Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

nataska
Nov uporabnik

fantje, pomoč!

Napisal/-a nataska Če apr 21, 2005 8:17 pm

Čau!
Lepo prosim, fantje, vi veste tolko stvari :oops: ...rabim nasvet.
Jutri se dobim z eventuelnim kupcem mojega avta. Ker je tip iz drugega konca Slovenije, je predlagal nekaj v smislu, da bi avto kar odpeljal, meni pa dal denar. Ostalo bova urejala po pošti. Gre za znesek 200.000 SIT. OK.
Zdaj pa mene skrbi naslednje:
1. jaz bi mu pač pustila prometno. Kaj če tip do svojega doma povzroči nesrečo? Gre potem to iz mojih kupončkov? Bi pomagalo če napiševa nekakšno pogodbo, da je recimo od te in te ure naprej avto v njegovem upravljanju in da eventuelno škodo krije on?
2. Kako naj se zavarujem, da mi bo res poslal potem kopijo svoje nove police - za povračilo preveč plačane zavarovalnine mojega novega avta od moje zavarovalnice?

Pomoč, prosim, pa čimprej...LP Nataška :D

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Če apr 21, 2005 8:31 pm

takle nardita pa bo vse vredi:
prvo greta do enga posrednika in nardita prepis za avto --> plača kupec(cena odvisna od cene avta)
potem greš s to pogodbo na upravno enoto in jo overiš --> 250sit
nato greta s tem na amzs al pa bilokiro podobno ustanovo :P in on sam še zavaruje avto na sebe in konc.

Vse skup se zavleče maximaln 2 uri če si bosta res vzela čas :D

Pa je problem rešen pa ne bo potem nobenih komplikacij 8)

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Če apr 21, 2005 8:38 pm

jest ti tudi svetujem da naredita to skupaj ob prodaji!! ker hitro si lahko nategnjena (ne dobesedno :P )!!! vcasih je blo ogromno skakanja, ker si mogu odjavlat avto pa tablice vracat pa vse...sedaj pa vse uredis kjerkoli po Sloveniji!! mal skakanja pa imas vse postimano!!! pa dobro prodajo ;)

nataska
Nov uporabnik

Napisal/-a nataska Če apr 21, 2005 8:41 pm

PeCi je napisal/-a:takle nardita pa bo vse vredi:
prvo greta do enga posrednika in nardita prepis za avto --> plača kupec(cena odvisna od cene avta)
nato greta s tem na amzs al pa bilokiro podobno ustanovo :P in on sam še zavaruje avto na sebe in konc.

PeCi, najlepša hvala, ampak vse tovem.
Problem je v tem, da se dobiva pozno popoldne, ko upravne enote več ne delajo. Amzs-ja ali pa kaj podobnega pa tudi ni tam blizu (Trojane). Well? :?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če apr 21, 2005 8:42 pm

PeCi je napisal/-a:takle nardita pa bo vse vredi:

:tomidelej:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe apr 22, 2005 6:54 am

Najboljš bi bilo, tako kot so ti rekli... Drugače pa naj se on odpelje, pogodba sta podpisala, tako da avto ni več tvoj in za morebitno nesrečo odgovarja on. Kar pa ne pomeni, da ne boš imela problemov če se mu kaj zgodi. Lahko tudi da te bo zajeba*** z vračilom vsega potrebnega, no tudi to se da zrihtat, če si na zavarovalnici dovolj tečen... V glavnem, če ga odpelje ti mora po pošti vrniti prometno+tablice, ti mu vrneš odjavljeno prometno on pa ti pošlje nato kopijo novega zavarovanja, da ti dobiš nazaj denar iz zavarovanja...

Čuvaj pa tudi kam ga bo odpeljal, da ga ne bo odpeljal kam na jug... Tisto zna bit pa jeba...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe apr 22, 2005 7:08 am

Po mojem je pa najboljš, da temu tipu avta sploh ne prodaš. Ker če tako palamudi, pol ima sigurno nekaj za bregom. Če bi imel poštene namene, pol bi lahko prišel en tak dan, da bi vse lepo uredila. Ne nasedaj njegovim besedam in izgovorm, češ, da bosta po pošti uredila. Skenslaj ga. Boš že dobila drugega kupca. Jaz sem enkrat imel tak problem, pa sem prodajal tipu, ki sem ga poznal. Od takrat naprej, hočem imeti urejeno vse takoj, v enem dnevu in iz rok v roke.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Pe apr 22, 2005 8:56 am

Hja, mi smo imeli tudi problem, nam ni vrnil kopije svojega novega zavarovanja, pa nam zavarovalnica ni hotela vrniti preostanek zavarovanja, smo morali kar pritiskati, da smo dobili nazaj...

Nazadnje ima moj predhodnik prav... Če je resen naj si vzame frej pa pride dopoldne... Oziroma amzs v lj je itak odprt po moje vsaj do 6ih zvečer.... saj ponavadi je vse v redu in dobiš vse nazaj, lahko te pa zaje*e...

LP Mrcina
dihtunga.press

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe apr 22, 2005 9:36 am

Mrcina je napisal/-a:V glavnem, če ga odpelje ti mora po pošti vrniti prometno+tablice, ti mu vrneš odjavljeno prometno on pa ti pošlje nato kopijo novega zavarovanja, da ti dobiš nazaj denar iz zavarovanja...
LP Mrcina

Tablic in probetne ni več treba vračat!!!! Tablice ostanejo na avtu! Tudi prodajalec avta več ne rabi odjavljat. Vse to uredi kupec sam kjerkoli v Slo.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Pe apr 22, 2005 10:27 am

peters je napisal/-a:
Mrcina je napisal/-a:V glavnem, če ga odpelje ti mora po pošti vrniti prometno+tablice, ti mu vrneš odjavljeno prometno on pa ti pošlje nato kopijo novega zavarovanja, da ti dobiš nazaj denar iz zavarovanja...
LP Mrcina

Tablic in probetne ni več treba vračat!!!! Tablice ostanejo na avtu! Tudi prodajalec avta več ne rabi odjavljat. Vse to uredi kupec sam kjerkoli v Slo.

Ah, bla se oproščam... Se sistem tako pogosto menja, da bi moral človek avto menjat na pol leta, da bi bil na tekočem...

V glavnem, oprostite še enkrat za napačne informacije

LP Mrcina
dihtunga.press

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Re: fantje, pomoč!

Napisal/-a tešo To apr 26, 2005 7:46 pm

nataska je napisal/-a:Čau!
Lepo prosim, fantje, vi veste tolko stvari :oops: ...rabim nasvet.
Jutri se dobim z eventuelnim kupcem mojega avta. Ker je tip iz drugega konca Slovenije, je predlagal nekaj v smislu, da bi avto kar odpeljal, meni pa dal denar. Ostalo bova urejala po pošti. Gre za znesek 200.000 SIT. OK.
Zdaj pa mene skrbi naslednje:
1. jaz bi mu pač pustila prometno. Kaj če tip do svojega doma povzroči nesrečo? Gre potem to iz mojih kupončkov? Bi pomagalo če napiševa nekakšno pogodbo, da je recimo od te in te ure naprej avto v njegovem upravljanju in da eventuelno škodo krije on?
2. Kako naj se zavarujem, da mi bo res poslal potem kopijo svoje nove police - za povračilo preveč plačane zavarovalnine mojega novega avta od moje zavarovalnice?

Pomoč, prosim, pa čimprej...LP Nataška :D

sam kupončke mu vzam

pa prepis ter tisto ostalo sranje nardita ko masta oba čas ter ko bodo uradni dnevi
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport To apr 26, 2005 8:36 pm

Tu nekaj smrdi. Jaz bi ga skenslu. Ta ma neki za bregom. :evil:
Avto moraš odjavit samo v primeru če kupec ni znan, to je takrat če prodaš posredniku ali komisijski avto hiši.
V tvojem primeru je kupec znan, tako gredo tablice z avtom. Jaz bi na tvojem mestu to naredil vse dopoldne. Si bo že možakar vzel čas če mu je tolko do avta.
Pa naj položi varščino in pejta kak drug dan dopoldne uredit papirologijo.
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To apr 26, 2005 9:31 pm

kako si potem uredila ?

jaz sem imel isto oziroma zelo podobno izkušnjo, ko sem prodajal avto in čeprav je zgledal precej v redu , mu nisem pustil .glede na kar berem po forumu se lahko hitro izjalovi. Isto je želel samo do svoje občine in to ampak zakaj tvegati, če ni potrebno. je postal malo siten ampak jaz sem tudi lahko in sem pač reku , hočeš, nočeš odloč se, potem je le vzel in sva skupaj registrirala.

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frutko So apr 30, 2005 8:55 am

kupončke odtrgaš stran, zavarovalna polica pa njemu ostane...
sicer bi pa težko po pošti kej delala, ker je potreben podpis v notarsko knjigo, da si ti resnično prodala avto...
Wrummmmmmmm!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov