Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Delni kasko

Napisal/-a xdss Po jan 23, 2006 9:11 pm

Cist na hiter registracija je tu in vec glav vec ve.Rabil bi delni kasko za toco,kaksno vdrtino ter luci.Kateri varjanti sta tapravi da v primeru ce se uveljavlja priznajo(zlasti pri luceh)Gledam mal po netu pa se mi zdi da sta to varjanta b in s???Hvala za pomoc

lp by xdss

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 23, 2006 9:23 pm

Tudi mene je pred kratkim malce zanimalo,tako da sem šel gledat na spletno stran od triglava (nevem pa kje imaš ti zavarovano)

DELNO KASKO ZAVAROVANJE

Poleg polnega kasko zavarovanja pa lahko svoje vozilo zavarujete tudi z delnimi oblikami avtomobilskega kaska. Z njimi zavarujete svoje vozilo pred posameznimi nevarnostmi, katerim je izpostavljeno vaše vozilo. Delno kasko zavarovanje lahko sklenete tudi brez sklenitve polnega kaska (razen kombinacij K in G).

Delno kasko zavarovanje lahko sklenete po naslednjih kombinacijah:

kombinacija A - asistenca zagotavlja zavarovancem asistenčne storitve in kritje stroškov v primeru, če se osebno, kombinirano vozilo ali stanovanjska prikolica pokvari, poškoduje, uniči ali izgine ali če vozilu zmanjka goriva ali nastopijo težave z avtomobilskimi ključi, zaradi česar je vozilo nevozno ali neprimerno za varno vožnjo. Pogoj za sklenitev kombinacije A je sklenjeno zavarovanje polnega kaska ali avtomobilske odgovornosti;
kombinacija B krije škodo v primeru požara, strele, toče, viharja, snežnega plazu, eksplozije, padca zračnega plovila ter manifestacij in demonstracij;
kombinacija D krije škodo zaradi razbitih ali poškodovanih standardno vgrajenih stekel na vozilu (razen stekel svetlobnih teles in ogledal) ter škodo na vozilu, ki nastane z neposrednim dotikom divjadi ali domačih živali;
kombinacija E zavaruje le standardno vgrajena stekla na osebnih avtomobilih razen stekel svetlobnih teles in ogledal;
kombinaciji F in G (kombinacija G - samo če je poprej sklenjeno polno kasko zavarovanje) krijeta stroške prevoza osebnega avtomobila in potnikov do stalnega bivališča ali sedeža zavarovanca, če zaradi poškodovanega ali pokvarjenega vozila ne morete nadaljevati potovanja;
kombinacija H zavaruje škodo, nastalo na parkiranem ali ustavljenem osebnem ali kombiniranem vozilu z neposrednim dotikom z neznanim vozilom ter škode, ki nastanejo zaradi strešnih snežnih plazov in ledenih sveč ali ledenih tvorb, ki padejo s stavb;
kombinacija I zagotavlja vračilo stroškov najema nadomestnega osebnega ali kombiniranega vozila, če je bilo zavarovančevo vozilo poškodovano, uničeno ali ukradeno;
kombinacija J krije škodo, ki nastane zaradi razbitja, poškodovanja ali tatvine standardno vgrajenih svetlobnih teles in ogledal na motornem vozilu. Škode iz naslova te kombinacije ni mogoče uveljavljati pri tatvini celotnega vozila;
kombinacija K (samo če je poprej sklenjeno polno kasko zavarovanje) krije škodo, nastalo zaradi posledic navadne, vlomske in roparske tatvine, ali protipravnega odvzema vozila ter stroške zamenjave ključavnic v primeru tatvine ali izgube avtomobilskih ključev;
kombinacija R krije stroške pomoči na cesti, reševanje, vleko ali prevoz poškodovanega ali pokvarjenega osebnega, kombiniranega ali tovornega vozila (do dveh ton nosilnosti).
Delno kasko zavarovanje je koristno tudi v primeru uveljavljanja škode, ki jo sicer že krije polni kasko, saj se v tem primeru ne upošteva odbitna franšiza, dogovorjena pri polnem avtomobilskem kasku in hkrati kot zavarovanec ne izgubite že pridobljenega bonusa pri plačilu zavarovalne premije polnega kaska.

še link kjer si lahko pogledaš ostalo ter izračunaš http://www2.zav-triglav.si/stran.asp?id=238
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss To jan 24, 2006 2:01 pm

Zav.mam isto pri triglavu.To sem rabil,palim na kombinacijo b in j ;) .zdaj pa sam se to kaj ce mi kdo potegne s kljuci kera kombinacija je to.Vandalizem al kaj

lp xdss

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Po jan 30, 2006 8:59 pm

Jaz imam osnovni kasko + dodatni paket za parkirni prostor.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost