Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

civoparka
Nov uporabnik

Začetniško vprašnje

Napisal/-a civoparka So jul 31, 2010 9:17 am

Stvar je taka, da si bom v roku enega ali dveh tednov nabavil rabljen avto.

Pustimo zavarovanje ker mene zanima kako je s tehničnim in plačevanjem le tega, če je avto tehnično pregledan do 7/2011. Ali morm jz plačati tud cestni sklad in to?

Kaj bom jz sedaj pri prevzemu avta moral plačati polega zavarovanje?

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ So jul 31, 2010 10:26 am

Če je avto že tehnično pregledan, ga lahko zavaruješ do datuma, ko preteče tehnični pregled. Šele ko imaš opravljeno zavarovanje in tehnični pregled, lahko plačaš cestnine, ki so cca 80€ in potem ti potrdijo prometno, da je veljavna do takrat in takrat. Ko ti jo potrdijo, poglej, da je gor tudi žig in podpis, ker če ne ni veljavno(meni ga je pozabil dati in sem se na srečo še pravi čas zrajtal :) ).

Potem se lahko brezskrbno voziš do naslednjega tehničnega pregleda.
Poleg osnovnega zavarovanja, ti priporočam, da zavaruješ vsaj še šipe če že drugega ne.

Drugače pa če ima avto že opravljen tehnični pregled in je starejšega letnika, se vprašaj, kako je prišel skozi tehničnega in če bo drugo leto brez VIP sploh prišel skozi.

lp AS_
GTi rocks?!

Mare2
Nov uporabnik

Re: Začetniško vprašnje

Napisal/-a Mare2 Po avg 02, 2010 8:07 am

V bistvu je več variant. Napisal bom dve:

1. S prodajalcem le napišeta prodajno pogodbo in jo overita. V tem primeru tebi ni potrebno plačati cestnine. Zavarovanje se podaljša do 7/2011.

2. Prodajalec odjavi vozilo. V tem primeru dobi povrnjeno cestnino do 7/2011. Zavarovanje se podaljša do 7/2011. Cestnino do 7/2011 plačaš ti.

V obeh primerih ima prodajalec pravico do vračila zavarovalne premije od trenutka prodaje ali odjave vozila, če v preteklem obdobju ni povzročil škode oz. ni uveljavljal odškod. zahtevka.
popust

Aleks666
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleks666 To jan 03, 2012 7:54 pm

živjo, a mi lahko kdo pove koliko bi me prišlo več za plačat zavarovanje avta, če plačam zavarovanje na ustanovi, ki pač opravlja tehnične preglede in registracijo in ne direktno na sami zavarovalnici... približno? In še to, če plačam tu in ne na zavarovalnici a se mi še vedno šteje 5% popust pri takojšnjem plačilu letne premije (v primeru generali)?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jan 03, 2012 7:59 pm

Aleks666 je napisal/-a:živjo, a mi lahko kdo pove koliko bi me prišlo več za plačat zavarovanje avta, če plačam zavarovanje na ustanovi, ki pač opravlja tehnične preglede in registracijo in ne direktno na sami zavarovalnici... približno? In še to, če plačam tu in ne na zavarovalnici a se mi še vedno šteje 5% popust pri takojšnjem plačilu letne premije (v primeru generali)?

Kdo pa je tebe našponal. Cena se obračunava po lestvici za katere je vse enaka ne glede na kraj plačila. Kdo pa sloh še hodi direktno plačevati na zavarovalnico :roll: :roll:

Aleks666
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleks666 To jan 03, 2012 8:36 pm

mihaing je napisal/-a:
Aleks666 je napisal/-a:živjo, a mi lahko kdo pove koliko bi me prišlo več za plačat zavarovanje avta, če plačam zavarovanje na ustanovi, ki pač opravlja tehnične preglede in registracijo in ne direktno na sami zavarovalnici... približno? In še to, če plačam tu in ne na zavarovalnici a se mi še vedno šteje 5% popust pri takojšnjem plačilu letne premije (v primeru generali)?

Kdo pa je tebe našponal. Cena se obračunava po lestvici za katere je vse enaka ne glede na kraj plačila. Kdo pa sloh še hodi direktno plačevati na zavarovalnico :roll: :roll:

A tako torej... ok, hvala :D

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jan 03, 2012 9:18 pm

Aleks666 je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:

Glede zavarovanja je po mojih izkušnjah najslabše iti nekam in rečt 'jaz bi zavaroval avto' :). Vidli te bodo, da si začetnik in te bodo obral. Poskusi pri več zavarovalnicah zbrati najboljšo ponudbo. Najboljša varianta pa je, da zavaruješ pri agentu, pri katerem ima npr. avto, hišo ipd zavarovan tvoj oče, ali pa brat, mogoče preko kakega kolega .. Kot je mihaing povedal, se zavarovanje najprej plača 100%, potem pa vsako leto, brez uveljavljanja zavarovalnine, pade za 5%... imajo pa agenti možnost t.i. komercialnega popusta in na ta popust poskusi ciljat ;)
No escape from the mass mind rape...

Aleks666
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleks666 To jan 03, 2012 9:35 pm

a_sist je napisal/-a:
Aleks666 je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:

Glede zavarovanja je po mojih izkušnjah najslabše iti nekam in rečt 'jaz bi zavaroval avto' :). Vidli te bodo, da si začetnik in te bodo obral. Poskusi pri več zavarovalnicah zbrati najboljšo ponudbo. Najboljša varianta pa je, da zavaruješ pri agentu, pri katerem ima npr. avto, hišo ipd zavarovan tvoj oče, ali pa brat, mogoče preko kakega kolega .. Kot je mihaing povedal, se zavarovanje najprej plača 100%, potem pa vsako leto, brez uveljavljanja zavarovalnine, pade za 5%... imajo pa agenti možnost t.i. komercialnega popusta in na ta popust poskusi ciljat ;)

hmm, ne vem kako bi me lahko obrali več kakor je pač določena cena za določen kriterij (kW, ccm,...) :roll: glede popusta sm pa meu v mislih "ker prejmete 5 % popust za takojšnje plačilo letne premije" pri Generali

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 03, 2012 9:40 pm

Aleks666 je napisal/-a: glede popusta sm pa meu v mislih "ker prejmete 5 % popust za takojšnje plačilo letne premije" pri Generali

Točno na tej zavarovalnici te bojo obrali, je bila tudi tema že o tem ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jan 03, 2012 10:02 pm

z 'obrali' sem mislil na to, da boš plačal 100% ceno :). .. oz 95%, kar je isto. Nisem pa nič ciljal na zavarovalnico generali, ampak sem govoril na splošno.
No escape from the mass mind rape...

Aleks666
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleks666 To jan 03, 2012 10:26 pm

ja no šenkavali vem da mi ne bodo (razn mogoče tistih 5%), z "obrali" sm že mislu da bom plačal več kot je dogovorjna cena

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To jan 03, 2012 10:37 pm

če si iz okolice LJ ti dam lahko cifro agenta da ti da še kakšen dober popust ;)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Aleks666
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleks666 Sr jan 04, 2012 11:02 pm

eentox je napisal/-a:če si iz okolice LJ ti dam lahko cifro agenta da ti da še kakšen dober popust ;)

ne, sem s primorske :) sej kar sm rabu sm zvedu

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Po mar 19, 2012 10:54 pm

Samo v vednost. Skoraj vsaka zavarovalnica ce poznate agenta vam lahko zrihta popusta do 25%. Vem da mi je moj agent do konca februarja za mlade voznike lahko zrihtal 47% popusta. Ce imate pa polni bonus pa kmot se na to 25% popusta. Pol se pa drugi zamislte pa vprasite kako to da od vas zavarovalnica dobi tistih 47% vec, ceprav lahko vsak koristi ta popust... Seveda ce agehtu zapase in ce vam to sploh pove ;)

PS. glih na tehnicnih boste najvec placali za zavarovanje. Ta pametni se vedno glih direkt na zavarovalnico hodjo in si pridobijo tudi kaj vec kot pa 5% popusta ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 19, 2012 11:09 pm

Verjetno je v 2,5 mescih že zavaroval avto. A nima veze, taka splošna informacija je vedno dobrodošla, kot tudi to, da na tehn. ne moreš zavarovat na obroke (brez obresti), na zav. pa lahko.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To mar 20, 2012 4:12 pm

To je res, ampak še vseeno. Zgoraj se je en prou čudu kako je to sploh možno da vas ''nategnejo'' na zavarovalnicah če je pa povsod isto ;). Definitivno ni isto... in ja tole glede obrokov sem še pozabu dopisat. Edin direkt na zavarovalnici vam nudijo obroke brez obresti! Pa še kakšne avtohiše, ki imajo ''pogodbe'' z zavarovalnicam ;)

lp
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov