Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

poper40
Nov uporabnik

Zavarovalni kuponi vprasanje

Napisal/-a poper40 Sr mar 10, 2010 6:18 am

Pozdravljeni!

Imam vprasanje za vas in upam da mi bo kdo lahklo odgovoril ker sem resnično neznan na tem področju.Nekako sem vedno nekaj kompliciral z zavarovanji in zato vedno nekako znova in znova začenjal brez bonusa.Vmes je par zavarovanj sklenila tudi žena tako da sedaj imam nase zavarovan samo avto ki je na leasing.
Ker pa sem kupil še eno staro Fiesto in jo moram dati zavarovat me zanima nekaj.Doma sem našel polico Zavarovalnice Triglav iz leta 2006 od 12.2.2006-12.2.2007 na kateri je premijski razred 12...Vem da takrat te police nisem izplačal na obroke do konca in vem da je takrat zavarovalnica šla v neko tožbo za te obroke.
Vmes nisem imel nobenega drugega zavarovanja nase več kot zdaj to za avto ki je na leasing in imam urejeno zavarovanje.Sprasujem zato ker sem imel z tem novim avtom škodni primer kjer bi kril škodo kasko in so na zavarovalnici sedaj nekako našli da sem jim tožbeno dolžan za tisto polico iz leta 2006 in da mi bodo tako tudi moj dolg do njih odbili pri izplačilu škode serviserju.Tako so mi sedaj par dni nazaj izplačali poblaščenega serviserja za zmanjšano vsoto mojega dolga ki sem ga sedaj pač sam kril serviserju.Zanima me sedaj da nekako predvidevam da je ta moja polica iz tega leta sedaj izplačana v celoti in so mi od te police ostali kuponi če lahko oz če sploh še veljajo ti kuponi za upoštevanje zavarovanja tega avta ki ga sem kupil in a moram zavarovati.?? torej če so kuponi iz leta 2006 še veljavni ???
Hvala za odgovor

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 6:48 am

torej ce si vmes med 2006 do danes menjal zavarovalnico jih nimas vec

poper40
Nov uporabnik

Napisal/-a poper40 Sr mar 10, 2010 7:02 am

ne nisem menjal zavarovalnico ti kuponi so od zavarovalnice Triglav..po tistem je avto imela zavarovana žena jaz ne...jaz sem tega kupljenega na leasing dal zavarovat nase isto pri Triglavu...sedaj pa tega starega ne vem kam naj..na Triglav če bi veljali kuponi ali na drugo zavarovalnico...vzamejo isto kupone od triglava?

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 7:15 am

Nisem najbolj sigurn nebom trdil nic, najbolje je da prasas.. Definitivno imej oba avta pri isti zavarovalnici ker bodo sigurno dolocene ugodnosti. Kuponi pa niso prenosljivi ( vem da pri tiliji ni mogoce)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr mar 10, 2010 7:40 am

kuponi se dajo prenest na drugo zavarovalnico(vsaj iz triglava na mariborsko in spet nazaj na triglav je šlo),sam problem je v tem,ker kuponi veljajo samo 3 leta oz 3 leta od tega ko je zavarovanje poteklo

McBobo
Novinec

Re: Zavarovalni kuponi vprasanje

Napisal/-a McBobo Sr feb 29, 2012 3:26 pm

Danes sem imel registracijo avtomobila in pri zavarovanju sem opazil, da na polici ni kupončkov. Predlanskim mislim, da jih ni bilo na polici, lansko leto so bili, letos pa jih spet ni. V čem je zdaj fora tega; govorim za zavarovalnico Triglav?
Drugo vprašanje pa je, kaj narediti, če pride do nesreče z samo malenkostno materialno škodo? Recimo da imam samo blatnik udrt, pa razbit odbijač. Z povzročiteljem se dogovoriva-zmeniva, da je on 100% krivec in podpiše poročilo o nesreči. Recimo zmeniva se, da dam avto popraviti, mu potem povem ceno popravila in naj se sam odloči ali mi bo dal denar ali uveljavljava zavarovanje. Kako dokazati, da sva imela midva nesrečo, pa čeprav je on s podatki vpisan na poročilo in podpisan, da je on povzročitelj, sprašujem pa za v primeru, če bi potem rekel, da ni bil on povzročitel in da se sploh ni on podpisal, ampak nekdo drug-laž. A je po tanovem boljše za vsako malenkost policijo klicat zaradi uradnega zapisnika?
Oziroma kakšen je po novem postopek, če se zgodi nesreča z manjšo gmotno škodo?

pero666
Nov uporabnik

Re: Zavarovalni kuponi vprasanje

Napisal/-a pero666 Sr feb 29, 2012 4:18 pm

ko podpise evropsko ali pa kakrsenkoli drug papir s skico, priznanjem krivde, stevilko police, datumom, lokacijo ipd, je krivda priznana. Potem pa zavarovalnica se njemu da poziv za priznanje. Dokler ne prizna se njej, se skoda ne izplaca. Se najbolje pa je, da se gre po nesreci z podpisanim evropskim na zavarovalnico in prijavi skodo. Tam dobi krivec v podpis krivdo iz strani zavarovalnice. Tudi postopek se drasticno skrajsa, saj zavarovalnica dobi priznanje takoj, namesto poste in 14 dni al kolko ma casa za odgovor. Precej pomaga tudi fotografiranje kraja in vozil.
Pri meni so prisli policaji, ker je bil soudelezenec iz Italije in ni hotel priznati krivde. Potem so mu razlozili, da je kriv, on se je podpisal na evropsko ipd. Ko sem uveljavljal skodo, je zavarovalnica dala povprasevanje na policijo za zapisnik, nakar sem po urah telefonarjenja zvedel, da porocila nista napisala, ker se jima ni dalo, zaznamek na 112 pa je bil, da sva rabila pomoc pri izpolnjevanju obrazca....
Ce ne bi imel fotografij z kraja dogodka, bi se obrisal pod nosom, kljub podpisu italijana, ker se on v Italiji ni javil na avarovalnico...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost