Bliža se mi datum registracije. Opazil sem, da imam na nalepki napisano 13.06.04 v prometni pa 30.07.04 . Prav tako imam sklenjeno zavarovanje z dnem 30.07.04.
Problem je nastal, ker sem kupil avto julija 2003 tip pa je mel tehničnega z avtom en mesec prej. Vprašal sem tudi zavarovalno agentko a je rekla, da neve kaj storiti...
Če se ne motim, dejansko ta dva datuma (nalepke in zavarovanja) nista povezana. O.K., vrstni red... Sinhronizacijda datumov je "uvedena" samo zato, da ni treba dvakrat okol skakat oz. ker ko se "nov" avto kupi, se to (ponavadi) skupaj naredi... Nič, po novo nalepko, plačat cestnino in tehničnega, čez en mesec pa še zavarovanje plačat...
Mislim, da ste zamešali datume Nalepka je 13.06. Zavarovanje 30.07. datum registracije v prometni 30.07. .. Tehnični velja 1 mesec in mi do 30.07 preteče Nič mi ne pomaga, če zavarovanje velja še en mesec
Pri meni je bilo enako. Kaj se je zgodilo. Avto sem moral odjavitin nazaj prijavit, ker drugače se ne da...tako rekla tipica na zavarovalnici. TAko da je moja denarnica bila suha za -8500 sit cca.
Mislim, da bom naredil kot mi je svetoval Pugi.. nalepke nisem pač gledal.. v prometni mam itak napisano registracija 30.07 pa mi bojo pol nalepko tud dali z tem datumom.
tukaj je napaka zavarovalničarja saj bi ti on moral avto zavarovati do datuma na nalepki, ti se kar lepo obrni na tistega pri katerem si sklepal zavarovanje
poleg tega si še plačal 1 mesec več