Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

super hero gizmo
Nov uporabnik

odjava, prepis, prenos

Napisal/-a super hero gizmo Po jun 20, 2005 8:43 am

doma imam avtomobil (rahlo poskodovan) nisem ga se odjavil iz prometa!
Sedajpa kupujem novega, ki je brez tehnicnega pregleda, jaz bi pa rad prenesel zavarovanje od prejsnega avtomobila na tega ta novega! oba sta v istem ccm in KM razredu.

Sedaj pa me zanima, kaksna je najbolsa varianta? Da prvo odjavim star avto, ki ga mam trenutno v garazi!

Sem iz Sev. primorske, avto pa bom kupil po vsej verjetnosti v Kopru!
Kaj mi svetujete? da naredim potem tehnicni in registracijo kar na obali v Kopru? Da si ne delam dodatnih stroskov (v tem primeru preizkusnje)

kako bi vse to najlazje izvedel?

Uporabniški avatar
Fry
Nov uporabnik

Napisal/-a Fry Po jun 20, 2005 8:39 pm

Ja, odjavi najprej starega.
Tehnicnega in registracijo lahko pa brez problemov uredis v Kopru, skoda denarja za preizkusne tablice, seveda se bos moral pa do tehnicnega peljat z neregistriranim.

Ce kupujes rabljen avto seveda pojdi na tehnicnega preden ga kupis, boljse bit siguren :)

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo To jun 28, 2005 8:49 pm

kako bi najceneje izpeljal prepis avtomobila?

napisem sam pogodbo in jo potem oba podpiseva (kupec, prodajalec) ter jo nato nesem overt na UE (sam sam ne vem kaj je potrebno vse pisat v pogodbi; ima mogoce kdo dma kak primer, da bi poslal?
kako je pa potem s prometnim (k je treba prepis) mi ni nic jasno :)
r

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Po jul 04, 2005 2:51 pm

kje bi se dalo to opravit v Kopru?

VSe na UE koper verjetno ne? pa tudi ali imajo ob torkih oz. cetrtkih odprtu tudi popoldan za prepis vozila?

kje bi pa spisal lohka kupoprodajno pogodbo? (v popoldanskih urah) (od 17 ure dalje)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po jul 04, 2005 4:44 pm

Veliko vzorcev kupoprodajnih pogodb imaš na internetu v Word formatu. Lahko kupiš tudi obrazec, kjer potem izpolneš samo manjkajoče podatke.

Vse lahko opraviš na UE Koper, uradne ure pa so v torek do 12 ure, v četrktek pa nobena UE nima uradnih ur in ni možno narediti prepisa.

Več o uradnih urah UE na:
http://upravneenote.gov.si/upravneenote/
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Po jul 04, 2005 7:31 pm

hvala za info :)

rabil bi pa se eno informacijo! doma imamo en odjavljen avtomobil (spredaj poskodovan) in je v nevoznem stanju! sedaj smo pa nasli kupca, prodal bi to kisto pa za 50k SIT!

tip je reku da pride kar iskat, samo men se zdi da je prav tako potrebn prepis ane? kaj je potrebno naredit v tem primeru? samo prepis na UE?? ali se kaj drugega???

se da naredit prepis brez kupoprodajne pogodbe???

lp

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po jul 04, 2005 7:59 pm

Če imaš avto že odjavljen iz prometa, potem ga samo prodaj in napiši nekaj na papir za vsak slučaj - en konc pogodbe za vsak primer da se ve komu in kam je šel avto ;)

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Po jul 04, 2005 8:30 pm

ANJCI je napisal/-a:Če imaš avto že odjavljen iz prometa, potem ga samo prodaj in napiši nekaj na papir za vsak slučaj - en konc pogodbe za vsak primer da se ve komu in kam je šel avto ;)

hm...

pa je to legalno? ker ne vem, pac ker se avto prodaja je potrebno placat nek davek???

ker nocem imet kaksnih problemov potem...

trenutno je v garazi,in imamo podpisan nek obrazec o lokaciji vozila....

kako bi jaz to najlazje prodal, brez kakrsnokolih tezav?

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po jul 04, 2005 8:45 pm

Seveda je legalno če bo šel avto za dele, zato pa rabiš nekaj napisat zaradi lokacije vozila..če pa se bo avto popravljal potrebujeta pogodbo ,katero najceneje dobiš pri prodajalcu rabljenih avtov ( cca 1500 sit - to je ta davek katerega drugače plačaš na občini ) in greš potem s to pogodbo na UE ter jo uveriš ( strošek 255 sit ) ..Overjeno pogodbo daš novemu lastniku . Zadeva zaključena

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo To jul 05, 2005 8:02 pm

mene pa še ena malenkost zanima in sicer:
kaj se da narediti tko:
kupis avto od prodajalca (privat) on ima se veljavno naleko ter zavarovanje! sedaj da pa nebi placeval zavarovanja za par dni, a je mozno da ti on pusti zavarovalno polico, tolk da ti pripeljes avto domov, ter mu nato posljes nazaj zavarovalno polico, ti pa sam potem na novo zavarujes avtomobil?

upam da me razumete kaj hocem vprasat!

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Sr jul 06, 2005 3:47 pm

ANJCI je napisal/-a:Če imaš avto že odjavljen iz prometa, potem ga samo prodaj in napiši nekaj na papir za vsak slučaj - en konc pogodbe za vsak primer da se ve komu in kam je šel avto ;)

bil sem danes na UE pa sem malce povprasal kako je s tem! ker imam sedaj kupca, in je reku da ga bi kupu za dele (kupu bi cel avtomobil, ampak ga bi mel za dele) to sem tudi na UE razlozil, ampak so dejali da se to "uradno" ne sme, da je avtomobil se vedno potrebno potem peljat ga v razgradnjo kar ostane! so pa tudi rekl, da ce pridejo kaksni problemi (glede lokacije avtomobila) je odgovoren tisti na katerega je pisano zadnje prom. dovoljenje za avtomobil (to sm v tem primeru jaz) ker se prepis ne da narediti....ker je avtomobil ne vozen in karamboliran!?!??!!?

zdaj pa res ne vem kaj naredit?!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov