici bo potrebno doplačat zavarovanje za mladega voznika, ne bo zavarovalnica kr tak krila lol. Bo treba kr pripravit ene 300€ ;)
Maš sicer neke fore, da greš delat tečaj varne vožnje pa ti to upoštevajo pa še neke druge stvari, samo o tem ne bom preveč na široko pisal ker se na to ne spoznam.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jan 19, 2012 8:52 pm

HPF je napisal/-a:Zavarovalnici bo potrebno doplačat zavarovanje za mladega voznika, ne bo zavarovalnica kr tak krila lol. Bo treba kr pripravit ene 300€ ;)

In kje si ti sedaj pobral teh 300€? :roll:
AO zavarovanje, PR04 za 165kW stane okrog 500€ (z vključenim AO+ pa 600€), doplačilo za voznika z manj kot 3 leta izkušnjami stane 20% premije za AO in AO+, torej maksimalno 120€.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Če jan 19, 2012 8:53 pm

HPF, tega s tečajem ni več, odkar je obvezen za vse mlade voznike in zavarovalnicam več ne koristi :)
Drugače pa ja, zavarovanje za mladega voznika (dodatnih 20%) je pač nuja, če se boš veliko vozil z avtom. Mislim pa, da imajo nekatere zavarovalnice, da se ti to zavarovanje veže nate osebno in ne na določen avto.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Napisal/-a ChuckNorris Če jan 19, 2012 8:55 pm

zavaruj posebej pri adriatic slovenici SAMO voznika, in ne vsak avto posebaj.. najboljši paket pride 144eur

lp

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Napisal/-a HPF Pe jan 20, 2012 7:13 pm

f.taunus je napisal/-a:
HPF je napisal/-a:Zavarovalnici bo potrebno doplačat zavarovanje za mladega voznika, ne bo zavarovalnica kr tak krila lol. Bo treba kr pripravit ene 300€ ;)

AO zavarovanje, PR04 za 165kW stane okrog 500€ (z vključenim AO+ pa 600€), doplačilo za voznika z manj kot 3 leta izkušnjami stane 20% premije za AO in AO+, torej maksimalno 120€.

Prosim, povej mi kje dobite takšne cene za zavarovanje. Ko sem bil še mladi voznik sem za 132kw 1.8T z 50% popustom plačal ~1250€. Bil sem sicer v PR14, ampak če se prav spomnim je PR04 -50%, kar je torej enako kot sem dobil jaz. Zavarovano sem imel AO+, divjad, stekla pa parkirišče, pa mladega voznika.

Weasel, hvala. Vzeto na znanje :)
ChuckNorris, točno zdaj si me spomnil, da je imela moja punca enako. Pomoje je to dobra rešitev, če nimaš svojega avta, ker lahko voziš vse ostale avte ko je zavarovanje vezano na tebe osebno. To bo pomoje najboljša rešitev.

Lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus So jan 21, 2012 10:43 am

HPF je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:

Prosim, povej mi kje dobite takšne cene za zavarovanje. Ko sem bil še mladi voznik sem za 132kw 1.8T z 50% popustom plačal ~1250€. Bil sem sicer v PR14, ampak če se prav spomnim je PR04 -50%, kar je torej enako kot sem dobil jaz. Zavarovano sem imel AO+, divjad, stekla pa parkirišče, pa mladega voznika.

Weasel, hvala. Vzeto na znanje :)
ChuckNorris, točno zdaj si me spomnil, da je imela moja punca enako. Pomoje je to dobra rešitev, če nimaš svojega avta, ker lahko voziš vse ostale avte ko je zavarovanje vezano na tebe osebno. To bo pomoje najboljša rešitev.

Lp

Doplačilo za mladega voznika je zgolj na AO in AO+, ali kaj še ti ni jasno, jaz sem ti napisal koliko staneta ti dve kritji, koga brigajo tvoja stekla in parkirišče ...

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Napisal/-a HPF So jan 21, 2012 6:50 pm

Kaj se te nekaj peniš, lepo sem te vprašal. Ko je treba govorit so vsi agenti glasni po forumu z najnižjimi cenami kaj jih čuješ, pol pa nič od tega ko greš vprašat na zavarovalnico. Jaz sem povedal samo kolko sem plačal, pozabil sem sicer konkretno napisat kolko točno sem plačal za mladega voznika. Plačal sem nekaj čez 250€, kar mi niti približno ni enako kot 160€.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Napisal/-a HPF To jan 31, 2012 2:38 pm

Doplačaj pri zavarovalnini. V primeru nesreče, sploh kake večje boš plačeval še dolgo.. :)

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo To jan 31, 2012 3:04 pm

@HPF
"Ko je treba govorit so vsi agenti glasni po forumu z najnižjimi cenami kaj jih čuješ, pol pa nič od tega ko greš vprašat na zavarovalnico."

Ravno tu je problem... ne hodi tega spraševat na zavarovalnico, ker bo cena krepko višja, kot pri agentu. Vsaj sam imam takšne izkušnje.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To jan 31, 2012 3:57 pm

Bago je napisal/-a:Zahvaljujem se za odgovore, včeraj (po prvi uri pri avto šoli) sem se pozanimal ter izvedel, da če zavarovalnico ne obvestim in imam prometno nesrečo, moram kriti 25%. Če pa zavarovalnico obvestim, moram doplačati 25% več pri zavarovalnini... Sem nekako neodločen, avto je bil kupljen za 4500€, vreden vsaj 7000€. Zavarovalnina (kasko) znaša okoli 750€ letno (4. premijski razred).

Naj doplačam 25% ali v primeru nesreče krijem 25%?

Lp

Ti plačaš škodo na vozilu v katerega si se zaletel. Ta trenutek ne veš kakšno škodo boš naredil, lahko pa vprašaš koliko stane recimo menjava odbijača na X6.

Skratka ne se igrat in doplačaj za mladega voznika.

Lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus To jan 31, 2012 4:24 pm

belkaena je napisal/-a:
Bago je napisal/-a:Zahvaljujem se za odgovore, včeraj (po prvi uri pri avto šoli) sem se pozanimal ter izvedel, da če zavarovalnico ne obvestim in imam prometno nesrečo, moram kriti 25%. Če pa zavarovalnico obvestim, moram doplačati 25% več pri zavarovalnini... Sem nekako neodločen, avto je bil kupljen za 4500€, vreden vsaj 7000€. Zavarovalnina (kasko) znaša okoli 750€ letno (4. premijski razred).

Naj doplačam 25% ali v primeru nesreče krijem 25%?

Lp

Ti plačaš škodo na vozilu v katerega si se zaletel. Ta trenutek ne veš kakšno škodo boš naredil, lahko pa vprašaš koliko stane recimo menjava odbijača na X6.

Skratka ne se igrat in doplačaj za mladega voznika.

Lp

Natanko tako, ali pa izplačilo za telesne poškodbe, če slučajno izsiliš kolesarja.

dzoozy
Nov uporabnik

Napisal/-a dzoozy Po feb 13, 2012 10:40 am

Pozdravljen :)

Tudi moj nasvet je tak... Na srečo je moj oče imel pamet v glavi, ko je zavaroval moj avto in mene.. Vzel je AO+ in kasko, ker sem le mlad voznik... Morem reči, da je oboje prišlo prav, škoda pa je bila skupna preko 7000 evrov :(

Jaz sem imel srečo, moji prijatelji ne, ker niso zavarovali teh dveh, pa še zdej odplačujejo škodo... !!!

Lep pozdrav
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov