Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

peroRS
Mojster foruma

Re: Oldtimer-voznik začetnik-zavarovanje

Napisal/-a peroRS To jun 12, 2012 8:09 pm

89gasper je napisal/-a:Moje izkušnje... ko delaš zavarovanje in ostalo. Nakateri želijo certifikat za druge je dovolj, da v prometni piše "starodobnik".
Ko sem kupil avto, sem na novo naredil certifikat... pa spet niso nič komplicirali z avtom za vsak dan.
Pa če bi sedaj kupil avto, sploh ne bi delal certifikata...

Tole mi ni čisto jasno.
1) Kdo ti v prometno vpiše, da je avto starodobnik in na podlagi česa (če nimaš certifikata)?

2) kaj pa če si komaj kupil nek tak avto in ga želiš prvič registrirati kot starodobnika (prej to ni bil)? Kako je lahko dovolj, da v prometni piše starodobnik, če še nimaš prometnega dovoljenja, ker se običajno zavarovanje dela pred registracijo? ;)

Upam, da sem bil dovolj jasen z vprašanji.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper To jun 12, 2012 8:29 pm

Moj avto je že imel certifikat ko sem ga kupil. In tudi v prometni je pisalo starodobnik.
Pa sem bi priden in sem ga na novo naredil na svoje ime. Potem pa vidim, da bi dobil popust na zavarovanje in cestnino tudi brez certifikata. Sedaj mi pa certifikata še pogleda ne noben. Prav stran vržen denar. To so moje izkušnje.

Z avtom, ki se ga pa želi prvič reg. kot starodobnik... tam pač rabiš certifikat...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jun 12, 2012 8:36 pm

89gasper je napisal/-a:Moj avto je že imel certifikat ko sem ga kupil. In tudi v prometni je pisalo starodobnik.
.

In ravno zaradi tega te noben ni spraševal po še enem avtomobilu, saj sprašuje te klub in ne zavarovalnica. Ti si samo prepis certifikata naredil in ne certifikat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper To jun 12, 2012 8:37 pm

lancia hf je napisal/-a:Ne boš pa v klubu dobil certifikata za avtomobil, ki ga pridobiva prvič, če nimaš še enega za vsakodnevno rabo.

Zakaj bi sploh moral imeti avto za vsakodnevno rabo? Kaj pa če ga ne potrebuješ? In je vse kar si želiš en starodobnik.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper To jun 12, 2012 8:40 pm

lancia hf je napisal/-a:
89gasper je napisal/-a:Moj avto je že imel certifikat ko sem ga kupil. In tudi v prometni je pisalo starodobnik.
.

In ravno zaradi tega te noben ni spraševal po še enem avtomobilu, saj sprašuje te klub in ne zavarovalnica. Ti si samo prepis certifikata naredil in ne certifikat.

Nisem naredil samo certifikat na svoje ime. Naredil sem certifikat na novo, pri drugi zvezi. Pa mislim, da sem tudi omenil, da je to moj edini avto. Pa ni bilo problema, sploh jih ni zanimalo.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jun 12, 2012 9:09 pm

Starodobnik je mišljen samo za vožnjo na srečanja in zato tudi tak popust, 90% popusta ni zaradi tega ker je avto star 25 let Škoflica ima pogoj 30 let zaradi velikega števila članov. Vransko jim pa pokažeš samo € pa ti dajo certifikat že pri 20 letih ali še manj. Z letom 2013 bo meja zakonsko šla na 30 let in tisti, ki imajo vpisano v prometni starodobnik, da imajo popust tudi na cestnini bojo dobili tudi druge barve registerskih tablic in ne boš smel delati nedeljskih panoramskih voženj ampak se boš lahko peljal samo na srečanje kluba in nazaj.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov