Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

tom25
Nov uporabnik

Problem z odškodnino

Napisal/-a tom25 To jun 28, 2005 6:08 am

Pozdravljeni,

Imel sem karambol, cenilec (Adriatic) mi je ocenil avto po evrotaksi (če bi bil nepoškodovan) na 425.000 (daewoo nexia '98). Škode na avtu je za 300.000 in ga je ocenil kot totalko. Pred dnevi sem dobil predlog o poravnavi odškodnine ki znaša 220.000!!!(Razliika 80.000 se skriva v rezervnih delih!!!) Včeraj sem se oglasil pri njih, ker se ne strinjam z odškodnino.
Cenilec je imel en kup izgovorov in mi je "pametoval":
avto ni tržen - kar je res,
Po njegovih izkušnjah mi je svetoval da se avto splača rihtat, saj bi moral znesek 220.000 zadostovat za popravilo...
Kdo mi pa garantira da račun pri mehankarju in ličarju ne bo presegal 220.000??? Potem sem mu jaz dal svoj predlog, namreč naj mi izplačajo znesek po evrotaksi in avto ostane zavarovalnici. Dejal je da omenjena zavarovalnica ne jemlje avtomobilov???
Je res tako???
Hvala za vaše mnenje, ne mislim pa zgubljat časa, živcev in grem danes do odvetnika pa naj on fura primer naprej...

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac To jun 28, 2005 6:20 am

jst sem mel identičen primer (nexia) na zavarovalnici triglav in sem dobil ven celoten znesek 385000 kolikor je bla škoda naračunana oz. totalka, avto pa sem potem prodal razbit za 200.000.

tko, da kr vztrajaj na svojem!

lp

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares To jun 28, 2005 9:23 am

Welcome to the club :? .

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Pe avg 19, 2005 12:32 pm

Imam podoben primer in sestavljam pritožbo. Zanimivo pa je da sem imel priložnost videti kako izgleda tak izračun "totalke" - uradno ti tega ne smejo kazat kao :P

dobil sem + xxxxxx Sit na "ugodne kilometer" :)) svašta. na klimo pa na vso opremo k je v avtu pa nč - niti tolarja več glede na avte ki so na trgu pa vse te opreme nimajo not.

Pa men je smrtno resno zagotavlu da ne delajo po Eurotax-u, še manj pa po tržni vrednosti. Ah... le po čem pol gledajo? Z bajalico al po zvezdah? :jao: Hec je pa v tem, da so mu v istem momentu iz mape ven padle kopije ioz salomonca z podčrtanimi oglasi (pač veznao na konkretni avto). Kdo je zdej kekec jebenti :vc

Še vsak k je probu je lohk reku da z pritožbo (utemeljeno) iztržiš realno odškodnino oz. poravnavo za škodo.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov