Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

silly1
Nov uporabnik

novi zakon

Napisal/-a silly1 Če jan 06, 2005 10:39 pm

Kupila sem rabljen avto, vse ok, prepis narejen in overjen, dobila sem prometno, pisano na lastnika.
Do tu vse lepo in prav, problem pa je nastal, ko sem hotela avto registrirati, zavarovati nase. Tja sem šla z dokumenti, ki sem jih prej omenila, a so mi dejali, da tega ne morejo storiti, ker avto ni odjavljen s prejšnjega lastnika. Baje, da se bo brez odjave to dalo med različnimi območnimi enotami početi šele nekje avgusta, tip, ki je delal tam, mi je v dokaz prebiral celo neke točke zakona.

V redu, pokličem prejšnjega lastnika, mu pošljem dokumente, da bo avto odjavil, ampak glej ga zlomka, v njegovi območni enoti pa trmarijo, da se avta z lastnika ne odjavlja in da tega ne bodo naredili.

Kaj naj zdaj? Tam nočejo odjaviti, tu ne prijaviti, res mi ni jasno, kaj naj naredim. In pa kdo ima prav in kdo si tale novi zakon narobe razlaga?

Menda, da bi se dalo vse uštimati v njegovi območni enoti, a ne bi rada menjala zavarovalnice pa še močan občutek imam, da oni tam ne delajo prav, takim pa ni za zaupati...Komu naj se pritožim? Na zgubi sva oba, tako jaz, se moram voziti brez prometnega, kot prejšnji lastnik, ki mu teče zavarovanje.

Če ne dobim kmalu pametne ideje, bom kmalu znorela :?

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če jan 06, 2005 10:46 pm

o tem smo se pa glih včeri pogovarjal doma...je mel kolega tut podobno štalo na vidiku...porihtal so pa z odvetnikom...je pa zgubu precej živcev...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

digital
Nov uporabnik

Napisal/-a digital Pe jan 07, 2005 1:44 pm

pozdrav,
čudi me to kako ti je lahko prodal neodjavljen avto, saj konc koncu sedaj voziš na njegovo zavarovanje, posledično kupone.
Ti moraš od njega dobiti odjavljeno prometno+ seveda kar že imaš overovljeno kupoprodajno pogodbo. Brez tega ti ne moreš na sebe registiriati avtomobila.
Zakaj pa prodajalec ne more odjaviti avtomobila pa ne vemo...

silly1
Nov uporabnik

Napisal/-a silly1 Ne jan 09, 2005 2:05 pm

Zdaj je vse poštimano, šlo mi je tri dni časa kar tako, cel kup letanja, klicarjenja in živcev. Tolaži me to, da je vsaj poštimano.

Tudi jaz ne vem, zakaj mu avta niso hoteli odjaviti, a kaj sem hotela, spet sem se odpeljala v kraj, kjer je on to štimal, tam pa so mi brez problema naredili vse..očitno brez odjave, kaj vem. Morala sem tudi zamenjati zavarovalnico, ampak spet, vsaj uštimano je.
A je mogoče to kakšna nova fora zavarovalnice Triglav, ki jo tako ali tako tiščijo pod nos na vsakem koraku?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov