Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

gaby
Nov uporabnik

Kraj: kranj

AO plus

Napisal/-a gaby So jan 01, 2005 9:09 pm

Pozdravljeni vsi! :D

V zadnjem času se vse bolj pojavljajo mnenja, da se ne izplača več imeti AO plus, in sicer zaradi tega ker zdaj tako ali tako ne bodo priznavali poškodb vrata...itd.
Mene pač sam zanima, kakšno je vaše mnenje o tem. Mislite, da se splača plačati pri zavarovanju pač še dodatnih 27k SIT ali ne? Zakaj ja in zakaj ne?

Dobrodošla vsa mnenja!

Hvala in lp! :lol:

Pa veliko lepih trenutkov v 2005! :-P

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jan 01, 2005 9:25 pm

hmm...kaj pa vem čist odvisn....jst vem da prej nism mel nikol zavarovanega AO plus...sam vedi da s tem tud nimaš zavarovanega voznika oz. samega sebe.

tko da tolk rada se boš pa že imela da še sebe oz. voznika zavaruješ!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 So jan 01, 2005 9:32 pm

borut007 je napisal/-a:Sem pred parimi tedni bral v Delničarju, kjer se je ena od bralk zgražala, da ji zavarovalnica Triglav ni izplačala niti tolarja, za ovratnico.
Pojasnilo zavarovalnice je bilo, da se po novem izplača odškodnina samo, če se vretence v hrbtenici premakne za (nevem koliko) milimetrov, ... in pa seveda za ostale vrste invalidnosti.

Jst sm mel prometno pred skoraj 2 leti. Po končanem zdravljenju sm šou tud k ortopedu, ta me je še enkrat sliku in ugotovu premik pvih 4 vratnih vretenc za 1-2mm enega napram drugemu. Jst sm bil že ful vesel (no, čeprou se to ni glih za veselit, ko te pa vse boli, da komi ležiš :? ), sam pol me ortoped zagrad za roko, pa zategne palec nazaj -----> diagnoza: premik vretenc, toda to je normalno glede na to, da ima pacient hipermobilnost sklepov :x :x :x
Dobu nism nč!!!
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 So jan 01, 2005 10:11 pm

tole bi lahko rekli da je podobno kot kasko, če ga nimaš bi ti prišu še kako prav, če ga
maš ga nikoli ne rabiš (vsaj večinoma je tako) po mojem se ne da ugotavljat če se izplača ali ne, ker če maš prometno tista odškodnina še kako prav pride, (ni pa glih zaželeno imet prometno) če pa bi mel prometno in ne bi bil zavarovan bi pa ti blo še kako
žal da nisi bil zavarovan. samo pri takih primerih ko je zelo velik prag moči poškodbe
za dobiti sploh kaj je pa zelo hinavsko. kot vas je že par napisalo da niste dobili nič za poškodbe ki pa ste jo na vaši koži še kako občutili. jah to pa so zavarovalnice ne! po mojem se vseeno izplača se zavarovat. verjamem pa da ti zavre ko si zavarovan in ne dobiš nič.
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 So jan 01, 2005 10:15 pm

še to bi napisal: ob primerih ko ne dobite odškodnine, bi jaz svtoval da z dobrim odvetnikom se pošlje pismo na zavarovalnico v stilu al plačate al tožim.
Slika

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus So jan 01, 2005 10:52 pm

Hrbtenica se more premaknit za najmanj 3mm (po tanovem)... Ao plus krije po novem stroške samo za druge poškodbe, ki pa niso tko pogoste (zlomi, vreznine, zvini, izpahi...)

Po mojem mnenju se AO plusa več ne splača, jst si bom raje omislu kšno poškodbeno zavarovanje z dnevno odškodnino, čeprav so tam odškodnine bistveno nižje...

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So jan 01, 2005 11:01 pm

ja fak of no,men glih zdj teče pr odvetnici glede nesreče k sm jo meu,pa če ne bom nč dubu bom znoru...s tem da piše da sm mel še kolke boleče pa v prsih,in sm komi hodu 2 tedna...resnično upam da bom sj neki dubu :roll:

LP
Slika

|MaTeJ|
Nov uporabnik

Napisal/-a |MaTeJ| Ne jan 02, 2005 12:54 am

kaj pa če že maš nezgodno zavarovanje?
je potem res brezveze vzet ao plus?

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne jan 02, 2005 3:07 am

AO plus se splača imeti predvsem za potnike v vozilu. Sploh če vozite štoparje. Kar se tiče premika vretenc mislim, da je 3 mm natančna številka. Postavljena je bila tako, da definitivno predstavlja poškodbo hrbtenice, kar za premike manjše od te vrednosti ni mogoče trditi (razlike od posameznika do posameznika). Vseeno pa zavarovalnice ne bi uvedle teh normativov, če ne bi cel kup zavarovancev prijavljal "fantomskih" bolečin v skeletu, s katerimi so prišli do kar precejšnjih zneskov. Sam sicer ne podpiram zavarovalnic, vendar menim, da gre za upravičen ukrep.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne jan 02, 2005 10:27 am

PureTNT je napisal/-a:AO plus se splača imeti predvsem za potnike v vozilu. Sploh če vozite štoparje.

A niso govorili, da so štoparji posebna varianta, ko zanje ne velja. ;) Priložnostni sovozniki/potniki al neki takega. Skratka se ti očitno ne splača.

Fuckin' f***! Saj zaenkrat nisem mel AO-plusa ampak vse kaže, da boš mogu bit res fejst pofavlan, da se bo splačal. Sem pa že rajši cel pa broke kot napol invalid pa z tistimi par sto jurji. Če bi blo še zmeri tako, da te more mal vrat bolet. :twisted:

Aja a ste ziher, da se ne bi dal zment z odvetnikom, da bi ti kaj priboril?
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

gaby
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a gaby Pe jan 14, 2005 5:43 pm

A ma še kdo kakšne točne informacije oz. napišite še več svojih mnenj.
:tipk

LP :hi

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe jan 14, 2005 5:52 pm

borut007 je napisal/-a:Tisto za potnike sploh ni AO+. Tisto se posebej plača 2000sit in velja tudi za voznika, v primeru da je krivec nekdo drug.
AO+ se dejansko splača imeti, če se zgodi nesreča in si krivec sam. Takrat tudi najbolj potrebuješ denar za zdravljenje, za popravilo škode, ...
Če pa nisi krivec, pa imaš zavarovane potnike v vozilu (nekje 2000sit) pa isto dobiš odškodnino, saj so avtomobili zavarovani za materjalno in nematerjalno škodo, ki jo narediš drugemu.
Teh 2000sit velja tudi za potnike, če je njihov voznik bil povzročitelj. V tem primeru dobijo odškodnino potniki, voznik pa ne.

Pe še nekaj: ključna beseda pri odškodnini je invalidnost. Potrebno si je izboriti vsaj 1% invalidnosti in je odškodnina takoj tu. Tisti mm sem in tja z hrbtenico itak nič ne prinesejo.

Točno to...

Sicer pa če že v štartu mislš na poškodbe in jokanje zaradi vratu...mislm men se obrača...Zaradi takih in drugačnih nateg, folk, ki si resno poškoduje vrat na zavarovalnicah jemljejo neresno...

Vsi neki lapajo počez o tem AO+, mal jih pa zares ve kaj sploh je to (oz.razume)

LP
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe jan 14, 2005 5:54 pm

borut007 je napisal/-a:Aja, od kdaj pa stane zavarovanje voznika 27k? Jaz sem plačal pred dobre pol leta nekje 15k!

Jst sm dal lani 19k...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe jan 21, 2005 3:47 pm

Tole da so nardil tole za vrat je prou in ni prou. Kolega se je prbil u škarpo z avtom pri boračanju. Brzina itak 5kmh in šel blefirat za vrat , nakoncu se je pa še pritoževal kako je samo 200 jurju dobu. Jz sem mel pa karambol z motorjem in naslednji dan ko sem se v bolnici zbudu tudi glave nisem mogu dvignt brez pomoči rok in sem jambral za vratnico pa je nisem dobil in zato tudi nič odškodnine za vrat. Sem dobu za zlom čeljusti pa kar sem mel samo z vrat pa tudi tolarja ne.

Vsi pa tut poznamo zgodbe ko se se štirje cigani napopal v avto in toliko časa fural okol in po brezah skakal dokler ni en v rit prletu in pol gasa vsi v bolnco po ovratnice.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov