Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

pri kateri zavarovalnici zavarovati steklene površine

Napisal/-a kaWsk Če nov 03, 2005 3:58 pm

jutri grem zavarovat mojo mazdo, pa me zanima pri kateri zavarovalnci je najbolje zavarovat steklene površine. Kje majo najbolše pogoje, kje najmanj komplicirajo pri uveljavljanju škode. ČE ima kdo kakšne konkretne izkušnje, mu bom zelo hvaležen.

Zanima me recimo ta primer, da če mi kdo na parkplacu razbije stransko šipo, bi mi katera od zavarovalnic priznala škodo?
EJ6

Uporabniški avatar
beli angel
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a beli angel Če nov 03, 2005 4:07 pm

osebno pri triglavu, v tem primeru ki si ga napisal ti pomaga le kasko, namerno škodo krije samo kasko, ča pa zavaruješ samo šipe to pomeni da če si imel prometno nesrečo in si ti kriv, ti tvoja zavarovalnica plača počene šipe na tvojmu avtu in krije škodo drugemu vozilu.

LP
be cool and drift!!

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Ne nov 06, 2005 11:44 pm

beliangel ti nimas pojma kaj govoris.

Ce vzames kombinacijo za zavarovanje stekel ti to krije:

Vsa stekla na vozilu,razen ogledal in luci (edino ce vzames tudi to kombinacijo).Ni vazno kako se razbije steklo (kamen,vlom,leteči hrčki), zavarovalnica krije zamenjavo stekla v vsakem primeru.Tut ce bos zletu s ceste,pa se bo kaksna sipa razbila,se zmer lahko dobis neki denarja od šip,ceprov bo avto totalka.Upam da si razumel point,ni vazno kako se razbije,samo pac ce se razbije zaradi vloma,potem poklices policijo,ce ti pa kamencek razpoka steklo,se pa samo zapeljes k cenilcem in to je to.

Osebno ti rpiprocam Triglav,namrec sam sem pri Slovenici in imam polni kasko,vendar so VEDNO problemi k je kaksna skoda (kdo butne na parkiriscu,spraskajo avto), drugo leto grem nazaj k Triglavu.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po nov 07, 2005 12:22 am

Je res da krijejo šipe u vsakem primeru ( zato so zavarovane a ne?) Sej dokazat pa tko ne morjo kako se je razbila.....

Ampak pazi in to prekleto pazi...... In jaz in foter mama zavarovana avtomobilia pri triglavu..... tudi s kombinacijo stekel. Oba sma že mela bližnje srečanje s kamenčki na cesti...... oba šla k cenilcu..... oba peljala avto na servis..... in kaj sma OBA ugotovila pri temeljitem pregledu vozila (žal doma čez par dni..)? Šipa je PONAREDEK oz. nachbau.
Logično da sem klicu na servis..... in mi je tip sam reku da žal zavarovalnica ne plača vse škode...... tko je pač treba vzet ponaredek.... modela tud osebno poznam tko da skor ne verjamem , da se mi je zlagu.

Pazi sam to da ko bo cenilec pisal zapisnik da bo u njega napisal ORIGINAL steklo z vsemi podatki..... ne sam ta pa ta avto to pa to steklo.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po nov 07, 2005 7:46 am

Zavarovalnica mora krit stroške original delov ne pa ponaredkov. Mogoče je pa plača serviserju origanal dele, on je pa še lepo zaslužil zraven. V glavnem s cenilcu se je treba skregat, saj on ti nič nemore, dokler ti ne podpišeš.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost