Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

dancha
Nov uporabnik

Tujci - registracija avta

Napisal/-a dancha Po avg 13, 2012 5:18 pm

zanima me če ima gdo izkušnje?

namreč, na podlagi začasnega bivališča v Sloveniji več kot leto dni, sem morala dati vlogo za slovensko vozniško. sem drugače iz hrvaške, sem pa dobila kazen od 500 evrov ker še nimam slovenske vozniške.
no, zdaj sem pa gledala in bi baje tudi tablice auta morala prepisat v slovenske. imam pa stari auto, pa me zanima če ima gdo kake izkušnje z tem?

Prokarjon
Stalni uporabnik

Re: Tujci - registracija avta

Napisal/-a Prokarjon To avg 14, 2012 8:03 am

Tole sem našel na netu:
Začasna registracija

Začasno se registrirajo motorna in priklopna vozila, katerih lastniki so tujci, ki imajo na podlagi Dovoljenja za začasno prebivanje v Republiki Sloveniji prijavljeno začasno prebivališče oziroma državljani Republike Slovenije, ki imajo v Sloveniji le začasno prebivališče. Začasno se registrirajo na domačo pravno ali fizično osebo tudi v skladu s carinskimi predpisi začasno uvožena vozila, ki se uporabljajo po pogodbi o leasingu ali pogodbi o poslovnem sodelovanju, sklenjeni med domačim in tujim podjetjem oziroma začasno uvožena vozila namenjena za sejme in športna tekmovanja. Za začasno registrirano vozilo se izda prometno dovoljenje za čas, ko so kumulativno izpolnjeni pogoji glede veljavnosti tehničnega pregleda, sklenjenega obveznega zavarovanja in poravnane obveznosti iz naslova plačila letnega povračila za uporabo cest, vendar ne dalj kot eno leto. Pri določanju obdobja veljavnosti prometnega dovoljenja začasno registriranega vozila, katerega lastnik je tujec, ki ima prijavljeno začasno prebivališče, je potrebno poleg ostalih pogojev upoštevati tudi datum, do katerega ima lastnik vozila prijavljeno začasno prebivališče.

Začasno se registrira tudi vozila, ki jih tujci po končanem bivanju odpeljejo iz Republike Slovenije in vozila kupljena v Republiki Sloveniji, ki bodo registrirana v drugi državi ter vozila, ki bodo po končani predelavi oziroma dodelavi odpeljana iz Republike Slovenije in za katere je ministrstvo, pristojno za homologacijo, izdalo dokument o skladnosti vozila s tehničnimi predpisi oziroma soglasje k registraciji vozila. V takem primeru se izda prometno dovoljenje z veljavnostjo za čas, ki je potreben, da se vozilo prepelje v državo, kjer bo registrirano oziroma največ do 30 dni.

Pojdi na mesto kjer se delajo registracije (AMZS, Avto Krka, LPP,...) in ti bodo vse razložili kaj rabiš za registracijo. Kratko povedano, normalno moraš registrirat avto, kot ga mora vsak slovenec. (Osiguranje + tehnični = registracija za 1 leto (pri tebi do datuma začasnega prebivališča če je krajše od 1 leta)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To avg 14, 2012 9:13 am

Bom izkoristil temo, ker me nekaj zanima. Če grem jaz delat v Nemčijo in sem tam prijavljen in pač živim tam. Ali lahko tam kupim normalno avto (tako kot pri nas) in imam njihove tablice? Oz. kako to potem gre?

Uporabniški avatar
robivitez
Nov uporabnik

Napisal/-a robivitez To okt 30, 2012 1:10 pm

Ali lahko policaj policaj v Slo teži tujcu na tujih tablicah in tuji vozniški zaradi kakršnih koli nehomologiranih delov?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 30, 2012 2:32 pm

Pa kakor je meni znano je tako da če imaš začasno bivališče ne rabiš slovenske vozniške, če pa imaš stalno in potem pa ja in avto imaš ravno tako lahko registriran na stalnem bivališču na hrvaškem.Mam en kup znancev ki so pogodbeniki na Brniku in nima noben ne slo dovoljenja ne v slo. registriranega avta.Daj se malo pozanimaj pri komu ki ima okoli tega več znanja,ker ti svojega avta če je prestar tukaj nikakor ne boš mogla registrirat.Čudno mi je tole vse skup.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov