Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

pele
Novinec

obvezen kasko?

Napisal/-a pele Ne maj 15, 2005 2:40 pm

Kupujem nov avto (4 miljone) po sistemu pol plačila takoj pol čez eno leto in avtohiša zahteva kasko zavarovanje. Ali ima kdo izkušnje s tem? Koliko približno stane tak špas? Zanima me tisti najcenejši kasko, ki ga zahtevajo? Imam 50% popusta pri obveznem.Še najboljše bi bilo , če ima kdo nasvet kako se izogniti kasko zavarovanju? Hvala

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Ne maj 15, 2005 2:47 pm

Za cene kaska ne vem, morš navesti kaj več podatkov o motorju, avtomobilski razred itd.

Ti dam pa dober nasvet:Če kupuješ nov avto, ga v vsakem primeru zavaruj kasko, ker 4mio ni malo denarja, kaj hitro ga lohka razbiješ, ti ga ukradejo al pa kej drugega....

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Ne maj 15, 2005 3:24 pm

Za 4 mio. nov avto pričakuj kasko nekje 80-130KSit ob upoštevanju 1% odbite franšize in da nimaš nič bonifikacij. Vsekakor ti svetujem kasko ;)
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne maj 15, 2005 4:32 pm

obvezno kasko! verjetno ti še kdo lahko pove podobno zgodbo; kolega pred časom odplačal avto, ki ga je razbil pred parimi leti pa je šparal na kaskotu :roll:
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Ne maj 15, 2005 4:51 pm

za nov avto sploh pa ce je vec vredn kot recimo tvoj je kasko obvezen vsaj ene 2 leti tko da neisci bliznice :D

Uporabniški avatar
pat
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a pat Ne maj 15, 2005 8:00 pm

Brez kasko zavarovanja na novem avtomobilu a si zn.....u
Drugac bom pa tko reku če si spravu 2miljona boš pa še 250 tisočakov za kasko.Drugač si pa kup cenejši avto!!!
Sej bi še kej dodal pa bom raj tih!!
Je delat treba.....

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Ne maj 15, 2005 8:25 pm

vem da ne spada ravno sem...
ampak vseeno
kolko pride kaj kasko za motorno kolo 125ccm 11kw??
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

pele
Novinec

Napisal/-a pele Ne maj 15, 2005 8:32 pm

Sam na srečo nimam izkušenj z zavarovalnicami (20 let vozim),slišim pa od drugih več negativnega kot pa pozitivnega o poslovanju zavarovalnic, ko jim je potrebno plačat škodo so problemi (nekaj priznajo , nekaj ne priznajo- kakor se jim zdi).Nikoli nisem in ne bom rekel , da se mi ne more nič zgoditi. Dejstvo je , da zavarovalnice debelo služijo.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po maj 16, 2005 11:15 am

Dejstvo je, da zavarovalnice debelo služjo, vendar imam sam z Triglavom zaenkrat slabe izkušnje, medtem ko z Adriaticom dobre. Je pa res, da se nikoli ne obremenjujem z zavarovalnicami, ko se avtomobilu kaj naredi (nesreča, vlom, divjad... to je bilo do sedaj), avtomobil zapeljem do pooblaščenega servisa, oni mi dajo nadomestno vozilo, mojega uredijo, kako pa potem opravijo z zavarovalnico je pa njihova stvar. V primerjavi z vsemi stroški ki jih avtomobil potegne za sabo (padec vrednosti, gorivo, vzdrževanje...) pa je pri kasku res nesmiselno varčevati. Če pa ni denarja za kasko... potem... jah nič potem pa manj hohštaplerski avto nabavit. ;)

LP
J
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov