Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

jozekuch
Nov uporabnik

Kamen v avto

Napisal/-a jozekuch To sep 11, 2012 5:54 pm

Kamen v avto

Spoštovani,
Kosec je z »lasersko« kosilnico zadel večji kamen, ki ga je odbilo v moj avto in ga poškodovalo (škode za 420 eur). Zavarovalnica, kjer ima povzročitelj zavarovano dejavnost, je pripravljena plačati škodo. Vendar imajo 10 % odbitno franšizo oz. min 350 eur. Izplačali mi bodo torej 70 eur.
Na kakšen način lahko kot fizična oseba od firme zahtevam izplačilo celotne škode. Dob'r dan

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Kamen v avto

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 11, 2012 6:02 pm

Če si lahko privočijo lasersko kosilnico, si lahko tudi izplačilo odškodnine! :rofl
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To sep 11, 2012 6:40 pm

Če imajo zavarovano odgovornost oz. zavarovalnica odgovarja za zavarovanca, so oni popolnoma dolžni izplačat škodo, ostalo je njihov problem (beri 230+ člen obligacijskega zakonika).

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To sep 11, 2012 7:00 pm

Odbitna franšiza je problem tistega, ki je zavaroval in ne tebe.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan To sep 11, 2012 7:04 pm

Templar je napisal/-a:Odbitna franšiza je problem tistega, ki je zavaroval in ne tebe.

Točno tako.

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo To sep 11, 2012 8:57 pm

Sam sem imel letos en tak problem, ko so hoteli nadomestno vozilo prenesti name, ki sem bil oškodovanec v prometni nesreči. Prav tako je bilo rečeno, da bodo ceno popravila zmanjšali, ker je bil odbijač že prej poškodovan... Vse to se je dogajalo na prijavi škode, s cenilcem sva se potem vse lahko dogovorila, razen za nadomestno vozilo. Na koncu so želeli moja potrdila, da avto res potrebujem, potrdilo o izpadu dohodka zaradi odsotnosti avtomobila itd. Na koncu sem jim rekel, da ne bom ničesar dokazoval, ker sem bil v škodnem slučaju oškodovanec.
Kakorkoli obrneš, bodo hoteli čimveč "terjat" od tebe, ki nisi nič kriv. Upam, da uspešno rešiš.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr sep 12, 2012 4:52 am

jozekuch je napisal/-a:Kamen v avto

Spoštovani,
Kosec je z »lasersko« kosilnico zadel večji kamen, ki ga je odbilo v moj avto in ga poškodovalo (škode za 420 eur). Zavarovalnica, kjer ima povzročitelj zavarovano dejavnost, je pripravljena plačati škodo. Vendar imajo 10 % odbitno franšizo oz. min 350 eur. Izplačali mi bodo torej 70 eur.
Na kakšen način lahko kot fizična oseba od firme zahtevam izplačilo celotne škode. Dob'r dan

Kontaktiraj uporabnika @BoneS, ki ti bo znal povedat vse kar te zanima. ;)

lp

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr sep 12, 2012 9:13 am

Od zav boš dobil 70€, ostalo moraš sam izterjat od krivca. Lepa beseda ali pa tožba na žalost.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če sep 13, 2012 12:48 pm

Odbitno franšizo zavarovalnice zaračunajo podjetju in ne oškodovancu. Torej ti moreš prejeti plačilo za celotno škodo. Jaz bi tako naredil v tvojem primeru. Če imaš zavarovana stekla, prijavi na svojo zavarovalnico, navedi točno krivca, prav pride tudi policijski zapisnik, če si ga prijavil in bo tvoja zavarovalnica izterjala škodo od krivca oz. podjetja kjer dela. Ti seveda od tega nimaš nobenih stroškov!

Če pa stekla nimaš zavarovana pa ti res ostane le, da pritisneš na podjetje, kjer je krivec zaposlen. Telefoniraj vsak drugi dan, ali se osebno zglasi vsak drugi dan in ker se te bodo hoteli rešiti, ti bodo izplačali škodo. Zadnja rešitev je pa seveda res tožba, v kateri bo mogel krivec plačati celotne stroške. Samo po moje do tega nebo prišlo.

Ampak srčno upam, da imaš dokaz...obvezno policijo poklicat v tem primeru, ker drugače si lahko nasrkal.

Čisto zadnja rešitev pa je kot sem že napisal, da si z svojega zavarovanja pokriješ, če imaš zavarovano. Tvoja zavarovalnica bo tak izterjala škodo od krivca, ker zavarovalnice niso dobrodelne organizacije... ;)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov