Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

puscanje registracije kupcu

Napisal/-a croma_man To jul 01, 2003 9:33 pm

rabim zelo hiter odgovor :

prodal sm avto registriran do februarja 04 in kupcu sem pustil registracijo. Čez en dan pride urejat papirje in bi rad nekaj vedel za sigurno.Prepis pa to bo narjen.

kaj naj napišem v pogodbi da mu dam avto za vozit dokler je registriran? (vsebina,mogoče po točkah...)
kako je s kupončki? jih jst vzamem?
kaj je v primeru če se zabije in je on kriv? sm jst še vedno tisti ki ga lahk zadrgnejo al on nosi krivdo in $$$ ?

emm - to bi bilo to.

upam na hiter in dočen (preverjen) odgovor.

Najlepša hvala

LP Milan

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc To jul 01, 2003 10:00 pm

:ne :ne :ne

če nočeš imeti nobenih problemov in dobiti neizkoriščen del zavarovanja nazaj:

- podpisano pogodbo pri notarju overoviš
- pobereš registrske tablice
- pobereš zavarovalno polico
- pobereš nalepko za tehjnični pregled

- odjaviš avto iz prometa
- novemu lastniku daš vse ključe, avto, prometno na kateri je označeno da je avto odpisan iz prometa in overovljeno pogodbo, drugi izvod obdrži sam
... lahko mu daš za en :pivo
registrske tablice deponiraš ali daš na drug avto, zavarovalno polico in potrdilo o odjavi vozila daš zavarovalnici, ki ti povrne neizkoriščen del zavarovanja

obvezno poberi tablice, ker imaš lahko drugače probleme (ali ti jih ne vrne, dela neumnosti z avtom, odgovarjaš pa ti...) škoda živcev, če ne verjameš preberi, na forumih je kr nekej postov o težavah.

Vozila on ne bo mogel registrirat toliko časa, dokler ga ti ne boš odjavil iz prometa, ker so registrske tablice vezane na osebo (lastnika) in ne na vozilo. Niso prenosljive z ene osebe na drugo osebo.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To jul 01, 2003 10:09 pm

stanje je tako da je moj avto vreden en k*** brez registracije in jo zato puščam kupcu.

napisala boma papir da lahk on vozi moj avto na svojo odgovornost do izteka registracije.

zdj me sam zanima ka se zgodi v primeru če se zapizdi kam z avtom dokler je registriran na mene? (prepis bo narejen) in jst poberem kupončke.

dolenjc, morš mislit na to da na svetu obstajajo tud reveži ki nimajo dnarja za registracije (eden izmed njih sem tudi jst) pa nekak se je treba furat - sj veš avtoakustika je drag šport.

LP Milan

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc To jul 01, 2003 10:10 pm

še o odgovornosti:

če mu pustiš, da vozi do konca izteka zavarovanja (pustit mu boš moral tudi polico s kupončki) potem bo v primeru da on povzroči prometno nesrečo, škoda krita iz "tvoje" police, saj je avto zavarovan po njej. Enako je tudi, če ti kupončke pobereš, v tem primeru zavarovalnica avtomatsko zabeleži, da je bilo vozilo povzročlitelj prometne nesreče in si ob 15% pri naslednjem zavarovanju.

Jst bi mu vse pobral kot sem napisal v zgornjem postu, drugače pa uporabi "Iskanje" pa si preberi izkušnje drugih. Veliko tega je napisanega tudi na forumu http://www.mobisux.com/tabla/postlist.p ... oard=mobi7

Jst te razumem, sam ti svetujem iz lastnih privatnih izkušenj, kot tudi profesionalnih izkušenj, sam sem prodal nekej svojih avtomobilov, pa tud drugim sem že svetoval in se jih je kr nekej opeklo k so po svoje (beri: po domače) delal in verjeli na lepo besedo, delam pa tud v takšnem poklicu, kjer se ukvarjam oz. pol "gasim" neumnosti drugih. Mislit moraš na to, kako boš sebe zaščitil pred "prevaro".

Ne trdim da te vsak poizkuša "nategnit", sam tisti ki te bo, te bo fajn ( pa ne jemat tega dobesedno :oops: )

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Če jul 03, 2003 8:11 pm

dej napiš kako si se odločil
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov