Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

mini2
Nov uporabnik

Odjava brez tablic

Napisal/-a mini2 Sr feb 15, 2012 3:30 pm

Pozdravljeni;

Pri prodaji vozila sem se znašla v precej ne prijetni situaciji.

V soboto sem prodala avto, s kupcem sva izpolnila pogodbo in on jo plačal dogovorjeni znesek. Avto pa skupaj s tablicami in prometnim dovoljenjem odpeljal, za prepis in overitev pogodbe sva se dogovorila da urediva v ponedeljek. Problem je nastal včeraj ko je rekel da je avto prodal naprej in je sedaj nedosegljiv. Jaz pa ne morem odjaviti avta. Šla sem na UE za odjavo, pravijo da ne morejo narediti nič, da bom pač dobila globo potem ko bo registracije pretekla in avta ne bom odjavila, na policiji so se mi dobesedno smejali.

Zanima me ali ima kdo podobno izkušnjo? Kako odjaviti avto? Kako je potem z globami? Kaj lahko sploh naredim?

Avto je na srečo registriran samo še do drugega tedna. Ampak vseeno mi ni logično, če imam pogodbo in zavarovalni list kjer podatki o konkretnem vozilu in podatki o lastništvu štimajo z mojo osebno, zakaj niti tega nočejo pogledati in upoštevati?

Pa prosim ne se mi smejat, vem da sem bila neumna, da sem šla takole naivno zaupat tujcu :roll: .

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Re: Odjava brez tablic

Napisal/-a eentox Sr feb 15, 2012 3:40 pm

Če nista naredila prepisa potem v skrajnem primeru lahko prijaviš vozilo kot ukradeno...čeprav ti je dal denar nista uredila papirne dokumentacije in si dejansko ti še vedno lastnik vozila.

Izpolnjena pogodba pa tudi ni overjena tako da nevem če to sploh velja kot pravnomočna ?
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr feb 15, 2012 3:54 pm

Simpl.
Prijavi avto kot vkraden.
Denar lepo obdrži do razpleta ker na koncu se zna zgoditi da bos ti dobila avto nazaj gospod ki te je ogoljufal pa kupnino ali pa tudi ne. Na koncu bo nasankal tisti ki je kupil ta avto od g. goljufa k bo ostal brz dnara in avta.
lp.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr feb 15, 2012 3:59 pm

pa sporoči kako se je izšlo

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am Sr feb 15, 2012 4:05 pm

No, no, ne se hecat s prijavo avta kot ukradenega. Boš na koncu še sama fasala ovadbo zaradi krive ovadbe.

Da se ne da odjaviti avta brez predložitve tablic je pa bullshit. Sem jaz nekoč kupil eno razbitino za dele in prejšnji lastnik ni imel tablic - so se nekje založile oz. izgubile na relaciji mesto nesreče - avtovleka - deponija - avtovleka - njegov dom. Sem na tehničnem dobil za podpisat izjavo, da so tablice izgubljene in normalno naredil prepis nase ter odjavil avto.

mini2
Nov uporabnik

Napisal/-a mini2 Sr feb 15, 2012 4:58 pm

Na policiji sem že bila, šla sem vprašat ali lahko oni kaj naredijo, zapišejo izjavo ali kaj? Pa so se mi smejali in tudi zapomnili, tako da prijava ne pride ravno v poštev, razen če lahko to na kjeri koli policiji prijavim no ne vem... Pa tudi, res v kolikor se prijava izkaže za neresnično dobiš sodnika in kazen.

Res pa je, da avta po vsej verjetnosti ne bodo našli, saj se je šlo za starejši avto ki je šel proti koncu, jaz predvidevam, da ga moj kupec nima namena registrirat. Mogoče ga bo ali ga je odpeljel na jug.

In, ja še enkrat, na UE pri odjavi so me odpikali, avta ne morem odjaviti, ker nimam tablic, čeprav imam zavarovalno polico in kopijo kao pogodbe. Mislim da bi lahko to upoštevali, saj vidijo v sistemu, da je avto moj, imam zavarovanega in prodajno pogodbo. :huh: ž

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 15, 2012 6:01 pm

In če rečeš da so tablice izgubljene ali ukradene?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr feb 15, 2012 6:35 pm

Samo v Sloveniji imamo taka butasta pravila da popeniš. Gospodov v plavem raje ne omenjam. Ni se za čuditi da se vse to doagaja pa da o vrtenju km in podobnih zadevah sploh ne govorim. Svinjarija od svinjarije pa se gremo EU!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 15, 2012 6:53 pm

Imel sem isti problem, ko sem avto prodal v avtohišo v Celje in možakar mi je rekel, da bom prepis naredil z novim kupcem. (narejena je bila samo kupoprodajna pogodba) Avtohiša ga je prodala brez prepisa. Z njim so se zaletavali, ko je bil pa avto totalka, so iz belega Tipota dali tablice na belega Puntota, čeprav je takrat že potekla registracija so še kradli bencin v Slovenski Bistrici.
Po treh tednih sem dobil domol policijo, da sem kradel bencin............
Od zavarovalnice sem dobil pošto da moram prinesti kuponček ..........
Uglavnem imel sem srečo, da imam v žlahi policista, da se je Vrhniška policija in Celska policija povezala in so oni reševali primer, drugače bi ga moral sam
Dobil tudi kazen takratnih 30.000 sit za tablice, in po pritožbi sem dobil odgovor, da pa ker nisem nič kriv pa naj plačam samo 10.000 sit, plačal seveda tudi tega nisem in je bilo mir
Bil sem pa ob vso bonifikacijo in ob kar nekaj živcev in kilometrov, ko sem se vozil od policije do zavarovalnice.
Upam, da se sezide z činmanj komplikacij.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 15, 2012 7:18 pm

Zakaj mu pa nisi rekla da bo tud avto plačal in dobil v ponedeljek??Pa kako lahko kar nekomu zaupate??Kokrat bo treba še pisat da ko se nekaj proda se da iz rok ko je prepis narejen??In zdaj samo še reči da sploh ne veš kdo kupec je in nimaš nobenega njegovega podatka in si zmagala.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 15, 2012 7:27 pm

Tudi jaz sem pač možakarju 7 let nazaj zaupal, ker je avto šel v avtohišo. Sedaj pa pač avto brez prepisa negre več od hiše. Lahko je pa pameten biti kadar nisi v taki situaciji (ali sedaj ko tole bereš) predvsem, če ti da toliko kot si si zadal brez zbivanja cene v nedogled.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 15, 2012 7:35 pm

Jaz iz rok ne dam nič dokler ni prepisano na novega lastnika in tudi drugi če sem bil jaz zraven niso dali čeprav so kupci to imeli v planu.Nazadnje je foter od punce prodal avto in potem ko sta šla narest pogodbo je kupec začel neki utrujat o tem če mu ne bo registracije pustil.Meni je seveda dvignilo pokrov sem stopil do njega in ga samo vprašal če je kupil zavarovanje ali avto pa se je prec ohladil.Najjači so kupci v soboto popoldne in če z celo nedeljo,ker ni nikjer možno naredit prepisa in takemu lahko takoj razložiš da avto lahko pride pogledat odpeljal ga pa v nobenem primeru ne bo in potem ga seveda sploh ni.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne feb 26, 2012 12:09 am

Eto nekaj podobnega je brat naredil karamboliran avto prodal brez pogodbe :lol: , sem mu jasno povedal ne dajej avta prej dokler ne bo pogodbe in overitve, ampak ne on je lepo prodal avto eno nedeljo in sedaj je avto odjavljen toda pisan na njega, čeprav avto boš šel za dele, lahko pa se najde kupec za celi avto pobere dol vredne stvari, karoserijo pahne v graben s št.šasije in naj**** bo brat. Avto se sedaj prodaja dalje kot po delih oz. komplet :roll: pač švercar je kupu avto.

Tudi pri karamboliranih avtih se dela pogodbo !!!

Če poznate naslov 2 kupca potem idite do njega in strgajte dol tablice...oz. prijavite, da so tablice izgubljene, kaj drugega vam ne preostane, pogodba mora bit overjena, če se z avšim avtom vozijo dalje, lahko naj*bete vi in to zelo, sorry samo to so še kako resne zadeve, ki se jih ljudje premal resno azvedamo.

NIKOLI NE DAJET AVTO IZPOD ROK DOKLR NISO UREJENI VSI PAPIRJI.

Po novem, kakor je meni znano je treba ODJAVLJAT avto, s tem se prekine zavarovanje, tablice se da na čakanje (itak jih kupec isti dan vzame) dobi se nazaj cestnino, pogodbo se lahko spiše preko DZS obrazscov, overitev pa na tehničnem...novi kupec mora na novo delat prometo, zavarovanje, tablice dobi, plačat cestnino....vse to med tednom.

Še enkrat sem prebral...vi poiščite KUPCA 2 in z njim dalje urejajte, očitno ste prodal švercarju. Imate naslov od njega, pa ga obiščite na domu, da naj vam posreduje podatke od novega kupca.
Zadnjič spremenil tiguan, dne Ne feb 26, 2012 12:11 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Član od leta 2004
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov