Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

maya13
Nov uporabnik

Uveljavnljanje škode na parkirišču

Napisal/-a maya13 Če avg 19, 2004 11:22 am

Me zanima, kako prepričati cenilca, da se mi je v avto nekdo "zaletel" v času, ko je bil avto parkiran? Škoda je namreč v resnici nastala, ko sem "zahaklala" eno betonsko kocko, ki je bila tako nizko, da je sploh nisem videla, tako, da je avto vdrt in opraskan na boku. Ker v nasprotnem primeru mi gre 1% za popravilo, t.j.cca.32.000SIT! :huh:
...ma pa spet teli smotani kifljci!

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Če avg 19, 2004 11:45 am

Prej boš mogla Policijo prepričat, ker rabiš zapisnik od Policije, vsaj tak je na Zavarovalnici Maribor (osebne izkušnje).

Ja postavi avto na eno tako malo bolj divje (prometno) parkirišče pa pokliči Policijo.

Samo zdaj je vprašanje kak maš ti poškodovano to?
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če avg 19, 2004 12:05 pm

jst sm klicu policijo, pa so mi rekl, da ce je avto vozen in ni vecje skode, naj kr pridem na postajo, pa mi bojo tam naredil zapisnik. rečeno storjeno, brek komplikacij!
Slika

Maxxo
Nov uporabnik

Napisal/-a Maxxo Če avg 19, 2004 12:10 pm

Pri Triglavu mi za poškodbo na parkirišču ni bilo treba predložit zapisnika policije. Je pa bila poškodba očitna, da je šlo za "stik" z drugim vozilom (ostanek barve). Cenilca bo težko prepričat! Raje daj 1% kot da ti vzamejo zavarovanje zaradi poskusa prevare.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če avg 19, 2004 12:13 pm

težava z betonskimi bloki je, da se no vozijo okoli po parkirišču in je težko, da bi te kakšen zadel. Šala. Betonski bloki naredijo specifične raze, kjer se v večini primerov vidijo razice drobnih delcev kamenja, ki se jih ne da na noben pameten način predstavit kot poškodbo na parkirišču. Edina možnost bi bila, da je bil avto parkiran pred kakšnim cementninarskim obratom in da bi ga tam zapel registriran viličar, ki je prevažal kamniti blok, kar pa je zelo malo verjetno. Mislim, če bi se to celo res zgodilo, bi bilo veliko glavobolov ob dokazovanju le tega... Žal...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost