Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

ocean
Novinec

50% bonifikacija, ce imaš poleg oldtimerja še eno vozilo

Napisal/-a ocean Pe okt 28, 2005 1:41 pm

No pred kratkim sm padu v eno debato s kolegom, ki je rekel, da ce imaš doma registriranega oldtimerja,pri njem dobis -90% za registracijo, ce mas certifikat, polg tega dobis še 50% popusta, torej bonifikacijo na registracijo navadnega vozila. zanima me ce vi veste kaj o tem in ce to drži, katere zavarovalnice to omogočaja. kajti sam sem na triglavu, pa vem da tu tega ni

lp

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe okt 28, 2005 1:58 pm

Najlažje boš to ugotovil, če boš poklical zavarovalnice in jih to konkretno vprašal.
Drugače pa po mojem osebnem mnenju to skorajda ni mogoče.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe okt 28, 2005 3:18 pm

Jah čist možn, ampak pomojem če ne težiš ti oni nč ne ponudjo AL PA SE MOTM.
Ker mam jest zavarovan pr Tiliji osebni avto in nato še en oldtimer pr njih pa mam pr slednjem 90% pr prvem pa bogih 10 ki sem si jih priboril - Če pa neb učas lumparij počel pa že več :-P
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Pe dec 30, 2005 12:25 am

da ne bom nove teme odperu bom kr tle prašu
nekje sem zasledu da se dobi za oldtimer, se prav za avto starej od 25 let, pri nekaterih zavarovalnicah -50% bonitete brez certifikata???
zdej če je to res me zanima če bi jez kupu oldtimerja pa ga reg. z -50% bonifikacije al bi jes loh po enmu letu ali 11mesecih prenesu bonifikacijo na novejši avto,manj kot 25let???
tko bi mal n.tegnu zavarovalnco, mogoče ne bi to ratal sam bi biv pa zelo zadovoln če bi blo to mogoče,pa najbrž še kdo drug :twisted:
LP

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Po jan 02, 2006 12:42 am

Kolkr sm jz spoznal zadeve od kolega, ki je član oldtimer kluba in ima tud registrirano vozilo v klubu moraš za 90% bonifikacije pri zavarovanju pridobit certifikat starodobnega vozila, ki ti ga izda klub. Ob registraciji oz zavarovanju pa potem priložiš certifikat za vozilo in potrjeno člansko izkaznico za tekoče leto.

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Po jan 02, 2006 12:12 pm

ja to vem, kako pridobiš 90% bonifikacije, sam mene zanima če se dobi -50% brez certifikata in članstv pa po enmu letu prenest -50% bonifikacije na mlado vozilo :twisted:

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Po jan 02, 2006 1:12 pm

Matjaž87 je napisal/-a:da ne bom nove teme odperu bom kr tle prašu
nekje sem zasledu da se dobi za oldtimer, se prav za avto starej od 25 let, pri nekaterih zavarovalnicah -50% bonitete brez certifikata???
zdej če je to res me zanima če bi jez kupu oldtimerja pa ga reg. z -50% bonifikacije al bi jes loh po enmu letu ali 11mesecih prenesu bonifikacijo na novejši avto,manj kot 25let???
tko bi mal n.tegnu zavarovalnco, mogoče ne bi to ratal sam bi biv pa zelo zadovoln če bi blo to mogoče,pa najbrž še kdo drug :twisted:
LP

Tukej ne gre za n.teg zavarovalnice.. ampak za izkoriščanje pravnih lukenj... Vseekakor pa tega ne moreš narediti pri eni zavarovalnici... Se pravi, da oldtimerja zavaruješ pr triglavu, ga tm odjavš, in greš s kupončki o bonusu h drugi zavarovalnici. Samo ne smeš jim omenjat, da si do bonifikacije prišel na tak način, kot sem ti napisal... Odloči se sam, kaj je pošteno, in kaj je legalno, in kaj je najbolj koristno za tvoj žep...

Pošteno? No ja... Legalno? Zaenkrat še... Koristno? Zate vsekakor...

:)

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Pe jan 13, 2006 1:46 pm

Matjaž87 je napisal/-a:ja to vem, kako pridobiš 90% bonifikacije, sam mene zanima če se dobi -50% brez certifikata in članstv pa po enmu letu prenest -50% bonifikacije na mlado vozilo :twisted:

Ja, lahko dobiš 50% popusta za vozilo starejše od 25 let. Jaz imam takšno zavarovanje sklenjeno pri Adriatic-u. Plačilni razred ostane isti, le dodaten 50% popust dobiš. Torej to NI bonifikacija in NI prenosljivo na "mlado" vozilo.

V primeru, da imaš certifikat starodobnega vozila, zavarovalnica omogoča 90% popust. Iz tega naslova ni popusta za druga vozila.

LP
pubi

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Pe jan 13, 2006 1:48 pm

Matjaž87 je napisal/-a:ja to vem, kako pridobiš 90% bonifikacije, sam mene zanima če se dobi -50% brez certifikata in članstv pa po enmu letu prenest -50% bonifikacije na mlado vozilo :twisted:

Ja, lahko dobiš 50% popusta za vozilo starejše od 25 let. Jaz imam takšno zavarovanje sklenjeno pri Adriatic-u. Plačilni razred ostane isti, le dodaten 50% popust dobiš. Torej to NI bonifikacija in NI prenosljivo na "mlado" vozilo.

V primeru, da imaš certifikat starodobnega vozila, zavarovalnica omogoča 90% popust. Iz tega naslova ni popusta za druga vozila.

LP
pubi

Uporabniški avatar
dzanzi
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a dzanzi To jan 24, 2006 1:57 pm

ocean Objavljeno: 28 okt 2005 13:41 Pošlji temo: 50% bonifikacija, ce imaš poleg oldtimerja še eno vozilo

--------------------------------------------------------------------------------

No pred kratkim sm padu v eno debato s kolegom, ki je rekel, da ce imaš doma registriranega oldtimerja,pri njem dobis -90% za registracijo, ce mas certifikat, polg tega dobis še 50% popusta, torej bonifikacijo na registracijo navadnega vozila. zanima me ce vi veste kaj o tem in ce to drži, katere zavarovalnice to omogočaja. kajti sam sem na triglavu, pa vem da tu tega ni

lp

to ni mogoče. Vidva sta imela problem pri sporazumevanju. Da lahko imaš popust na starodobno vozilo je prvi pogoj da imaš novodobno vozilo. Na tem vozilu ne dobiš zaradi tega ker imaš starodobnika nobenega dodatnega popusta. Novodobno vozilo ti omogoča popust na starodobno vozilo.
Obstaja pa varianta pri zavarovalnicah, da eč izolnjuješ zgoraj opisani pogoj, torej če imaš novodobno in starodobno vozilo, dobiš ob registraciji starodobnega vozila 50% popusta. Tole imajo zavarovalnice različne zahteve. Določene zavarovalnice zahtevajo samo letnik in dobiš 50% popusta, določene pa zahtevajo, da si včlanjen v klub (avtomobilski ali oldtimerski) in dobiš na podlagi članske izkaznice 50% popusta.
V vsakem primeru pa če imaš še certifikat dobiš 90% popusta, oziroma kolikor ti da zavarovalnica, ker je vse različno od zavarovalnice do zavarovalnice.

Matjaž87 je napisal:
ja to vem, kako pridobiš 90% bonifikacije, sam mene zanima če se dobi -50% brez certifikata in članstv pa po enmu letu prenest -50% bonifikacije na mlado vozilo

To ni mogoče. Sem že pred letom dni isto poskušal, prenesti bonifikacijo iz mopeda na motor. Agent mi je dejal, da ni mogoče prenašati bonifikacije med kategorijami.
Pa tudi za ta izrecni primer sem vprašal če prenesem bonifikacijo iz starodobnika na novodobnika, mi je rekel da ni mogoče, ampak bom padel v začetni razred, ker za reg. starodobnika nisem v osnovi imel nobene bonifikacije.
DZANZI
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov