Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

renegade22
Nov uporabnik

Zav. Triglav,

Napisal/-a renegade22 Sr apr 04, 2012 1:46 pm

LP

Mel sem bližnje srečanje 3. vrste. Avto imel parkiran pred eno rgovino, zraven je stal poltovornjak, ko sem prišel iz trgovine pa prednja stran udarjena, verjetno med obračanjem je zadel in lepo ušel. No sedaj jaz to pirjavim zavarovalnici in kaj zavarovalnica reče, da je to nemogoče, ker te raze ko so nastale ni mogoče z poltovornjaom narediti. Ja pa ja. in zahtevajo da se škoda izplača preko kaska oz. popravi preko kaska. Kličem na zavarovlanico na škodni center, in on reče da vstraja pri tej odločitvi in naj pošljem uradno pritožbo. Halo? sem rekel. logično da bom, ne mislim plačevati jaz tega ker so nesposobni na zavarovalnici in škoda prijavljena v NM ocenjujejo po slikah v LJ. Zato plačujem zavarovanje da potem ko se naredi škoda ocenjuje v udobnih sedežih v pisarnah in jih boli K**** za vse.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: Zav. Triglav,

Napisal/-a MRV Sr apr 04, 2012 7:45 pm

eeeee, nisi edini ki ga je tako ****

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr apr 04, 2012 8:17 pm

V končni fazi te niti ne briga če je bil potovornjak al pa kombajn,če se pozna barva od drugega vozila oz. se ne vidi da si se nabil v kako kamenje ti nimajo kaj piskat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr apr 04, 2012 8:50 pm

A ima ta trgovina kakšen videonadzor?Fajn bi bilo pogledat, če se kje kaj vidi, da ti ga je s poltovornjakom odnesu
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

renegade22
Nov uporabnik

Napisal/-a renegade22 Sr apr 04, 2012 11:20 pm

vidi se barva..a njega "agenta" moti da se vidi raza na barvi...ocitno je prav zadel z robom in potegnil razo...tako da...na to se sklicuje...saj sem že poslal pritožbo na ocenitev škode

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če apr 05, 2012 8:02 am

Pa malo je še cementa gor, kaj ne? Pa na višini korita za rože. Eh, cenilci dobro vedo od česa je lahko nastala poškodba.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če apr 05, 2012 11:10 am

Ja a ne krije splošni kasko ravno takih poškodb vozila, ko je voznik kriv?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če apr 05, 2012 12:16 pm

Energetik81 je napisal/-a:Ja a ne krije splošni kasko ravno takih poškodb vozila, ko je voznik kriv?

Krije, ce mas kasko. Ampak si ob boniteto.
Js sm ravn zarad taksnih primerov menju zavarovalnico.
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če apr 05, 2012 2:20 pm

Logično da zgubiš boniteto. Ponavadi je ne izgubiš le, če nisi kriv. Recimo da parkiraš nekje in ti ga odnese poplava. Tudi če maš delni kasko parkirišče, ti krijejo brez bonitete le, če je tvoje vozilo mirujoče in ga rukne drugo vozilo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 05, 2012 2:47 pm

Energetik81 je napisal/-a:Logično da zgubiš boniteto. Ponavadi je ne izgubiš le, če nisi kriv. Recimo da parkiraš nekje in ti ga odnese poplava. Tudi če maš delni kasko parkirišče, ti krijejo brez bonitete le, če je tvoje vozilo mirujoče in ga rukne drugo vozilo.

a si ti sploh prebral temo?
vrjet ne.sj pise da je avto stal na parkirišču, in da mu sedaj nocejo uveljavit parkirišča ampak hočejo iz kaska vn vzet (da zgubi boniteto)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če apr 05, 2012 4:57 pm

Ja če nima še dodatno sklenjenega delnega kaska parkirišče (kar nisem zasledil iz njegovega posta), potem je logično da bodo vzeli iz splošnega s franšizo. Tako piše tudi v splošnih pogojih.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če apr 05, 2012 8:00 pm

ne, on ima zavarovano parkirišče in mu nočejo priznati da mu ga je nekdo podrsal. štekaš? vse po pravilih, smo zavarovalnica mu noče tega priznat!

renegade22
Nov uporabnik

Napisal/-a renegade22 Če apr 05, 2012 11:19 pm

@ f.taunus: zal ni nic cementa gor..je kar bela barva...in ni v višini korita...tako da tvoja teorija ne drži...verjetno pa vem kje je bilo narejeno...

oni so meni ponudili kasko da pač se popravi...a zakaj bi neko boniteto zgubljal,če je bilo na parkirišču narejeno. najlažje je pa zavarovalnici rečt..iz kaskega naj gre...saj teh 100€ bi pa plačal ker mam 1% odbitne franšize, samo tukaj se gre za princip in odnos zavarovalnice.

1. cenilec ni videl v živo avta, ker sem avto peljal k pooblaščenemu serviserju, ki pač poslika poškodbo in pošlje na zavarovalnico,
2. če bi bil sam kriv, itak nebi vstrajal, ker mi je brezveze nekaj glumiti.
3. 1000€ plačam na leto za avto in potem mi komplicirajo za to stvar...kriza!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe apr 06, 2012 6:25 am

renegade22 je napisal/-a:@ f.taunus: zal ni nic cementa gor..je kar bela barva...in ni v višini korita...tako da tvoja teorija ne drži...verjetno pa vem kje je bilo narejeno...

oni so meni ponudili kasko da pač se popravi...a zakaj bi neko boniteto zgubljal,če je bilo na parkirišču narejeno. najlažje je pa zavarovalnici rečt..iz kaskega naj gre...saj teh 100€ bi pa plačal ker mam 1% odbitne franšize, samo tukaj se gre za princip in odnos zavarovalnice.

1. cenilec ni videl v živo avta, ker sem avto peljal k pooblaščenemu serviserju, ki pač poslika poškodbo in pošlje na zavarovalnico,
2. če bi bil sam kriv, itak nebi vstrajal, ker mi je brezveze nekaj glumiti.
3. 1000€ plačam na leto za avto in potem mi komplicirajo za to stvar...kriza!

Se strinjam. Vztrajaj pri svojem! Men so tut glumil enkrat na isti nacin, pa sem lepšo avto peljal na cenitve..Lahko zahtevas tam tudi drugega cenilca. Men so sicer potem priznali skodo, narejeno na parkiriscu-mi je pa nekdo moral poskodovati vozilo z nakupovalnim vozickom. Placvau sm 1200€ letno za polni kasko. Kmalu sem imel polno kepo vsega in menju zavarovalnico triglav.
To sem storil lani decembra, nakar januarja dobim skoraj grozilno pismo, da moram v roku 14 dni sklenit zavarovanje ce ne bo "vesoljni potop". :roll:
Kaj pa koga briga, kje jaz zavarujem avto. Sej gre iz mojega in moja odlocitev je, kje bom zavaroval avto. Sej nimajo koncesije triglavcani, poleg tega pa niso edini..Da ne govorim o tem, koliko provizije so kasirali razni agentje, ko mi pri zavarovanju niso priznavali dolocenih popustov. Isto zavarovanje me sedaj pride 200€ ceneje pri konkurenci, s tem, da imam dodatno zavarovana temna stekla, izpuhe, difuzor in platisca.
Slika

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Ne apr 29, 2012 10:03 am

Najbolš bi bilo če bi na kraju samem poklical policijo in bi nardil zapisnik in tudi obrnil bi se na to trgovino kjer si bil parkiran bi imel dokaze kdo je imel takrat z tovornim vozilom razvoz,če to ne nardiš pokličeš doma in sporočiš kaj je bilo in greš kasneje na zavarovalnico pa poveš da imajo na tej policijski postaji zapisnik,poveš da bi koristil parkirišče in je to to poznam zavarovalnice u piko in ti garantiram da to spada pod parkirišče tako da zahtevaj svoje če pa imajo tudi pred to trgovino kamere lahko tudi z tem dosežeš svoje ;)
1 3 5
2 4 6 R

sunbeam
Nov uporabnik

Napisal/-a sunbeam Pe maj 04, 2012 12:17 pm

Vztrajaj in piši pritožbe vse do predsednika uprave Matjaža Rakovca. Dejstvo je, da se večina velikih podjetij prilagodi interesom dovolj tečnih strank, četudi nimajo prav. S tem ne trdim, da nimaš prav, kvečjemu opozarjam na možnost, da ne bo potrebno preveliko težiti, da dosežeš svoje.

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc Pe maj 04, 2012 12:43 pm

Pozdravljeni,

za kolega sem enkrat sestavil zelo dobro pritožbo za podobno zadevo sicer za drugo zavarovalnico vendar je bila uspešna.

Več na ZS.

lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost