Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

mojca
Nov uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

na pooooomooooooč! kaj in kako

Napisal/-a mojca Ne apr 24, 2005 7:31 am

sem ljubiteljica starih avtomobilov. predvsem so mi k srcu prirastli fičkoti. ta vikend sem v Kozjem, od strička starega preko 80 let, kupla zastavo 750, na žalost letnik šele 85, tak da še ne bo tako kmalu oldtimer. registriran je do 5.5.2005 (to je polletno) skupaj do 5.11.2005. v bistvu sem položila aro, skupna cena je pa 110.000. imam namen prebarvat ga, tak da bo autek pravi lepotec. popravila ne potrebuje, ker je v noro dobrem stanju.
:?: zdej pa moje vprašanje za vas: kako z prepisom, zavarovanjem, registracijo. to bo namreč moj prvi avto.

:oops: please help, urgency

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne apr 24, 2005 8:51 am

Zdravo!

Zanimiva odločitev za prvi avto. Glede na to da je to tvoj prvi avto predvidevam da sta s fičkotom skoraj isti letnik :P

Upam da je avto res v tako dobrem stanju kot praviš, drugače bo tole še precej draga avantura z oldtimerji. :lol:

Da preidem k problemu. Najlažja pot je da skupaj z lastnikom odideta do kakšnega posrednika, ki se ukvarja s prodajo rabljenih vozil. Za majhno provizijo (cca 5.000 sit) vama bo sestavil pogodbo. To pogodbo nato overita pri notarju. Skupaj se odpravita še na tehnične preglede (npr Avto Celje, ali AMZS, ker si ravno v bližini teh krajev), lastnik bo avtomobil odjavil, ti pa ga boš takoj na to prijavila na svoje ime. Zavarovanje lahko skleneš kar ob urejanju prepisa.

LP Tristan01

PS: In veliko varnih kilometrov s prvim avtomobilom

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne apr 24, 2005 8:56 am

lep pozdrav ker vidim da imaš šele prvo objavo...
ja tako mislim da je najlažji način, ki ti ga je svetoval tristan01 če pa boš potrebovala še kej pa kr vpraši....
drugač pa kako slikco avta pa daš lahko gor da vidmo tega lepotca :P

LP

mojca
Nov uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

thanks

Napisal/-a mojca Ne apr 24, 2005 9:19 am

hvala 1000x za odgovor. sem full pametna, ne? :oops: najprej prosim za vašo pomoč, šele potem si ogledam vse na vaši strani? :roll:

glede "moje letnice" jih štejem malo več, kot jih moj novi fičko. oziroma kar dosti več. 26 jih imam. tak da sem že oldtimer :lol: sicer pa bo to prvi avto, ki bo pisan na mene. tak da ....... bomo videli kak in kaj

glede fotke pa takole. poslikala ga bom, ko bo na dvorišču, v svojem "normalnem" stanju. pa še enkrat potem, ko bo na njemu nora oranžna barva in svetlo modre preobleke v notranjosti.

thanks še enkrat tristan01 in DJ E.M. :P :P

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Po apr 25, 2005 11:31 am

Še en namig: overitev raje naredi na najbližji Upravni enoti, ker tam stane samo 255 sit, pri notarju pa kakega jurja in pol...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost