Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Odjava vozila iz prometa

Napisal/-a YugoGTI Po jan 17, 2005 9:31 pm

Prišel je čas da mojga lubija odjavim iz prometa, vseeno pa bi ga rad še imel doma, mogoče bo še kdaj prou pršu . Vendar z novim letom moraš dat avto v razgradnjo ali pa imeti neko potrdilo o lokaciji kjer jamčiš da je avto sigurno tam. Zdej me zanima če ma kdo kj več pojma glede tega da me lohka mal razsvetlite :P
Hvala lepa za odgovore
Lp YugoGTI

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Re: Odjava vozila iz prometa

Napisal/-a Mrcina To jan 18, 2005 7:59 am

YugoGTI je napisal/-a:Prišel je čas da mojga lubija odjavim iz prometa, vseeno pa bi ga rad še imel doma, mogoče bo še kdaj prou pršu . Vendar z novim letom moraš dat avto v razgradnjo ali pa imeti neko potrdilo o lokaciji kjer jamčiš da je avto sigurno tam. Zdej me zanima če ma kdo kj več pojma glede tega da me lohka mal razsvetlite :P
Hvala lepa za odgovore
Lp YugoGTI

je že pisalo večkrat....
-al ga daš v razgradnjo in prineeš potrdilo na UE
-ali ga parkiraš na SVOJI parceli in na upravni enoti podpišeš izjavo, kje je parkiran. Če parcela ni tvoja, oz tako, če ne stanuješ na njej (lahko je recimo od fotra), rabiš poooblastilo tistega, ki stanuje tam, to je za primer, če ga pustiš pri kakem sosedu ali stricu. Če stanuješ v bloku, ga ne moreš pustit opd blokom.

To je pa na hitro to...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To feb 15, 2005 2:37 pm

In kok pride razgradnja? Se prav kaj je cenej.... da nardiš tist kao da stoji na tvoji parceli ali da ga daš u razgradnjo?
Kaj pa če podpišeš da ti stoji doma, pol pa ga lepo počas razkosaš pa zmečeš stran?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To feb 15, 2005 2:43 pm

če jst prov vem...je tko (če ga daš v razgradnjo plačas tolk kot je treba) in pol lahko novega registriraš. Če ga pa hočeš imet na svoji parceli,se tud da,sam s to razliko da ga lahko samo odjaviš ampak tolikor časa kolikor ti bo doma ležu,ne boš mogu druzga registrirat.

Mislim da je tko...ne me pa za besedo držat.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco So feb 19, 2005 2:48 pm

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprasal in sicer ima kolega eno podobno situacijo.

Ima golfa 2, ki ga misli odpeljat dol v BiH k nekem stricu, ki ga bo pac imel za voznjo po vasi itd... no zanima ga, na kaksen nacin pol on lahko odjavi tak avto iz prometa?

Razgradit ga nebo dal, prodal ga ubistvu tut ne bo... bo pa na posestvu od strica v drugi drzavi. Bi pa seveda rad registriral kak drug avto. A obstaja kaksna opcija, oziroma ce bi bil pri nas na UE veljaven dokument recimo od kakega BiH odpada, da se je avto pac pokvaril in ga je pustil na odpadu, ker je cena popravila oziroma vleke v Slovenijo visja od vrednosti avtomobila in ga je pustil tam na odpadu? Al bi blo cist dost, da s stricem napiseta en dokument, da ga hrani na njegovem posestvu... al whatever?
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Dreamliner
Novinec

ja...

Napisal/-a Dreamliner Ne apr 10, 2005 12:44 am

mene zanima a lahko jst mojo petko peljem na hrvaško in jo tam pustim, pri kolegu, in jo odjavim od prometa? a je možno to?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne apr 10, 2005 8:05 am

Kako urediti, da avto pustite v tujini ne vem. Mislim da se to, kje se avtomobili nahajajo ne kontrolira.

Vem pa, da ko en avto odjavis iz prometa in poves, kje se bo nahajal, lahko takoj registriras novega z vsemi bonitetami prejsnjega. To sem delal konec lanskega leta.

Pa ni noben prisel gledat, ce je avto res tam, kjer bi moral biti. Jaz sem to naredil samo zacasno za kaksen teden, da sem ga prodal.
Slika

Uporabniški avatar
Dreamliner
Novinec

Napisal/-a Dreamliner Ne apr 10, 2005 8:33 am

in kje pa dobiš tisti papir, kamor napišeš, da je avto na določeni lokaciji?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po apr 11, 2005 3:34 pm

Na upravni enoti.
Slika

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo So apr 30, 2005 1:23 pm

jst sem tudi prejšnji mesec svojga škodilaka prodal za simbolično ceno enmu kolegu, pa je reku da naj avto kar odjavim iz prometa da ga on ne misli ponovno registrirat. grem na UE in povem da bi odjavil avto ... on me vpraša kje imam papir da je avtomobil uničen. jaz sem mu reku da sem avto razbov in da ga doma po delih prodajam, ter da rabim nujno vozilo odjavit da lahko uveljavljam bonifikacijo pri drugem avtu. mal me je začudeno pogledu in brez vsakega papirja mi je avto odjavil iz prometa.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 So apr 30, 2005 1:30 pm

Odjavis avto iz prometa, das na UE tablice pa nalepko pa prometno in zarven podpišeš še izjavo o lokaciji vozila, kar omeni, kje si avto pustil.
Pa sej noben ne preverja.
Simpl!

LP

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne maj 01, 2005 10:25 pm

na dinosu jih jemlejo kr tak brez plačila, kr pol oni prodajo zadevo kot rablen železje...

sej preveru nihče ne bo, na vikend ga prijavi...mogoč le, če bi kdaj v hosti našli neki takega kar maš ti...sam mala možnost :P
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov