Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Preizkusnja

Napisal/-a monster_d To apr 26, 2005 4:41 pm

Torej zanima me kak je glede preizkusnje ce si jo uzames.
Vem da pride okol 8k najcenejsa varianta z zavarovanjem.
Treba met tehnicnega?
Ucasi ga nisi rabo, en pravi da ja en da ne...
Kak je z tem?

Rad bi spet malo jugota vozo :D

Uporabniški avatar
BimmerM
Novinec

Napisal/-a BimmerM To apr 26, 2005 4:50 pm

Kokr jest vem morš met tehničnga drgač ne dobiš preizkušenj

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To apr 26, 2005 8:45 pm

BimmerM je napisal/-a:Kokr jest vem morš met tehničnga drgač ne dobiš preizkušenj

kolko js vem ga ne rabis........100% nism....ampak se mi zdi da ga ne rabis ;)
LP

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To apr 26, 2005 9:07 pm

kako pa boš tehničnega naredil ??? boš šel na tehničnega brez tablic ? jasno je, da so preizkušnje zato, da avto prepelješ iz enega mesta na drugo po neki relaciji in pa seveda na tehnični če je potrebno.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun To apr 26, 2005 9:09 pm

Ne rabiš imet tehničnega, imeti moraš samo odjavljeno prometno, tudi na tujo prometno lahko dobiš preizkušnje, tako da samo odjavljeno prometno in je to to, 100%, konec debate.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če apr 28, 2005 10:09 pm

Hvala za odgovorje ja. ;)
Dobo danes preikusnjo.
Za pet dni z zavarovanjem 10k kosta.
RElacija pa mam ptuj-mb-ptuj

TEHNICNEGA NE RABIS :!:

lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So apr 30, 2005 3:35 pm

Ko sm jst avto kupoval sem bil tut v dilemi vzet preizkušnjo al prave tablce.
Avto sm kupil v MB. Preizkušnja za 3 dni, s zavarovanjem bi prišla okoli 8K.
In sem se odločil da bom mel kar MB tablice ker so dve tablice, prometna in nalepka 2K-2K5 cnej k pa preizkušnja.

@Monster, svojo rasta Favoritko sem prodal in se bo furala po Ptuju - Maistrovi ulici.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Po jan 02, 2006 12:53 am

Da ne bom odpiral nove teme.

Torej na drug konc naše male državice grem iskat avto, ki ga bomo kupil. Avto je bil vzet v prodajo in lastnik je pobral dol tablce pustu pa cestno takso.

Vrjetno za tako vozilo dobim preizkušnje. Potrebujem pa jih samo za pot iz točke A do točke B kjer bom v točki B(domačem kraju) vozilo še isti dan registriral(dvignil tablice in ga zavaroval).
Kupoprodajna pogodba in vsi dokumenti me že čakajo pri prodajalcu. Samo pridem, odštejem prešerne in odpeljem.

Torej dobim preizkušnje in koliko stanejo-najcenejša varianta?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 02, 2006 10:35 am

Na kratko glede prodaje-nakupa rabljenega vozila

1. Odideta nekam kjer delajo prepise (npr. na Gorenjskem priporočam Avtopralnico Vovk v Lescah, so daleč najcenejši - december 2005). Nato plača prodajalec 3-10k za prepis, podpišeta oba.

2. Se odpeljeta na Upravno enoto, kjer data papirje, ki sta jih dobila pri prepisu. Novi "lastnik" lahko tudi že uredi registracijo, ob predpogoju da je že uredil zavarovanje vozila en dan prej (to lahko stori tako, da mu pošljete po faxu kopijo svoje zavarovalne police in on že vse prej uredi pri svojem zavarovalnem agentu).
Plačata 250 sit in to je vse. Prometna gre v uničenje, on dobi novo prometno, tablice ostanejo na vozilu (če nimate "custom" naročenih - npr. svojega vzdevka).

Thats it. Ko greste npr. iskat novo vozilo lahko svojemu agentu prej date ponudbo/predračun in sestavita zavarovalno polico že za novo vozilo, greste s to polico in ponudbo na UE in dobite preizkusne tablice. Nato pa se odpeljete po novo vozilo, nalimate gor te tablice in vam ni treba plačevati oderuške zavarovalnine za nekaj dni "preizkusa" (9k-navadno, 16k kasko). Preizkusne tablice so tako le ~2950 sit (december 2005).

(ice)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Po jan 02, 2006 11:10 am

Torej, če sm prov razumel.

Prodajalec men pošlje kopijo stare zavarovalne police. Jz v mojem kraju naredim zavarovanje in grem po avto. Na UE v kraju kjer je avto sedaj grem pa samo dvignt preizkušnje katere plačam, zavarovanje pa že imam sklenjeno. Torej ne rabim plačevat zavarovanja za preizkušnje. Sam tole s prometno mi ni jasno.
Oni men v UE kjer je avto sedaj izdajo novo prometno z novim lastnikom. Kako bodo vpisal pa potem gor registrsko označbo na prometno? Ker ne mislm vozt z reg. označbo iz drugega konca slovenije v mojem kraju, ker te vsak pol gleda kot tele :jao:

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Če jan 05, 2006 8:05 am

Torej kje lahko dvignem preizkušnje? Na UE ali lahko tud kje drugje? Kaj nucam za dvig? Avto se nahaja v Lescah in vsi papirji jaz pa sem v NM! Se da kje dobit v Lescah preizkušnje v popoldanskem času al pa, če jih lahko dvignem v NM brez vsakih dokumentov od avtomobila mogoče?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jan 05, 2006 3:09 pm

SkIDiver je napisal/-a:Torej kje lahko dvignem preizkušnje? Na UE ali lahko tud kje drugje? Kaj nucam za dvig? Avto se nahaja v Lescah in vsi papirji jaz pa sem v NM! Se da kje dobit v Lescah preizkušnje v popoldanskem času al pa, če jih lahko dvignem v NM brez vsakih dokumentov od avtomobila mogoče?

Kontaktiraj tega uporabnika http://www.avtomobilizem.com/forum/prof ... rofile&u=6 je pred kratkim kupoval avto,pa še iz tistega konca nekje je. Drugače je pa tistko kar sem malce višje napisal je njegovo delo,jst sem samo prekopiru. Vpraši ga po pm pa bo.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Pe jan 06, 2006 8:35 pm

Sem vse uštimal.

Potreboval sem pač papirje od prepisa in pogodbo o komisijski prodaji, prometno od vozila in osebni dokument na kogar se preizkušnje oz zavarovanje za preizkušnje nanaša.

V lescah sem z zgoraj omenjeno dokumentacijo odšel na Adriatic kjer sem sklenil zavarovanje za preizkusne tablice za 3 dni (manj ni možno) in odštel nekaj čez 5 tisočakov. Nato sem odšel na tehnične preglede kjer sem predložil prometno in dokumente od zavarovanja. Na podlagi tega sem dobil vn preizkušnje in plačal nekaj čez 3 tisočake.

Potem pa mi je preostalo samo še limanje preizkušenj na vozilo in veselo vožnjo proti domu.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost