Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

zoll tablice

Napisal/-a bridgestone Po maj 09, 2005 6:26 pm

kako je z izvoznimi tablicami v nemčiji ali drugje v EU.
a je isto kot pri nas, vlogo vloži lastnik vozila na upravni enoti, in ali je vseeno na kateri, ter če mogoče veste ceno 9 dnevnega zavarovanja in zoll tablic za nemčijo ter internetni naslov kamor lahko to pogledam.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po maj 09, 2005 6:32 pm

Ok pa bi še jaz nekaj vprašal.Naj me kdo popravi če sem v zmoti.Če hočem uvožen avto registrirat pri ans mora ustrezat euro2 normi to je to?

No zdaj pa vprašanje kje lahko preverim kateri normi željen avto ustreza?In pa za japonske avte če ustrazajo E2 normi, kaj to je isto in če ni mi lahko kdo izmeri izpuh in mi da potrdilo da ustreza euro 2.
Slika

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Po maj 09, 2005 6:36 pm

CockroaC je napisal/-a:Ok pa bi še jaz nekaj vprašal.Naj me kdo popravi če sem v zmoti.Če hočem uvožen avto registrirat pri ans mora ustrezat euro2 normi to je to?

No zdaj pa vprašanje kje lahko preverim kateri normi željen avto ustreza?In pa za japonske avte če ustrazajo E2 normi, kaj to je isto in če ni mi lahko kdo izmeri izpuh in mi da potrdilo da ustreza euro 2.

Euro 2 in E2 ni enako in pazi če boš kupoval. Piše pa to v nemški prometni, ki je obenem nekakšna homologacija, če ustreza al ne.

V Nemčji obstajajo servisi, ki ti predelajo avto na določeno euro normo, zdej če se ti splača to ne vem ker ne vem kok to pride :D

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Po maj 09, 2005 6:39 pm

Pa se da to kje spremenit, recimo da avto ustreza E 2 da bi mi kdo dal poterdilo da ustreza tudi euro 2?Al je euro 2 bolj čist izpuh ?
Slika

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Re: zoll tablice

Napisal/-a PeCi Po maj 09, 2005 6:41 pm

bridgestone je napisal/-a:kako je z izvoznimi tablicami v nemčiji ali drugje v EU.
a je isto kot pri nas, vlogo vloži lastnik vozila na upravni enoti, in ali je vseeno na kateri, ter če mogoče veste ceno 9 dnevnega zavarovanja in zoll tablic za nemčijo ter internetni naslov kamor lahko to pogledam.

Lahko ti povem za Nemčijo,napišeta pogodbo, lastnik odjavi vozilo s prometa, ti pa greš potem na ADAC kjer plačaš zavarovanje in kupiš tablce napopaš na avto pa gas proti SLoveniji :D
V italiji ne moreš dobit preizkusnih tablc , se pravi če kupiš avto pr njih, teba met prkolco al pa ti ga Italjan prpele na mejo :)

Za druge države pa nevem, pitaj boga bo še kdo drug še kej več napisu :P

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Po maj 09, 2005 7:21 pm

Preverit pa se to nikjer ne da v naprej .. kateri avtomobili ustrezajo in kateri ne?
Slika

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Re: zoll tablice

Napisal/-a bridgestone To maj 10, 2005 11:45 am

PeCi je napisal/-a:
bridgestone je napisal/-a:kako je z izvoznimi tablicami v nemčiji ali drugje v EU.

Lahko ti povem za Nemčijo,napišeta pogodbo, lastnik odjavi vozilo s prometa, ti pa greš potem na ADAC kjer plačaš zavarovanje in kupiš tablce napopaš na avto pa gas proti SLoveniji :D
V italiji ne moreš dobit preizkusnih tablc , se pravi če kupiš avto pr njih, teba met prkolco al pa ti ga Italjan prpele na mejo :)

Za druge države pa nevem, pitaj boga bo še kdo drug še kej več napisu :P

ADAC?

ala AMZS?
maš internet naslov?
mogoče telefonsko?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost