Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Fitneser
Nov uporabnik

Potekla registracija

Napisal/-a Fitneser To dec 20, 2011 9:27 am

LP.

v nedeljo mi je potekla registracija sem bil nepozoren. Kako je sedaj z urejanjem registracije? Avto bi moral letos prvič na tehnični pregled. Torej prvo tehnični potem zavarovanje pa potem registracija? Kako sedaj avto sploh peljati na tehnični pregled gledena to da je potekla registracija? Predvidevam da kazen za vožnjo ni ravno poceni.

Hvala.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Re: Potekla registracija

Napisal/-a Skubic To dec 20, 2011 9:38 am

Če je v roku enega meseca od poteka registracije sploh ni panike, samo podaljša se od tistega datuma naprej. Greš na tehnični in to je to.

Fitneser
Nov uporabnik

Napisal/-a Fitneser To dec 20, 2011 10:28 am

Hvala. ;)

Župca
Nov uporabnik

Napisal/-a Župca To dec 20, 2011 10:37 am

Tako je, lahko se cel mesec voziš
levi pas pa gas

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 20, 2011 10:38 am

kazen lahko vseeno dobis ce te policija ustavi..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To dec 20, 2011 12:39 pm

Župca je napisal/-a:tako je lah se ceu mesec voziš

Če že tak, potem se lahko kar celo večnost naprej vozi. Malo pozabljate, da respiro rok velja le za zavarovanje. Če te policija ustavi, pa je malo drugače ... kazen, začasni odvzem tablic, šlepanje na tehnični pregled, ...

Župca
Nov uporabnik

Napisal/-a Župca To dec 20, 2011 1:41 pm

ja ne vem, mene so tako ustavili pa nisem dobil nobene kazni, pa je bil avto že dva tedna čez registracijo :D
levi pas pa gas

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 20, 2011 1:46 pm

Župca je napisal/-a:ja ne wem mene so tko ustavl pa nism dobu nobene kazni pa je bil avto že dva tedna čez registracijo :D

Mene so ustavili s prikolico, kateri je potekel tehnični pregled, pa sem dobil samo opozorilo oops
Aja, pa opozorilo mi je izrekla mlada policistka, mogoče je tudi to krivo da sem ušel brez kazni :mrgreen:

Župca
Nov uporabnik

Napisal/-a Župca To dec 20, 2011 2:08 pm

peroRS je napisal/-a:
Župca je napisal/-a:ja ne wem mene so tko ustavl pa nism dobu nobene kazni pa je bil avto že dva tedna čez registracijo :D

Mene so ustavili s prikolico, kateri je potekel tehnični pregled, pa sem dobil samo opozorilo oops
Aja, pa opozorilo mi je izrekla mlada policistka, mogoče je tudi to krivo da sem ušel brez kazni :mrgreen:

jah, verjetno tudi od policaja pa tvojega odnosa in razloga
levi pas pa gas

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To dec 20, 2011 10:25 pm

Glej, eno je zagrožena kazen, drugo pa je kaj določeni posameznik dobi.

Jaz sem se 3 dni brez registracije vozil, pa me sploh ustavili niso. :lol:

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr dec 21, 2011 12:39 am

glede te vožnje brez reg. in brez zavarovanj itd

poznam primer, ko je en furu 2 dni po temo ko je mew preizkušnjo že mimo,

pa mu je en izsilu prednost, ampak je on kriv ker nima na cesti brez tehničnega

kaj iskat in bo zdaj moru use plačt ;)
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr dec 21, 2011 1:01 am

zuzek je napisal/-a:glede te vožnje brez reg. in brez zavarovanj itd

poznam primer, ko je en furu 2 dni po temo ko je mew preizkušnjo že mimo,

pa mu je en izsilu prednost, ampak je on kriv ker nima na cesti brez tehničnega

kaj iskat in bo zdaj moru use plačt ;)

tako je, malo preberite kake vsote so zavarovane pod odgovornost (AO) in če se splača igrat pa vozit tako na blef...če se nič ne zgodi vsaka čast, samo ni vredno

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe nov 23, 2012 6:53 pm

Evo tudi jaz imam sedaj vprašanje.
In sicer me zanima točno kolikšna je kazen če ne registriraš vozila 30 dni po preteku roka oziroma ne odjaviš. Ali v primeru, da te najdejo na cesti z neregistriranim avtomobilom.
V bistvu me zanima za oba primera. Ali na cesti ali pa, da ti pač 15-31 dni stoji avto na parkingu in registracije ne podaljšaš oziroma odjaviš.
Skratka zanimajo me točni zneski in vsi postopki ki temu sledijo.
Zaželjen bi bil tudi kakšen dober vir kjer je to vse napisano.

Samo informativno.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So nov 24, 2012 3:36 am

Po tridesetih dneh od poteka registracije dobiš na dom obvestilo, da moraš vrniti tablice. V tem primeru ni kazni.
Kako visoka je kazen za vožnjo po poteku registracije v tem času ne vem.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So nov 24, 2012 10:15 pm

ZVCP pravi takole:
Odjava vozila
197. clen

4. je potekla veljavnost prometnega dovoljenja za zacasno registrirano vozilo;

5. je veljavnost prometnega dovoljenja potekla pred vec kot 30 dnevi oziroma vec kot letom dni za kolesa z motorjem, motorna kolesa, trikolesa, lahka štirikolesa, štirikolesa, bivalna vozila, bivalne priklopnike ter starodobna vozila;

6. je v casu veljavnosti prometnega dovoljenja prenehala veljati zavarovalna pogodba, ker ta ni bila obnovljena oziroma ker ni bila poravnana letna obveznost v skladu z zavarovalnimi pogoji.

Ce v primerih iz 4., 5. ali 6. tocke drugega odstavka tega clena lastnik ne odjavi vozila in ne izroci registrskih tablic, upravna enota, na obmocju katere ima lastnik motornega ali priklopnega vozila svoje stalno prebivališce ali sedež oziroma zacasno prebivališce, ce v Republiki Sloveniji nima stalnega prebivališca, pisno opozori lastnika vozila na izpolnitev njegove obveznosti iz drugega odstavka tega clena v 15 dneh po prejemu opozorila. Ce lastnik vozila v tem roku ne izpolni obveznosti, upravna enota crta vozilo iz evidence registriranih vozil in o tem obvesti policijo, ki registrske tablice odvzame z neposredno fizicno prisilitvijo na stroške lastnika vozila.

Nadalje, je potem za kazni treba gledati 190. člen ker se voziš z neregistriranim vozilom.
ZVCP 190. člen

(1) Motorna in priklopna vozila smejo biti v cestnem prometu, ce:
- so registrirana in imajo veljavno prometno dovoljenje oziroma veljavno prometno dovoljenje za zacasno registrirano vozilo ali ce imajo veljavno potrdilo za preizkusno vožnjo;
- so oznacena s predpisanimi registrskimi ali preizkusnimi tablicami, ki so izdane za njihovo oznacitev.

(5) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo ali drugo alinejo prvega odstavka ali tretjim odstavkom tega clena.

(6) Ne glede na prejšnji odstavek se kaznuje z globo 80 eurov za prekršek voznik motornega ali priklopnega vozila, ki ravna v nasprotju s prvo alinejo prvega odstavka tega clena, ce od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja ni preteklo vec kot 30 dni.

Se pravi, plačaš stroške odvzema tablic, ter globa 500€ če najdejo vozilo v prometu, kar pomeni da se voziš tudi brez registerskih tablic. Sicer nevem če potem ne dobiš 2x500€ kazni za neregistrirano vozilo in zaradi vožnje brez registerskih tablic.

Se pravi če bi se hotel voziti v prometu z neregistriranim vozilom bi moral uporabljati tablice ki ne pripadajo vozilu (ker so ti tiste odvzeli), kazen za to je 500€. Takrat pa je kazen res 1.000€, če so ukradene pa še vse kar temu sodi zraven.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne nov 25, 2012 2:29 am

k so že te kazni ...

kaj pa če npr. imam izpit za avto, nimam pa za traktor ali motor in me z enim ali drugim dobijo?
Alergičen na rjo

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne nov 25, 2012 8:54 am

O tem govori 138. člen ZVCP in sicer:

(1) Motorno oziroma motorno in priklopno vozilo sme voziti oseba, ki:

– je telesno in duševno zmožna voziti vozilo;

– je dopolnila predpisano starost za vožnjo vozil;

– ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi in ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo, vpisano v njenem vozniškem dovoljenju;
.
.
.

(8) Z globo najmanj 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alinejo prvega odstavka ali drugim ali tretjim odstavkom tega člena.

(9) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek oseba, ki da motorno vozilo v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila.

Pa se še navezuje na 146. člen
(10) Pri izrekanju kazenskih točk v cestnem prometu se šteje, da ima veljavno vozniško dovoljenje, izdano v Republiki Sloveniji, tudi imetnik vozniškega dovoljenja, kateremu je potekel rok veljavnosti, oziroma voznik, ki je v času storitve prekrška vozil vozilo v skladu s tretjim odstavkom 138. člena tega zakona.

Se pravi kazen najman 500€, 200€ oseba ki je dala takšni osebi vozilo v uporabo, ter kazenske točke.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov