Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Pewa
Nov uporabnik

Se splača 5 let star avto kasko zavarovat?

Napisal/-a Pewa Pe jul 01, 2005 7:12 am

Namreč avtek bo rabljen, vendar skoraj brez praske. Sem ženska in me rade kaj podrajsamo;) sicer zelo pazim in z avtom delam lepo. Se mi sploh splača vlagat še v zavarovanje? BTW. Avtic je 5 let star, zanj bom dala malo vec kot miljon....aja znamke Rover...rezervni deli in to...

Lp s

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jul 01, 2005 7:21 am

Splača ali ne splača, to je sedaj vprašanje.

Dokler nimaš denarja za popravila, se splača zavarovat kasko. Pa ni važno koliko je avto star. Je pa res, da je kasko drag, saj se računa na vrednost novega avtomobila (ker ti ob popravilu krijejo stroške novih delov). Za kasko daš npr. 80K SIT, ga pa skoraj ni popravila razbitine, ki bi bilo cenejše od 80K SIT. Potem je tu še odbitna franšiza, pa izguba bonifikacije,... Skratka, če imaš kasko zavarovanje, se moraš odločit, kdaj ga boš uveljavljala oz. če ga sploh boš uveljavljala, kajti nobeno uveljavljanje zate ni čisto zastonj. Razen če vzameš brez odbitne franšize, sam to je pa tolk dražje, da se skoraj ne splača. Skratka, moje mnenje je tako: sama se odloči glede na verjetnost, da boš avto poškodovala, ali ga boš kasko zavarovala. Če nimaš 100K SIT na zalogi za popravila, pol je boljš, da ga kasko zavaruješ.

Pa naj še kak zavarovalni agent kaj pove.

Pewa
Nov uporabnik

Napisal/-a Pewa Pe jul 01, 2005 7:29 am

Hmm,kaj pa vem, zanekrat si ga ne bom mogla privoscit, ker bom ze registracijo komaj zmogla, bom pa vidla cez kaksen mesec ali 2 ali sploh to se hocem...
:roll:

Hvala za nasvet!

lp s

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jul 01, 2005 7:37 am

Kasko ti dajo tudi na obroke. Jaz sem to vedno koristil do te mere, da je bilo že brez obresti. Torej okoli 6 obrokov. Sedaj imam 4 leta star avto, pa nimam kasko. Razmišljam, pa da bi ga zavaroval. Ampak bo drago, ker nov pride čez 3 mio SIT. Igram pač na to foro, da sem varen in dober šofer (17 let brez nesreče) in da avta ne bom razsul. Če bom, ga bom le kam podrajsal, popravilo tega bi pa lahko tud sam plačal. Strah me je edino naravnih nesreč, kraje in poškodb v tujini, kjer povračilo škod traja tudi do pol leta in več, pa človek raje reskira svoj kasko. Pa še ziher ni, da boš res kaj dobil. Pa še po novem, se moraš sam preganjat s tujo zavarovalnico in ne tvoja zavarovalnica. Fak, vedno več kasirajo, in čedalje manj ti nudijo... Spet se mi je prikazal pred oči osladno prijazen zavarovalni agent z zastarelim diplomatskim kufrom v roki.... mi je že sick!

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ Ne jul 24, 2005 2:06 pm

Meni se je pri 7 let starem Cliotu splačalo met kasko - 1x parkirišče (levi blatnik) , 1x vetrobransko steklo , 1xmeglenka , 3 x srna - in to vse v enem letu . Pred tem pa v 6 letih nič ! Skupna škoda je bila večja , kot je bil avto vreden ! Mel sem pa hvalabogu 0% odbitno franšizo.
Renault Megan 2 Ai Edition

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne jul 24, 2005 2:08 pm

jst bi ga zavarvov, ti pa kakor hočeš, če se zanašaš na srečo.....

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Kraj: www.vozimvolvo.si

Napisal/-a diablo_ Ne jul 24, 2005 2:40 pm

Ce ni model, ki ga radi kradejo in ce ga ne mislis razbit na cesti, se splaca ze samo parkirisce kasko. Tudi jaz ne znam dobro parkirat, priznam :D
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov