Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
GoGy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Homologacija in prva registracija uvoženega vozila?

Napisal/-a GoGy Sr apr 25, 2012 4:58 pm

Pozdravljeni,

kupil sem rabljeno Lancio. V prometni piše letnik prve registracije 2005, in še neka druga letnica kot letnik vozila 2005 (skratka 2x 2005 in nobene druge letnice).

Ko sem pred nekaj dnevi želel homologirati eno zadevo sem potreboval homologacijski kartonček. Ker ga nisem prejel ob nakupu vozila sem moral dvignit dvojnik.

Na dvojniku lepo piše nekaj podatkov o avtomobilu, komercialna oznaka, država porekla, in nato

Datum izdaje COC dokumenta oz. prve registracije, kjer pa je naveden datum in letnica 2002.

Ali to pomeni, da je vozilo dejansko letnik 2005 in je bila le prva Lancia iz serije prvič registrirana 2002?

Ali pa to pomeni, da je bilo prav moje vozilo prvič registrirano 2002 npr v Italiji in je potem uvoz bil leta 2005 in prva registracija v Sloveniji leta 2005?

Hvala za branje in morebitne odgovore.

Vesel bom posebej odgovorov tistih uporabnikov, ki se na te stvari spoznajo in ne bodo pisali mislim/zdi se mi/moralo bi biti...
odkleni svojo Nokio brezplačno http://www.dekodiraj.mobi
Baza ukradenih, izgubljenih in najdenih mobilnih aparatov http://www.baza-ukradenih-gsm.com

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: Homologacija in prva registracija uvoženega vozila?

Napisal/-a Doche Sr apr 25, 2012 6:28 pm

V prometni piše datum prve registracije (tvojega vozila nasploh) in pa spodaj naslednja alineja datum prve registracije v RS (torej v Sloveniji)

Uporabniški avatar
GoGy
Novinec

Napisal/-a GoGy Sr apr 25, 2012 8:15 pm

Doche je napisal/-a:V prometni piše datum prve registracije (tvojega vozila nasploh) in pa spodaj naslednja alineja datum prve registracije v RS (torej v Sloveniji)

Oboje piše 2005.

Kaj pa bi pomenilo potem
D.5 - Datum izdaje COC dokumenta oz. prve registracije: 2002
Baza ukradenih, izgubljenih in najdenih mobilnih aparatov http://www.baza-ukradenih-gsm.com

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Sr apr 25, 2012 8:41 pm

Ja to pa nevem kaj bi bilo. Pri meni je (B) datum prve registracije potem pa (2A) datum prve reg. v Sloveniji.

No sklepam pa, da, potem je tvoj avto bil prvič registriran 2002 in je letnik 2002, v Sloveniji prvič pa 2005. Drugače si ne morem razlagat. :)

Uporabniški avatar
GoGy
Novinec

Napisal/-a GoGy Sr apr 25, 2012 9:48 pm

Tako si razlagam tudi sam, vendar kolikor sem slišal od nekoga drugega, bi to znalo biti da je ta znamka in model prvič registrirana 2002 za prvi tak, ki je šel na cesto... kar mi je malce čudno.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Sr apr 25, 2012 10:18 pm

Tvoja prometna se nanaša samo na tvoje vozilo. In ne na druge iste modele. Če ne pa drugič povprašaj na tehničnem pregledu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 25, 2012 11:35 pm

Bistvo seveda ni v številkah, ampak v pomenu kratic COC. Gotovo je to: "COC Certificate Of Conformance" in očitno je 2002 letnica izdaje homologacije za dotični model avta. Torej je vse OK ! (?)

Sicer pa se COC-a nikjer ne omenja v zvezi s prometno, prisoten je samo na dvojniku homologacije. Tudi se zdi objava letnika izdaje COC nekako normalna, da se ve, kje (kdaj) iskat homologacijske podatke. Tudi - npr, da je avto bil spremenjen in je morda dobil nov COC - da se ve, na kateri COC se nanaša dotični model.

Če pa bi kdo kaj več napisal ali celo (!) poskeniral (zbrisal osebne podatke in podatke o konkretnem vozilu) ta "problem", bi bili odgovori verjetno hitrejši, natančnejši in bolj zanesljivi.

Dajte prej malo poguglat!
Wiki je napisal/-a:Type Approval or Certificate of Conformity is granted to a product that meets a minimum set of regulatory, technical and safety requirements. Generally, type approval is required before a product is allowed to be sold in a particular country, so the requirements for a given product will vary around the world. Processes and certifications known as Type Approval in English are generally called Homologation, or some cognate expression, in other European languages.

Uporabniški avatar
Slakutar
Nov uporabnik

Kraj: Zreče

Napisal/-a Slakutar Če apr 26, 2012 5:48 am

GoGy je napisal/-a:Datum izdaje COC dokumenta oz. prve registracije, kjer pa je naveden datum in letnica 2002.

GoGy je napisal/-a:Ali pa to pomeni, da je bilo prav moje vozilo prvič registrirano 2002 npr v Italiji in je potem uvoz bil leta 2005 in prva registracija v Sloveniji leta 2005?

Tako je, vozilo je letnik 2002, prvič registriran v tujini leta 2002 in leta 2005 pripeljano v SLO. Takrat so se še vse prometne izpolnjevale tako, da se je pod datum prve registracije in datum prve registracije v SLO vpisalo datum prve registracije v SLO in je edini merodajni podatek o letniku vozila ravno homologacijski kartonček.
***406 Coupe***
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov